Reklama

Reklama

Když Saře a Brianovi onemocněla leukémií dcerka Kate, život celé rodiny se změnil. A protože ani oni, ani jejich starší syn nejsou vhodnými dárci, rozhodnou se rodiče zachránit život Kate tím, že si „pořídí“ další dítě, které by dceři darovalo kostní dřeň či jiné orgány. A tak se narodila Anna, dítě ze zkumavky. Rodiče ji sice milují, ale už od narození slouží jako dodavatel genetického materiálu pro svou starší sestru, pupečníkovou krví počínaje, kostní dření konče. Když je Kate patnáct let, její stav se radikálně zhorší. Zákeřná nemoc znovu udeřila, navíc jí selhaly ledviny. Rodiče trvají na tom, že Anna musí darovat Kate svou ledvinu. I přestože spolu mají sestry velmi silný vztah, Kate se vzepře, najme si právníka a s jeho pomocí se chce soudit se svými rodiči o právo na své vlastní tělo. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (714)

lamps 

všechny recenze uživatele

Příběhy s podobným poselstvím jedině kvituji a respektuji, ale tenhle ambiciózní kýč mě za srdce bohužel příliš nechytl. Cassavetes má dobře napsaný scénář, kde promyšlené časové skoky zvýrazňují hloubku i emocionální stopu, kterou za sebou až existenciálně pohnutý vztah ústředních postav v průběhu děje zanechává, ale jako režisér tenhle povrchní humanista nudí - film nejenže probíhá i končí naprosto očekávaně, ale hlavně se zdá, že drží pohromadě pouze zásluhou procítěných hereckých výkonů. Vše ostatní je sice velice profesionální a dojemné, ale nikoli oním osobním, realisticky-uměleckým způsobem jako v případě Lasse Hallstroma, nýbrž strojově, samoúčelně a zcela neosobně. Škoda... 65% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jedna z najemotívnejších drám aké som mal kedy možnosť vidieť. Film majstrovsky mapuje psychológiu a citové rozpoloženie nielen chorého človeka ale hlavne jeho najbližších. Tá ťažká náročná cesta, ktorá čaká na človeka v jeho posledných chvíľach kým sa dokáže zmieriť s osudom je tu zobrazená nesmierne citlivo a veľmi presne. Vo filme sa nezabúda ani na rodinu a pritom sa navodzuje myšlienka, že niekedy to v duševnej rovine môže mať práve rodina ťažšie. Ťažko o tom písať, to sa musí vidieť. ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Nemôžem sa zbaviť pocitu, že všetka tá choroba a beznádej mladého dievčatka (ale aj jej sestry) trpiaceho na leukémiu, boli strašne prvoplánové a od úvodu namierené hlavne na nežnejšie polovičky s cieľom totálneho výplachu slzných kanálikov. Však ono raz za čas neuškodí, ani drsným chlapom sa zrejme tiež zrovna moc dobre nebude dívať na mladé dievča s modrinami, holou hlavou a hadičkami po tele prekonávajúce série chemoterapií. Na dobrú drámu mne ovšem chýbal trochu hlbší ponor do témy detí zo skúmavky robených na orgány a slabo vykreslené charaktery. Tiež Cameron v úlohe matky troch detí nesadla. Asi ju mám podvedome spojenú s inými úlohami. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se vám snaží atakovat city ze všech stran, ale tak nějak neúspěšně. Nějak mě to nechalo po celou dobu naprosto emočně chladným. A pokud se takhle zaměřenému filmu s tak choulostivým tématem prostě nepodaří dojmout, je asi něco špatně. Herecké výkony v rámci žánru přiměřené. Stejně tak hudba. Dávám * jen proto, že film má alespoň nějaké poselství, které se snaží předat, tím pádem není tak úplně debilní. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době film, který mě donutil brečet hned od začátku. Pokud má někdo slabou povahu a rojí slzy u každého romantického filmu, tak doporučuji na tento film nekoukat. Hodně emočně založený film, který posadí na prdel snad každého. Po dlouhé době musím pochválit Cameron Diaz, protože zahrála svoji roli moc pěkně a do filmu mi sedla na 100%. Chválu si nezaslouží jen Cameron, ale všichni herci, kteří se ve filmu objevili. Každý herec zvládl svojí roli na výbornou. Solidní děj a dobře myšlený příběh. Tento film ukazuje svět takový jaký ve skutečnosti je...10/10 = 100% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Soudkyně De Salvo (Joan Cusack) ve své první scéně nařizuje panu Murangezimu, že se nesmí ke své ženě přiblížit na víc než 1 000 metrů. Obvyklé je, že se někdo nesmí přiblížit na méně než pár desítek metrů (většinou 100 m), ne více. (HADES)
  • Na konci filmu odjíždí advokát v autě se svým psem. Žádný člověk s aktivní epilepsií nemůže vlastnit řidičský průkaz i přesto, že má k dispozici asistenčního psa. (Veronixxx)

Reklama

Reklama