Reklama

Reklama

Epizody(5)

Soutěž Big Brother je v plném proudu, zbývá posledních pár soutěžících. Tam venku, za zdmi studia, se ale začíná cosi dít...něco podivného, krvavého, nezvratného. Televizní štáb ani soutěžící ještě netuší, že už zanedlouho budou mít jiné starosti než jak si vzájemně nelézt na nervy. Zombie epidemie je tady, a je potřeba se jí postavit tváří v tvář. Nic jiného totiž ani nezbývá. (Trash)

(více)

Recenze (285)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Mohlo by se zdát, že Dead Set do samotného zombie žánru nepřenáší nic nového, ovšem není to pravda a díky neobvyklému seriálovému rozkouskování a chaotičnosti kamery jednotlivých dílů, bylo docíleno toho, čeho se u zombie filmu zas tam často nevidí .. no spíš vůbec a to je jedna z předností seriálu. A díky druhé odlišnosti a to v podobě zasazení děje do seriálu Big Brother(už jen díky tomu, že seriály tohoto typu nemusím) a oproštění se od jakýchkoli klišé a počítačových efektů působí DS skutečně. Seriál je spíše určen pro post-apokalypticky zaměřené diváky, ale myslím, že se bude líbit i nezasvěceným. Nějak sem si i v duchu říkal že by to mohlo potkat i soutěžící BB v ČR, ale toho se asi jen tak nedočkám. Rozkouskované napětí a pud sebezáchovy je všudypřítomný, a Britové mě znovu přesvědčily, že královsky vládnou nejen na svém území, ale i zombie žánru. 85% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Som absolútne, maximálne nadšený. Netušil som, že zombie-horror mi môže priniesť väčšie uspokojenie ako geniálny 'Dawn of the Dead (2004)'. Toto je ale zatiaľ prvotriedny unikát žánru. Odkazy a inšpirácia z niektorých Romerových skorších snímkov je citeľná a viditeľná, ale sú spracované s úctou a rešpektom, pretože ako celok ich všetky s prehľadom prekonávajú. Nápad je úchvatný. Seriál je rozdelený na päť dielov, ktoré dávajú dokopy dve a pol hodiny maniackej hrôzy a násilných brutalít. Skvelým ťahom bolo rozštiepenie deja na tri dejové línie. Každá z nich ponúkala čosi iné, stretávajú sa tu výrazne odlišné charaktery postáv, ktoré zaručujú slastnú zábavu (miestami totálna paródia), porciu unikátne beštiálnych hlášok (Andy Nyman - klasa hláškar najväčšieho kalibru, moje uznanie), zároveň je mixom tragických momentov, lásky, ale teda najmä znamenite krutého zombie holokaustu s množstvom originálnych nápadov a zvratov. Televízne spracovanie nie je cítiť ani na moment, práve naopak, ešte viac sa tým pritvrdil pocit reálnej atmosféry. 100%. ()

Reklama

Němi 

všechny recenze uživatele

Serial do nejmensich detailu okopirovany dle stylu Snyderova Usvitu mrtvych, ktery si ale vedle 'realistickeho' a draveho stylu cichl i k jeho kvalite. Neni pro platno, takze je mene nalesteny, ale TV produkce v mnohem nezaostava. Mozna skoda nestastneho formatu miniserie. Na 2 a 3/4 hodiny se toho mohlo dit vice, na komplexni dej to zase nestaci. Priste tedy bud o pulhodku sestrihanejsi film nebo epizod alespon dvacet. __ Jako naplast na snyderovsky abstak vyborne. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Pekne temný a drsný miniseriál. Má priamy ťah na bránu a na nič sa nehrá. Práve vďaka svojej určitej prostoduchosti vyznieva uveriteľne. Podobne ako v mnohých iných zombie filmoch tu trochu nesedí teória o tom, že sa zombie živia mäsom - tak prečo ich je tak veľa? a prečo sa nejedia navzájom? Ae to už narážam na limity žánru... Určite lepšie než prvé dve série WALKING DEAD... ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Co se bude dít,když....se u vily Big Brothera nečekaně zjeví velmi hladoví zombíci. No jasně, nastane pořádně velká mela.-) S tímhle nekonvenčím seriálem se britové trefili do černého,je to originální,vtipné...co lze taky očekávat od těch uvnitř,ale hlavně je to vyjímečná televizní pecka posledních let. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Při premiéře na Channel 4 vidělo pilotní epizodu 1,5 milionu diváků. (Chatterer)

Reklama

Reklama