Reklama

Reklama

Lesní duch

Trailer 1

Mia je mladá dívka, jejíž život je prostoupený zklamáním a závislostmi, požádá svého bratra Davida, jeho přítelkyni Natalie a přátele z dětských let Olivii a Erika, aby se společně s ní vydali do rodinné chaty v lesích, kde by jí pomohli vypořádat se s démony závislosti jednou provždy. Jakmile tam společně dorazí, Mia obřadně zničí své zásoby drog a přísahá před svými přáteli, že už na ně nikdy v životě ani nesáhne. V opuštěné chatě s překvapením zjistí, že se do ní kdosi vloupal. Sklep byl proměněn v bizarní oltář, obklopený desítkami mumifikovaných zvířat. Erika fascinuje prastará kniha, kterou tam objeví. V touze po odhalení jejích tajemství z ní nahlas předčítá, aniž by tušil, jaké následky bude jeho čin mít. Jak se zhoršují Miiny abstinenční příznaky, přestává se ovládat a pokusí se uprchnout, ale je zastavena děsivým viděním. V chatě se začíná chovat tak násilně, že jsou přátelé nuceni ji spoutat. Venku zuří nebezpečná bouře a lidé v chatě se zvolna začínají obracet jeden proti druhému. Jak stoupá brutalita útoků, je David postaven před nepředstavitelné rozhodnutí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 086)

Košoun 

všechny recenze uživatele

Nejděsivější film, jaký kdy uvidíte? To asi ne. Možná tak nejnechutnější, ale i o tom bych polemizoval. Evil Dead je 90 minut tupého vraždění bez špetky příběhu, soucitu s postavami (spíš naopak, docela jsem si i přál, aby všichni ti brzo chcípli, otravnější herecké výkony aby člověk v "áčkovym" "hororu" pohledal) a vůbec nějakého nápadu. Hororově-nechutné akce jsou už tak vizuálně propracované a provedené do nechutných detailů, až jsou tak neuvěřitelné, že se kinem několikrát ozvalo lehké (i těžké) uchechtnutí. Vizuálně to vypadá dobře, stylově - ale atmosféra nijaká. Nezafungovaly ani nejbanálnější lekačky. Prostě jen naprosto tupý slasher, vydělávající na jménu Sama Raimiho a nad kultovním originálem. Nic co bych nečekal, ale doufal jsem, že budu překvapený. Celek je však stejně tak tupý, jako český překlad názvu. Doufejme, že všichni ukojili (stejně jako já) svojí zvědavost a na druhé pokračovaní (které díky komerčnímu úspěchu 100% přijde) už nepřijdou a nestane se z toho dementní "x-dílná" série, kdy banda tupounů začne číst z nezničitelné knížky... Pravděpodobnost, že tomu tak bude je i přes veškeré doufání dost vysoká. Nedoporučuji nikomu - ani fanouškům děsivých hororů, ani zvrhlým divákům lačnících po nechutnostech - v obou katergoriích se dají najít mnohem lepší filmy. PS: Jsem si jistý, že Jane Levy je se svým utrpitelským výrazem utajenou sestrou Kristen Stewart. ()

chelsea17 

všechny recenze uživatele

Těžce průměrný až podprůměrný horor, který dokázal vyčnívat jen svou brutalitou. Ta se nicméně dala tak nějak očekávat, ale jestli je tohle ta děsivost, tak je to spíš úsměvný. Navíc je to i marketingový trik, dáme tam nějaký slogan, nalákáme lidi. Originál jsem neviděl, takže to nemohu nijak srovnávat. Co se týká postav a jejich dialogů, tak je to špatný. Neobejde se to bez různých klišé a samozřejmě v nadpřirozené odvaze. Nevím no, ale uříznout si ruku elektrickým nožem na jeden pokus bez přestání, to se mi až nechce věřit :-) Nebo si utrhnout ruku z pod auta je další úžasná věc. Celkově jsem dostal to, co jsem asi očekával. Lehce zapomenutelný snímek, ke kterýmu se určitě nevrátím. ()

Snake.Charmer 

všechny recenze uživatele

Slabší scény (zvlášť ty "rodinné") jsou vyvažovány slušným a nápaditým gore, které nepostrádá vtip a styl. Někde mezi 3 a 4 *. ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Neznat původní filmy,dal bych daleko lepší hodnocení,ale bohužel.Evil dead bez Bruce Campbella je asi jako Nagano bez Dominika Haška-prostě nemyslitelné!Není to sice tak hrozné,jako remaky Noční můry v Elm street nebo Pátku 13.,ale k dobrému hororu to má hodně daleko!A bohužel není špatným předělávkám skvělých filmů konec :( ()

psycho_6 

všechny recenze uživatele

Některé scény intenzivní, soundtrack naléhavý, jinak poměrně béčkové obsazení a překombinovaný závěr. Vše ale zabaleno v ultra brutálním, ultra krvavém, ultra nechutném obalu. A tak mi to chutná:). V rámci žánru horor remaků: 4*, jinak poctivé 3*. ()

Game90 

všechny recenze uživatele

Nezabudnuteľné efekty, masaker, atmosféra, brutálne, divoké divadlo pri ktorom som sedel 91 minút a ani sa nepohol a krvavý dážď na konci krása...... ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Konečně horor u kterého jsem se bál a potmě jsem opravdu nechtěl o samotě sledovat!! Konečně! Nejenom že opravdu děsivé, ale i skvěle nechutné...Znásilnění stromem, blití krve přímo do obličeje nešťastnice, rozříznutí hlavní svině motorovou pilou pěkně komplet. Navíc okořeněné dobrým hereckým projevem zúčastněných. Jediné mínusy bych hledal v tom že mě prostě mrzelo !!!SPOILER...NEČÍST!!! to že z hlavního hrdiny udělali ženskou. KONEC SPOILERU. A že si v tomto remake filmu nezahrál Bruce Campbell...sakra alespoň malinká rolička nemohla být? Myslím že by si ji zasloužil! Nicméně zas jednou použiju slovo Skvělý a to pro tento biják. Doufám že dvojka bude taky následovat. 5 hvězd po těch srágorách co jsem viděl a hrálo si na dobré horory je zcela jasných. Ps.: Po dosledování titulků jsem skoro spokojen...I Bruce se objevil ;-) ()

Wardan 

všechny recenze uživatele

Po skončení filmu jsem byl naštvaný. A to jsem se 70 minut i přes jistou přiblblost královsky bavil a chtěl dát čtyři hvězdy. Bylo to dost stylové, dynamické, úžasně sick, režijně a herecky velmi snaživé a hrozně moc se mi líbí ten vizuál. Zhruba v 70. minutě ale přišel zvrat, který mě málem poslal do bezvědomí. Následné finále taky není vůbec špatné, ale díky tomu zvratu jsem si ho moc neužil. Poprvé v životě se mi stalo, že mi jedna scéna zkazila zážitek z filmu. Zkusím to zhlédnout znovu a podle toho ještě hodnocení upravím, ale zatím jen tři hvězdy. Edit: Napodruhé už mě to ani moc neštve a užil jsem si to trochu víc, tak tam tu čtvrtou dám. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Nejméně děsivý film jaký kdy uvidíte!Kunda hodně-Astratta Montosse Canda už ale fakt ne no.Viděl ten uruguayský kokot vůbec originál?Nebo ve finále vůbec nějaký horor?Sem tam si někdo něco uřeže a má u toho kukuč Edy Cullena.Fakt Groovy.Jo...natoč ještě pět takových ()

Noomi 

všechny recenze uživatele

Videla som horor. Značka: No.To.Ma.Poser. Schopnosť ohodnotiť a okomentovať prišla až po dvanástich hodinách po prvom zhliadnutí (a je dosť možné že aj po poslednom). Nie je to najdesivejší film aký som kedy videla a hlboko pochybujem, že pre niekoho taký bude. Ale má to šťavu, výborné tempo, žiadne dlhé vykeciavačky, špinavú chatu kdesi uprostred ničoho a hektolitre krvi, ktoré sa nedajú prehliadnuť. Nemôžem povedať, že sa mi to páčilo, na to som príliš duchársky založená. Ale v rámci žánru a mojich očakávaní to lepšie dopadnúť snáď ani nemohlo! ()

Vilg 

všechny recenze uživatele

Není tam Bruce Campbell. A to je pravděpodobně největší problém tohoto filmu. Tisíckrát viděná zápletka s intervencí pro drogově závislou kámošku netáhne ničím. Herci nejsou zajímaví. Jediné, na co se dá skrze komediální brýle dívat, je místy povedený gore. Ale přes veškeré technologické zlepšení tento film postrádá něco, čím byly Raimiho filmy vždycky našlapané - atmosféru, kvůli níž může být původní Evil Dead solidní horor i dnes. A Bruce Campbella. ()

ASSBURGER 

všechny recenze uživatele

Oproti klasike je to neuveriteľná sračka,proste nemali robiť žiadne pokračovanie bez Bruca Campbella to nie je ono proste nech radšej nerobia pokračovanie. ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu nebyl zdaleka tak nápaditě zrežírovaný jako originál. Na druhou stranu ho ale zachránily výborné efekty, respekt ke krvavé pověsti předchůdce a spád děje. Obsazený nebyl nejšťastněji, ale Alvarez svůj ansámbl možná sám shodil: "Chcípneš tu, ty trapná smažko!" Přesto byl dle mého chytrý tah posun v hlavní postavě, byť to může vypadat jen jako úlitba soudobé politice. A plakáty (až na ty velkohubé popisky) jsou sugestivnější než ty původní. 66% ()

Meteorista 

všechny recenze uživatele

Film sem viděl v době vzniku, hodnotil sem v tu dobu 3 hvězdičkama. Po deseti letech zrání film absolutně nezestárnul a funguje v porovnání s jinejma naprosto, ale naprosto skvěle. Gore efekty perfektní, film postavám nedá absolutně nic zadarmo a je nekompromisně tvrdej. Odkazy na originál sou důstojný a změny pracujou ve prospěch filmu. A kdo dokoukal kompletně i titulky (což by měl každej fanda filmů dělat pokaždý), dočká se i moc fajnovýho pomrknutí na konci. Přehodnocuju na 5 hvězd a myslim, že z tohodle hororu se stane časem kultovka. ()

molcan2 

všechny recenze uživatele

Tento film je jedným z tých prípadov, že mám radšej remake ako originál, Evil Dead je remake klasiky z roku 1981, film režíroval Fede Álvarez, produkciu zabezpečili Sam Raimi a Bruce Campbell. Mia, mladá žena bojujúca s triezvosťou, sa vydáva so skupinou priateľov na chatu, kde objavenie Knihy mŕtvych nechtiac privolá spiacich démonov, ktorí mladých ľudí jedného po druhom posadnú. Sériu Evil Dead som nakoniec spoznal vďaka tomuto filmu, išiel som si ho pozrieť ako dieťa a mal som z neho traumu 1 týždeň, výkon Jane Levy je taký desivý a úžasný zároveň. Film nemá ten humor pôvodnej trilógie, je vážnejší a má absurdné scény násilia, verím, že práve preto mám radšej remake ako originál, režisér chcel natočiť film s malým množstvom CGI, takže väčšina scén sú praktické efekty, vďaka ktorým je všetko úžasné. Nuž, veľmi sa teším na nový film, ktorý má premiéru tento mesiac, verím, že má všetko na to, aby bol ďalším násilným filmom v sérii. ()

peetrejr 

všechny recenze uživatele

Lesný duch z roku 1981 mi nepríde ako atraktívna možnosť, tak som siahol po modernejšej verzii. O môj... To bola teda fuška. Začiatok bol celkom pekný. Jumpscary boli v pohode až na lacný efekt upaľovanie démona. Film sleduje osudy mladých ľudí, ktorí sú zaseknutí na mieste mimo civilizácie a niečo ich postupne zabíja (Votrelec?). Napätie je celkom dojemne dobré. Je to síce dosť nechutné a nepríjemné. Najmä odrezávanie tvárí, záverečná sekačka, masaker lekárskou ihlou... a mohol by som ešte pokračovať. Isteže film stavia na tom istom ako pôvodný Lesný duch. Herci sú béčkoví ale nejako to nevadí, lebo sme predsa len v horore. Film si teda strašidelnosť obhajuje tým, že je nechutný. Je. A to je desivé. Ale do nejakej miery. Niekde sa len tak pozeráte a už vám to nepríde až také hrozné. Určite veľká inšpirácia pochádza z Exorcistu, ako napríklad nadávky démona, urážky a celkovo aj vizáž. Čo viem tak film nie je presnou kópiou originálu, len tak povediac čerpá námet a toho "ducha". A dobre, aj scénu v kroví. Možno aj viacej vecí, ale kópiou by som to nenazval. Vrátim sa ešte k záverečnej sekačke, ktorá bola prehnaná. Bolo to proste moc. Nie že by to bolo nejaké hrozné či čo, ale ženská vstala z mŕtvych a potom si odtrhla privrznutú ruku. Hej, nebol to krásny pohľad ale tak čo už. No a potom rozsekala démona na sračky. Doslova. Celkový dojem je zmiešaný. Viete, bál som sa. A ten dobrý pocit po skončení hororu je ako droga. Milujem to, ale potom si uvedomíte, že toto by sa nemohlo stať a idete spokojne spať. Preto tá desivosť je celkom opatrný výraz. Film vás desí len počas sledovania. Potom to je už nereálna záležitosť. Niekde to zdesenie pretrváva, tu však nie a preto nemôžem dať iné než priemerné hodnotenie. ()

BazzoxCZ 

všechny recenze uživatele

05.04.2013 Cinestar Opava...Ano viděl jsem koně blít a hada chcát ale tohle mě dokonale uspokojilo. Nečekejte kulervoucí děj nebo logické myšlení hlavních postav prostě vypněte sedněte a hleďte. Ne ale tet vážně plno lidí tu říká že originál je lepší ano to opravdu může ale tak několik let spátky jenže u filmu s 70. 80. 90. let se asi těžko budu bát je mi 16 let a velice mě štve že jsem se nenarodil dříve protože tet musím plno filmu dohánět a některé ani nedoženu. A proto nechápu jak někdo muže plivat na remake. Díky remaku jsem viděl ,Noční můra v Elm Street,Plivu na váš hrob a Hlavně Evil Dead. Jsem dokonce radši jinak bych se k těmto filmům ani nedostal. nechápu takto nízké hodnocení ()

Související novinky

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

21.01.2020

Horor Smrt ve tmě z roku 2016 režiséra Fedeho Alvareze (Dívka v pavoučí síti) sklidilo relativní úspěch jak u kritiků, tak u diváků – což se posléze promítlo na tržbách. Snímek proměnil 10milionový… (více)

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

05.01.2020

Když zhruba před půl rokem připlaval do kin aligátoří horor Kořist, naznačoval jeho producent kultovní režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Spider-Man), že se od něj fanoušci možná brzy dočkají i… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

16.10.2016

Fede Alvarez na sebe upozornil už remakem Lesního ducha z roku 2013, letos se pak díky Smrti ve tmě postavil na vlastního nohy. Jeho novinku pochválili diváci i kritici a tržby se zastavily u 140… (více)

Reklama

Reklama