Reklama

Reklama

Televarieté

(pořad)
Komedie / Hudební
Československo, 1970, 74x75 min

Scénář:

Vladimír Dvořák

Účinkují:

Vladimír Dvořák, Jiřina Bohdalová, Vladimír Krška, Naďa Urbánková, Marie Rottrová, Jana Kratochvílová, Jiří Korn, Eva Pilarová, Petra Černocká (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Recenze (126)

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Nevtipné, kýčovité, trapné a publikum obludné. Scénky, které si připravili Vladimír Dvořák s Jiřinou Bohdalovou nejsou vždy nejhorší. Tady je důkaz, že humor není pouze o vulgárnostech, ale dokáže být někdy i trochu inteligentní. Těm dvěma dávám lepší hvězdičku, ale zbytek, který bohužel trvá alespoň hodinu je hrozný. Vím, že ta doba byla velmi třpytivá, kýčovitá a trochu nevkusná, to by mi ani tak moc nevadilo, ale vadí mi, jak se to tváří velice ideálně, bezproblémově, lidi ze sebe dělají idioty. Vše je podle šablony, bez kapky improvizace. Kdyby ti dva měli větší prostor, možná bych dala i hvězdičky tři. ()

Tai_K_B 

všechny recenze uživatele

Tenhle pořad se těžko hodnotí jako celek, protože se v něm střetávají dva nesmiřitelné světy. Na jedné straně stojí excelentní, břitký a hlavně bystrý a vkusný humor Dvořáka, Bohdalové a drtivé většiny hostujících československých bavičů – to je bez debaty na 5 hvězdiček. Na druhé straně tu ovšem (až na pár světlých výjimek) byla ta mnohdy ubíjejícně jalová výstelková vystoupení „uměleckých“ soudruhů z východního bloku, která patří zmuchlat a zahodit do koše, rozumějme do odpadu. I když… u nich bylo občas zábavné sledovat ty protáhlé obličeje publika, které to tam muselo přetrpět a nemohlo si odskakovat stejně jako my doma u televize. Ale ruku na srdce, kvůli tomu druhému jsme na to stejně nikdo nekoukali. No a to první se dá poslouchat dodnes, dodnes to baví a dodnes je to aktuální. (V tomto směru do puntíku souzním s recenzí, kterou sem postnul Enšpígl.) ()

Reklama

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Přehlídka excelentních a nadčasových autorských scének mistra Dvořáka, které jsou v jeho souhře s Bohdalkou dodnes příliš vysoko nastavenou laťkou. Navíc pestrá nabídka standardů vyššího populáru socialistických zemí. Přestože polistopadová zábava se ubírala jinými směry, stojí právě v polistopadových dílech jeho nenásilná satira na poměry v politické i úplně civilní sféře dodnes za pozornost. Nakonec i pohledy do publika v průběhu let jsou úžasnou výpovědí o době. 3-4* ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Paní Bohdalová, mistře Dvořáku, vraťte se prosím Vás a ukažte těm dnešním "komikům" z titulních stran všech možných i nemožných plátků, jak se dělá televizní zábava. Poctivý humor totiž není o spršce vulgárních výrazů ani o vyprávění historek ze svého soukromého života, humor je především o talentu a úmění, takže dnešní "komediální" hvězdy TV Nova, TV Prima a dalších TV, by si měli sednout na tu svou namyšlenou prdel a pozorně sledovat "Bohdalku" s Dvořákem, třeba by se něčemu přiučili a některým z nás by se pak při jejich "vtipech" přestal zvedat žaludek. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické +2* kultovní normalizační revue, která přinášela do našich obrazovek tehdejší schválené hudební a varietní umělce ze spřátelého bloku a dokonce občas i ze západních zemí. Téměř jediné na co se z toho dalo koukat a čekalo se na to, tak byly vtipné vstupy a scénky Vladimíra Dvořáka s Jiřinou Bohdalovou. Za každého dávám po jedné hvězdičce - pokud by se tu však hodnotil výběr z toho nejlepšího, tak bych asi dal i 5 hvězd. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (5)

Zajímavosti (11)

  • Ač by se zdálo, že vystupování V. Dvořáka a J. Bohdalové je improvizace, není tomu tak. Scénář byl přesně napsaný a i ty nejhumornější situace, které se mohou zdát, právě jako improvizované, byly dlouho zkoušeny. (Elisebah)
  • Jiřina Bohdalová a Vladimír Dvořák nemoderovali pořad od začátků, předtím byli moderátory tehdejší hlasatelé. (DavidHodan)

Reklama

Reklama