Reklama

Reklama

Televarieté

(pořad)
Komedie / Hudební
Československo, 1970, 74x75 min

Scénář:

Vladimír Dvořák

Účinkují:

Vladimír Dvořák, Jiřina Bohdalová, Vladimír Krška, Naďa Urbánková, Marie Rottrová, Jana Kratochvílová, Jiří Korn, Eva Pilarová, Petra Černocká (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Recenze (126)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Tento komentář má číslo 400. Takže je to takové malé jubileum, které by si zasloužilo přiťuknutí skleničkami s vychlazeným šampaňským. Televarieté: Veliká zábava, která by bavila i v dnešní době. Nechápu proč to ČT alespoň v nočním čase nereprízuje. Sledovanost by to mělo určitě dobrou, protože scénky zde byly opravdu na úrovni. Pan Dvořák a paní Bohdalová uměli dokonale pobavit. I když jsem viděl asi 7 celých dílů, tak na ně dodnes rád vzpomínám. Dokonce si pamatuji, jak jsem jedno ráno vstal do školy a pustil Novu a běžela Snídaně s.... a dole jak běži krátké zprávy, co se událo. Tak v jedné bylo, že zrovna zemřel pan Dvořák. Mě se to dotklo a asi dva dny jsem byl trochu posmutnělý. Také z toho důvodu, že s polu s paní Bohdalovou se už nikdy neobjeví v žádněm hledišti a neukáží jak se má dělat správná zábava, protože ty nesmysly, které točí NOVA, tak na ně se nedá dívat a scénky jsou více než trapné. Hodnotím kvalitními čtyřmi hvězdami. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch povedených zábavných pořadů, které už dnešní generace jen stěží dokáže ocenit. Obzvláště když už se tolik Televarieté neopakuje v televizi. Když už k tomu však dojde, rád si na některý díl udělám čas a podívám se. Já vždy tíhl spíš ke starým českým hercům a bavičům, protože ti dnešní jim nesahají ani po kotníky. Bohdalová a hlavně Dvořák odvedli slušnou práci a celkový koncept byl povedený – jak hudební /pěvecké) čísla, tak i množství scének. Cpát do toho kecy o komunistech a žel byl protěžovaný, může jen zamindrákovaný jedinec. Sorry, ale tomuhle se říkala zábava… ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

>Normální< zábava pro stáda >telat< z dob nenormálního a nezábavného husákovsky normalizačního (pseudo)kulturního bahna. S odstupem času snad i místy (s kouzlem nechtěného) zábavné. Tenkrát bráno bez možností volby jako snad ještě bezmyšlenkovitě snesitelná - protože vpodstatě apolitická >kultura< pro lid na sobotní večer po >poctivé práci< pro vlast a socialismus. Kdo nezažil, nepochopí... Dlužno ovšem uznat, že moderátorská dvojice působí ve srovnání s dnešními >baviči< téměř coby vrchol humoru a inteligence. Jak tohle hodnotit (?)... :-/ . . . Tož jen za tu Jiřinu s Vládíčkem snad tedy pak ta druhá hvězdička... - - - P.S. Upřimně ale řečeno - co tyhle estrády vůbec mají co dělat na "filmové" databázi, že... - - - - - (Poprvé vídáno kdysi tenkrát ve varietních časech, kysele osvěženy vzpomínky díky čétéčku 22.10.2008, komentář zde jako devátý - 22.10.2008) ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Tento zábavný pořad jsem sice sledoval už v dětství, ale tehdy jsem humor Dvořáka a Bohdalové nechápal. Navíc mě strašně nudilo to množství tanečních a baletních vystoupení ve stylu Ein Kessel Buntes, tyto předěly bývaly většinou mnohem zdlouhavější, než scénky a dialogy ústřední dvojice. Nedávno jsem plno scének shlédl na Youtube a také si poslechl dialogy, které kdysi vyšly na CD a musím říct, že bez toho zbytečného kabaretního balastu kolem, jen čistě mluvené slovo, je to docela povedená sranda. Proto uděluji průměrné 3 *. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Paní Bohdalová, mistře Dvořáku, vraťte se prosím Vás a ukažte těm dnešním "komikům" z titulních stran všech možných i nemožných plátků, jak se dělá televizní zábava. Poctivý humor totiž není o spršce vulgárních výrazů ani o vyprávění historek ze svého soukromého života, humor je především o talentu a úmění, takže dnešní "komediální" hvězdy TV Nova, TV Prima a dalších TV, by si měli sednout na tu svou namyšlenou prdel a pozorně sledovat "Bohdalku" s Dvořákem, třeba by se něčemu přiučili a některým z nás by se pak při jejich "vtipech" přestal zvedat žaludek. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (11)

  • 46. a 56. vydanie Televarieté boli vysielané ako hlavné silvestrovské programy. (Raccoon.city)
  • Jiřina Bohdalová a Vladimír Dvořák nemoderovali pořad od začátků, předtím byli moderátory tehdejší hlasatelé. (DavidHodan)

Reklama

Reklama