Reklama

Reklama

Žraločí invaze

Trailer

Vlna cunami zasiahne pokojné pobrežie, kde zničí a zaplaví celé mesto. Skupina ľudí sa ocitne uzväznená v podzemnom poschodí supermarketu spoločne s ozbrojeným šialencom. Medzitým začne v supermarkete stúpať hladina vody. Vydesená skupina sa snaží skryť a zároveň si uvedomí, že nebezpečenstvo na nich číha aj pod vodou. Spoločně s nimi je ve vode totiž uveznených aj niekoľko hladných žralokov. Kto v tomto trileri prežije nebezpečného zabijaka a kto unikne žralokom? (TV JOJ)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (138)

tron 

všechny recenze uživatele

Trocha mi to zápletkou pripomína Chobotnicu s Treatom Williamsom – strašidelný, prerastený morský živočích sa nepravdepodobne ocitne v absurdnom, preňho atypickom cudzom prostredí (ktoré v pôvodnom stave obvykle býva bez jedinej kvapky vody), ktorý práve prepadli agresívne ozbrojené osoby za účelom obohatenia sa. Tým sa však akákoľvek podobnosť s Chobotnicou končí. Už ona pre mňa nebola žiadny zázrak a toto je ešte horšie. Z hercov spomeniem snáď iba Juliana McMahona a Martina Sacksa. Aj oni sú síce slabí, ale oproti neviditeľnému zvyšku kastingu je to predsa len aspoň pár tvári, ktoré dokážu v unudenom divákovi vyvolať aspoň nejakú emóciu. Vizuálna stránka je dosť úbohá (obchod vyzerá ako trochu väčšia večierka na vašom sídlisku, triky sú príšerné - hlavne posledné sekundy). Čo-to zachraňuje atmosféra, pekný žralok a originálne prostredie – zatopený obchod je niečo, kde by ste tohto tvora skutočne nečakali. Niektoré scény z toho celkom šikovne a dobre ťažia. Ale fakt ich nie je veľa. Zaujímavé je tiež to, SPOILER aké prekvapivo veľké množstvo postáv nakoniec prežije SPOILER. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dobrou atmosféru a sympatické herecké obsazení zabíjí příšerná hudba a opět neskutečně primitivní dialogy, že i se svojí průměrnou znalostí angličtiny jsem mohl film v klidu zhlédnout bez titulků a ještě se občas u některých žvástu plesknout do čela.Krve a mrtvol je dost,škoda že žraloci v 50% působí děsně,digitální efekty jsou no,jak to říct kulantně...víc než průměrné. Na můj vkus stejně ale přežilo zbytečně moc lidí :) Nečekal jsem od toho zázraky,ale přeci jen jsem naivně doufal,že by to mohl být konečně nejsledovatelnější žraločí film od roku 1999, kdy mě atmosférou drtil Harlinúv Útok z Hlubin, ten zůstává i po filmu Bait nepřekonán a i přesto,že je to mnohem,mnohem kvalitnější než-li loňská Noc Žraloka, pořád je to jen klišovité béčko, s mizernými dialogy a průměrnými efekty. Slabé 3* které dávám místo 2* jen díky těm 3 opravdu hodně krutejm lekačkám,kdy jsem se opravdu vyděsil, což se žádnému filmu dlouho nepovedlo a o proti poslední piraně je to vlastně velkofilm ;) 49%. Verbálku ty mě bavíš chudáčku :* ()

Reklama

Kaluž 

všechny recenze uživatele

To si takhle v klidu nakupujete nějaké ty potraviny, když se najednou ozve výstřel a v momentě jste svědky přepadení obchodu. Že by napínavý thriller z Alberta? Ne, najednou se všechno otřese a obchůdek zalije obří mořská vlna. Takže katastrofický spektákl jako od Emmericha? Ne, v té vlně připluje párek velkých bílých žraloků, kterým nestačí konzervy a těstoviny z regálů a tak terorizují nebohé zákazníky a zlé lupiče. Problém je, že všichni zúčastnění (kromě nevinných rybiček) jsou po lobotomii a mluví srandovní angličtinou. Kdyby to nebylo úplně pitomé, tak tohle béčko mohlo i za něco stát. Bod za žraloky, ty já můžu. ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Žádná katastrofa Bait není. Naopak je to parádní žraločí oddechovka. Prostředí supermarketu a podzemní garáže je originální a přesto, že žraloci jsou ve většině případů hodně digitální není to nějaký zásadní mínus stačí se na to nedívat detailně a s klidem to přejít. Když žralok zabíjí je to krvavý a žralok ve filmu zabíjí dost takže to nasytí každého diváka. Jak už jsem napsal žraločí oddechovka, která si 4* určitě zaslouží. 70% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po delší době jsem se opět rozhodl, podívat se po nějakém tom žraločím filmečku a volba padla na tento nový australský výtvor. Po předčtení několika komentářů a přirovnávání k „Útoku z hlubin“, jsem byl plný očekávání a popravdě nechápu, jak to vůbec mohlo někoho napadnout. Takže, po sérii „pičovin“ od Asylum konečně vítaná změna především co se scénáře týče (i tady se sice dočkáme několika nelogičností a vše se musí brát především s humorem), ale dá se tu nalézt i několik originálních prvků a především se tvůrcům místy podařilo navodit zajímavou atmosféru, která si tu a tam potykala i s napětím. Především se mi líbilo rozdělení děje na dvě místa, kdy obě měla své světlé chvilky, ale i dost záporů. Já nejsem zrovna ten, který by moc vyčítal špatné digitální efekty (u žraločích filmů), takže ani tady to nebudu dělat, nic méně zatímco u predátorů mi to nevadí, tak u krve to nesnáším. A že jí tu bylo požehnaně, stejně jako céčkových gore efektů. Každopádně splnili svůj úkol téměř dokonale (na průměrný film) – tedy pobavit diváka. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (2)

  • Na palubnej doske dodávky v zatopenej podzemnej garáži leží kniha od Stephena Kinga. (Kadas97)
  • Filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v austrálskom štáte Queensland, ktorý leží na východnom pobreží kontinentu. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama