Reklama

Reklama

Lékařský verdikt je neúprosný. Mladému Benovi zbývají poslední týdny, možná dny života. Za jak krátkou dobu si je možné splnit všechny sny?
K tomu, aby se váš život změnil k nepoznání, stačí jediná věta. Nemusí být dlouhá, nemusí ani zaznít dramatickým tónem. A přesto svým obsahem udeří jako střela a roztříští vás na tisíc kousků. Kousků, které už asi nikdy nepůjdou složit zpět. Ale při dostatku osobní statečnosti a síly z nich může vzniknout něco nového. Sympatický mladík Ben v podání Joshuy Jacksona, známého ze seriálu Hranice nemožného, si přesně takovou větu nyní vyslechl. A byla zdrcující. Lékaři mu právě oznámili, že má neléčitelnou formu rakoviny, minimální šanci přežít a v podstatě posledních pár týdnů na to, aby se mohl těšit ze světa. A Benova reakce? Zděšení, beznaděj a hlavně touha konečně změnit vše, co tak dlouho odkládal. Usedlou kariéru učitele a budoucího manžela mění za motorku, se kterou se vydává napříč Kanadou, aby dohnal vše, dokud má ještě čas. A na této cestě potkává lidi i své sny, díky nimž konečně pochopí, jak moc je život vzácné a ochrany hodné zboží. I díky vynikajícímu soundtracku a čarokrásné kanadské přírodě, kde se tato posmutnělá roadmovie odehrává, lze snímek režiséra Michaela McGowana označit za jeden z nejpůsobivějších a nejpřekvapivějších žánrových filmů roku 2008. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (168)

Bane_Boss 

všechny recenze uživatele

Dílko o chlapíkovi, kterýžto jel hledat skřítky, když zjistil, že má rakovinu. Když jsem byl menší a měl jsem delší vlasy, každé ráno jsem se probudil rozcuchán na kašu a mama říkavala, že mám na hlavě skřítky. Už přes pět let ale naneštěstí jedu bílou ligu aka na 3mm každý týden jak ve skinheadském státě, takže jsem skřítky už dlouho neviděl. Kurva ale jebu to, jestli v únoru zajebu jednu život-definující zkoušku, tak si nechám vlasy dorůst a ranní stokovačka se skřítkama opět začne. Oni totiž skutečně existují. Ví to hlavní hrdina Ben a vím to i já. Nádherný film, který mi krásně emotivně ujebal a doporučuji všem, co stokujou se skřítky jak ráno, tak vlastně kdykoliv. Jo a ještě poslední věc - Co byste udělali Vy, kdybyste věděli, že máte jen jeden den, jeden týden nebo jeden měsíc života? Kam byste si zaletěli na oblíbený drink? Na jakou kapelu byste šli zapařit? Kde byste hledali skřítky? Komu byste vyznali lásku? Jaké přání byste si vyplnili? ......a víte co bych udělal já? Hihihhihh ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Co bys dělal kdybys věděl, že máš jen jeden den, týden nebo měsíc života?.…. Ben se nerýpe v nose, nesní, nemá hlas anděla. Má rakovinu a než umře, chce zažít dobrodružství. Prožijete útěk od reality, během kterého vás nejednou napadne: co když to není pravda?! Pointou je, že každý máme vyměřený čas a každý by měl chtít od života víc. J.Jackson je sympaťák a dobře se kouká i na to co dělá. V poklidu, bez přemíry mouder či citového vydírání. Prostě hledá sám sebe, aby vesmír dostal smysl, nemyslí na zítřek, na včerejšek, jen na to co je teď. Tato cesta má větší význam než léčba a zaujme také nadmíru zajímavým soundtrackem. PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Můj jediný problém s tímhle filmem byl, že jsem se nedokázal vcítit do hlavního hrdiny. Proto ta hvězdička dolů, protože ztotožnění tady bylo jednoznačně nutné. Jinak to byla v každém ohledu opravdová paráda a těžké téma režisér zvládl na jedničku. Těžko říct, jak by se v takové situaci choval kdokoli z nás. Snad to ani nikdy nezjistíme. 90% ()

Sonnik 

všechny recenze uživatele

What would you do? Kanada, hudba, slušný Jackson. Jediné klady pro mě pouze nadějného pokusu o sondu do hlubin duše čerstvě diagnostikovaného Bena. Nevidím v tom nic originálního, zvláštního ani zapamatovatelného. Možná to bude jenom mnou, možná jenom tím, že tohle mě prostě netrefilo v takové náladě, jak by mělo. Lepší tři. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Maximálně jednoduchá, ale příjemně meditativní road-movie jednoho milého chlapíka v podání sympaťáka Joshuy Jacksona, který víc než hraje svou postavou žije. Film vůbec netlačí na pilu, ale přesto příjemně dojímá, okouzlí nádhernou přírodou a vynikajícím výběrem hudby. Navzdory tématu nikoli depresivní, ale pozitivní podívaná. Žádné přehnané psychologické úvahy nad smyslem života, jen snaha zažít poslední dobrodružství. To strive, to seek, to find, and not to yield. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 8. září 2008 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • Ben (Joshua Jackson) ve filmu jezdi na motorce 1973 Norton 850 Commando. (Baffer)
  • Hokejista, kterého Ben potkává na kluzišti, hraje za tým Anaheim Ducks. Ten byl tak pojmenován po filmu Šampióni (1992), což byl jeden z prvních filmů, ve kterém Joshua Jackson hrál. (Fugas.cz)

Reklama

Reklama