Reklama

Reklama

Indiana Jones a nástroj osudu

  • USA Indiana Jones and the Dial of Destiny (více)
Trailer 3

Na Oscara nominovaný Harrison Ford se ve snímku Indiana Jones a nástroj osudu naposledy vrací ve své ikonické roli pohotového a rafinovaného archeologa, aby prožil své poslední napínavé dobrodružství, které ho jako tradičně zavede do nejrůznějších koutů světa. (Falcon)

Videa (12)

Trailer 3

Recenze (885)

Fr 

všechny recenze uživatele

„MUSÍME ZÍSKAT GRAFIKOS DŘÍV NEŽ NACISTI. …“ Na úvod „omlazenej“ Ford – kurva ano, tohle by mohla bejt budoucnost kinematografie. Žádnej problém s úmrtím, se stářím… Bohužel ne všechno to digitální bylo parádní, takže ona AI ještě má na čem pracovat! Příběh je takovej, jak má bejt – nenudící, fajn honitba za archeologickým artefaktem, která je opravdu dobrou rozlučkou s nezapomenutelnou postavou mýho mládí. /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Nacista Jürgen Voller alias Schmidt má odkazovat na americkou poválečnou operaci Paperclip. 2.) Mechanismus z Antikythéry je skutečný artefakt, který se zřejmě dochoval šťastnou náhodou. Nebyl roztaven jen proto, že zůstal v lodi na mořském dně. 3.) Thx za titule „Vojtěch Kostiha“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  **  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Očekávat od Indiana Jones a nástroj osudu fenomenální záležitost by se nemuselo nutně vyplatit, na to je to pořád film, který trpí dostatkem problémů a jednoduše nevyhnutelně možná skutečně přichází až příliš pozdě. James Mangold rozhodně není Steven Spielberg, na druhou stranu je ovšem od počátku jasné, že je milovníkem původních filmů a snažil se dodat maximálně fungující poctu, která navzdory očekáváním zvládne dodat i funkčního ženského sidekicka a přijít i s troufalým závěrem, který rázem nechá leckoho zapomenout na nějaké návštěvníky třetího druhu z Křišťálové lebky. Už za úvod, který v podstatě funguje jako Indiana Jones 3.5 a především výtečného Johna Williamse je ovšem pořád důvodů k spokojenosti dost. Indy se za svou rozlučku s kariérou rozhodně stydět nemusí.... ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

To jediné, co tenhle smutný pokus o maskování "natočili jsme to příliš pozdě" zachraňuje je překvapivá finální třetina, která sice nedostane emocionální dozvuk, jaký se nabízel, ale aspoň jde v něčem (pro sérii) o jedinečný moment. Zbytek nemá nic. Akce v ulicích postrádá spielbergovskou hravost a je moc CGI, dobové vtípky nejsou dotáhnuté (kosmonauti jsou fajn nápad, ale Indy kolem nich projede a... to je všechno), záporáci matní a nedostatečně démoničtí a Phoebe Waller-Bridge bohužel ve své roli nenašla balanc, aby byla současně spratek i sympatická. Paradoxně se mi líbil úvod, protože z něho aspoň trochu Indy dýchl (až na to hopsání po střeše vlaku) a samotný závěr nějakou tu emoci vykřesal. Ale vše mezitím mi jen připomínalo, že k téhle sérii se filmaři prostě vrátili příliš pozdě a na rozdíl od čtyřky už tu uvěřitelně nereflektují Fordovo stárnutí. Podobný průšvih (pro odkaz série) jako pátá Smrtonosná past. 50 % ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Když si v hlavě vybavím poslední 3 měsíce filmů, které jsem navštívil v kině, tak Indiana Jones mi vychází jako nejslabší návštěva. Objektivně by to možná na ty 3 hvězdičky bylo, ale já se po delší době docela trápil a vůbec mě film nedokázal strhnout ani zaujmout. Když se v kině podívám na hodinky minimálně 5x kdy už bude konec, tak nemůžu dát více než 2 hvězdy. Indiana Jones není má oblíbená série byť jsem na ní vyrůstal, ale tady mě Mangold příliš nepotěšil. Herecky to není špatný, byť Mads Mikkelsen když má hrát záporáka, tak je strašně nevýrazný ( Zdravím Fantastic Beasts), Harrison Ford je sympaťák, ale nebavil mě a Boyda Holbrooka vidím rád, ale tady neměl moc, co hrát. Akční scény mě moc nebavily, jsou digitální a postrádají šmrnc ( autonaháněčka však ušla), když došlo na dobrodružné atrakce, tak to patřilo k highlightu ( scéna s úhoři asi nejlepší), jenže takových scén tu bylo dohromady pouze 2. Humor tu úplně absentuje a dějově mi to přišlo taktéž docela nezajímavé a málo poutavé. Doma bych to nejspíš vypl, za mne vyčerpávající podívaná. 4/10. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nástroj osudu je labutí písní, která musela vzniknout, aby legendární archeolog mohl konečně odejít na věčný odpočinek. Mangold rozjede festival CGI brykulí, a aby toho nebylo málo, tak možná přijde i Archimedes. Hitler totiž nemohl. Už minule byli ufoni k smíchu, ale stroj času není o mnoho lepší. Finále je celkem emotivní, ale celé to zase zachrání Williams, jehož geniální motiv posunuje zážitek z každého dílu série na úplně jinou úroveň. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (47)

  • 4. novembra 2021 bol počas natáčania v Maroku kameraman Nic Cupac nájdený mŕtvy vo svojej hotelovej izbe. Disney uviedlo, že jeho smrť nesúvisí s produkciou tohto filmu. (Arsenal83)
  • Když je u Archimédovy hrobky Helena (Phoebe Waller-Bridge), v jednom ze záběrů si můžeme všimnout stínu na jejím čele. Jedná se o mikrofon. (LaserJet)
  • Když se potápeči vynořují, je to pomocí nafouknutých vest, které na sobě mají. Ty se ale ihned nafouknou do plna a vystřelí je z vody jako raketu. Při takové rychlosti nelze dostatečně rychle vydechovat, což znamená, že expanze tlaku v plicích by způsobila jejich roztrhání. (LaserJet)

Související novinky

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Nové Mission: Impossible začalo jako Indiana Jones

Nové Mission: Impossible začalo jako Indiana Jones

16.07.2023

Po mizerných příjmech Flashe, Mezi živly a pátého Indiana Jonese se očekávalo, že na záchranu, podobně jako loni s Top Gunem, přispěchá Tom Cruise s Mission: Impossible Odplatou - První částí. Teď má… (více)

Reklama

Reklama