Reklama

Reklama

Lesní duch

Trailer 3

Mia je mladá dívka, jejíž život je prostoupený zklamáním a závislostmi, požádá svého bratra Davida, jeho přítelkyni Natalie a přátele z dětských let Olivii a Erika, aby se společně s ní vydali do rodinné chaty v lesích, kde by jí pomohli vypořádat se s démony závislosti jednou provždy. Jakmile tam společně dorazí, Mia obřadně zničí své zásoby drog a přísahá před svými přáteli, že už na ně nikdy v životě ani nesáhne. V opuštěné chatě s překvapením zjistí, že se do ní kdosi vloupal. Sklep byl proměněn v bizarní oltář, obklopený desítkami mumifikovaných zvířat. Erika fascinuje prastará kniha, kterou tam objeví. V touze po odhalení jejích tajemství z ní nahlas předčítá, aniž by tušil, jaké následky bude jeho čin mít. Jak se zhoršují Miiny abstinenční příznaky, přestává se ovládat a pokusí se uprchnout, ale je zastavena děsivým viděním. V chatě se začíná chovat tak násilně, že jsou přátelé nuceni ji spoutat. Venku zuří nebezpečná bouře a lidé v chatě se zvolna začínají obracet jeden proti druhému. Jak stoupá brutalita útoků, je David postaven před nepředstavitelné rozhodnutí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 086)

Krisslybear 

všechny recenze uživatele

Evil DEAD úspešne za mnou, milo prekvapený. Jeden z najlepšie spracovaných remake-ov akých som kedy videl. Má to gule, hlavu aj pätu. Ľakačky originálne a nespočetný počet zvratov, asi 3x som tipoval koniec filmu vždy zle (: Totálne gore, depresívna atmosféra plná filmových amputácií končatín, násilím a masakrom, ktoré drží tempo až do konca, kde sa to "rozplameňuje" fakt na maximum. Evil Dead je presne to čo som čakal, nič viac, nič menej. I, keď je smutné, že som vyšiel s kina pred titulkami a nevidel som to čo sa mi v originále páčilo a to je záverečné prehrávanie pásky z prvého dielu :( Ďalej ma oslovila slečna Jane Levy, ktorá sa mi celkom dosť páčila v tej ľudskej podobe, keďže ja nie som nejako vyberavý i, keď dalo by sa podotknúť, že červené vlasy jej sadnú viac, než čierne, kt. mala v Evil Dead. No, ale už dosť rečí, bežte rýchlo pred televízie pozerať kvalitný remake ! (: U mňa je to za 4/5* ()

krachman 

všechny recenze uživatele

Vytknul bych herecké výkony, ale jinak důstojná pocta hororové klasice. Ty nechutné hnusárny jsou udělané fakt dobře :-D Doporučuju ()

Retrostalker 

všechny recenze uživatele

"nejděsivější film" to určite nebol! I keď záleží od toho koľko a aké horory sme za svoj život videli... Nebudem to hodnotiť ako remake, ale ako niečo čo sa inšpirovalo originálom a išlo si svojim smerom. Originál bol, je a ostáva originálom navždy! Nebolo to až tak zlé i keď som čakal ešte viac a predstavoval si to inak... Hlavne mi chýba ikonická postava (Ash je proste Ash). No aj tak to nieje zlý horor, má niečo do seba a gore je super. Ale ešte mohli vypumpovať strach na maximum a postavu "lesného ducha" neukazovať alebo prepracovať. A tiež biele, čierne alebo červené oči by u démonov pôsobili démonickejšie... No aj tak je snímok o démonoch v dnešnej dobe plnej zombies a paranormal vzácny a tak dávam presnejšie 3,5 * ()

wick 

všechny recenze uživatele

První Evil Dead je klasikou, s minimálním rozpočtem se podařilo Raimimu natočit horror, který je vzorem ve svém žánru. Dvojka nebyla ani tak pokračování, jako spíše remake s vyšším rozpočtem a komediálními prvky, ale to vůbec nevadilo. Trojka byl propad, a zklamání. Tento remake jde přímo k věci a nedělá jedničce ostudu, ale svému vzoru se zcela nevyrovná. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

V žánru krváků, je to opravdu dobrej film. Napětí spojený s neznámým zlem, působícím na celou partu, je intenzivní a ve spojení se zvukovýma efektama, perfektně zakomponovanýma a zvolenýma, ta intenzita ještě graduje. Tempo masakru je až vražedný a to je jen další plus. Krev je sice občas až moc "nekrvavá", ale pořád je to dobře udělanej film. Za mě 3*(jen proto, že krváky moc nemusím, jinak bych dal 4*) a DOPORUČUJU ()

ironivan odpad!

všechny recenze uživatele

Stupidní, a hodně trapný, nechápu jak to někdo múže srovnávat s originalním Evil dead to snad ani nejde, púvodní Evil dead byl naprosto dokonalý a tohle je přesnej opak prostě tohle do kin ani na dvd nepatří..........ODPAD ()

HONZACEK 

všechny recenze uživatele

Super! Tenhle remake se fakt povedl. Sice to má úplně jiný příběh než originál, ale to mi zase tolik nevadilo. Jediné co mě trochu zklamalo byla scéna kde měla být Mia znásilněná větvemi stromů. Na to co dokázal Raimi v 80 letech natočit je úctyhodné a remake se mu určitě nevyrovná. Moderní verze má hodně krvavých scén, ale ta nejlepší přeci jen přišla. S nástupem sirém v doprovodu skvělé hudby a velkým masakrem. Některé scény jsou opravdu jen pro silné žaludky. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Určite sklamanie. Od tohto snímku som očakával oveľa viac... originál bol jedným z najlepších hororov 80. rokov (dnes už je tomu ťažko aj veriť) a remake mal zbúrať hradby hororového sveta a posunúť ho o level vyššie. Nestalo sa a prečo?! Celý snímok je vlastne len zmodernizovaný originál... lepšie masky, lepšie zrealizované násilné scény, lepšie triky... ale atmosféra sa stratila, žiadne tajomno a mystifikácia deja, to čo mohol ponúknuť a čo mal tento snímok dať ostalo niekde v titulkoch. Pre dnešného hororového diváka je to len priemer, dnes toto už nestačí. ()

MiniRecenze 

všechny recenze uživatele

Zřejmě mělo jít o znovuoživení stejnojmenného snímku z 80.let.Dopadlo to,ale huř než kdysi..Film je prach sprostá vykrádačka z jiných snímků,tím pádem se rozlučte s originalitou.Dostáváme se tedy ke scénáři,který je průměrně vyřešen a postavy se někdy chovají v určitých situacích jak 12-ti leté děcka.Na druhou stranu jde poznat snaha v určitých gore scénách,ale jde o pořád nevyužitý potenciál.Kouknu jednou a stačilo,myslím,že na tom budete podobně. ZKLAMÁNÍ!!! ()

david666 

všechny recenze uživatele

S originálem se poprali vcelku slušně. Pořádné gore a jízda od začátku do konce. Ani nevadí, že konec vyzněl trošku jinak. ()

RomaS 

všechny recenze uživatele

Klišoidně debilnímu chování postav, které se ale dalo očekávat se zde vyrovná jen krvavá brutalita, která byla ale přímo vyžadována. Nadšený nejsem, ale ani zklamaný ... ()

Legie 

všechny recenze uživatele

Hostel v lese. Nebylo to o strachu nebo napětí z toho co se stane, ale o tom jak se to stane. Promrhaná příležitost. ()

Tristanian 

všechny recenze uživatele

Evil dead je nadprůměrné béčko poplatné době svého vzniku. V mnoha místech debilní, v mnoha trikově a obrazově kreativní a také překvapující jednoduchou prací s očekáváním diváka. Ve své době však bylo mnoha lidmi nepochopeno... A to samé jsem ochoten tvrdit o remaku, který vlastně není remakem, ale vyprávěním podobného příběhu. Silně podhodnocený film, jelikož kvalitou stojí vysoko nad současnou hororovou produkcí... ()

killerjoe odpad!

všechny recenze uživatele

Co to sakra bylo?Na plakátu se píše. "Nejděsivější film jaký kdy uvidíte." Už tůto je hláška za všechny prachy,komedie to byla!!!!Navíc s hercema,který asi neví kde je vpravo a kde vlevo a jeden přeříznutej jazyk a motorovkou hlava to opravdu nezachrání.Raimi asi viděl Hostel a Saw a řek si,že by taky nebylo špatný natočit něco podobně úchylnýho :-) Původnímu filmu to nesahá ani po paty!!!Je to jeden velkej trapas. ()

ZetDaElO 

všechny recenze uživatele

Keď som po prvýkrát videl Blair Witch ešte na videokazete, po dopozeraní som kráčal domov nočným mestom s paranoickým strachom. V Evil Dead je les, osamelá chata, naivná partia ľudí, ale iba úvodná tretina filmu ma prinútila rozsvietiť lampu v izbe. Potom už išla atmosféra filmu rapídne dole. Problémom je, že autori poňali celý príbeh až príliš prvoplánovo a zbytočne Béčkovo. Pohľad na klincovačku, na tesárske kladivo a pod. jednoznačne predurčujú, že čochvíľa budú použité. Originálny Evil Dead bola aspoň veľká sranda, v tejto novej verzií autori tápu a hľadajú celkom neoriginálne spôsoby, ako donútiť postavy trpieť. Ak chcete les chatu a hutnú atmosféru, Antikrist je v tomto prípade lepšia voľba ako táto prehypovaná teenage vyvražďovačka. HODNOTENIE: 4 b. ()

Nominant 

všechny recenze uživatele

Neděsivější film jaký kdy uvidíte? ... To snáď ani nie. Potenciál filmu bol nevyužitý, herecké výkony mohli byť lepšie alebo mohli spraviť lepšie obsadenie. Skoro každý horor je teraz už o tom istom - partia teenagerov ide niekam von z mesta, najlepšie niekam hlboko do lesa, kde sa to len hemží temnou silou/príšerami atď. Keď sa už rozbehne zabíjanie, tak všetci konajú neuvážene až to bolí. Stupídne vyčínanie "detí", ktorí väčšinou vyhrajú šťastnou náhodou, lebo rozumu príliš veľa nemajú. Ešte keď k tomu pripíšem hektolitre krvi, no žiadna obeť (jeden dospelý človek má 4-6 litrov krvi, tak nechápem čo tam lejú toľko "kečupu" ako pre šiestich dospelých). ALE odhliadnuc od tohto, som si film "užil", preto dávam 3* . ()

Edgerton 

všechny recenze uživatele

Mělo to nakročeno ke slušný atmosféře, ale pak se zas všichni začli chovat jak dementi a dělali přesně to, co by racionálně uvažující člověk nedělal. ()

FOndra 

všechny recenze uživatele

Je pravda že potenciál byl díky předloze ještě větší ale film nezklamal... Divák dostane co očekává :) ()

Související novinky

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

21.01.2020

Horor Smrt ve tmě z roku 2016 režiséra Fedeho Alvareze (Dívka v pavoučí síti) sklidilo relativní úspěch jak u kritiků, tak u diváků – což se posléze promítlo na tržbách. Snímek proměnil 10milionový… (více)

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

05.01.2020

Když zhruba před půl rokem připlaval do kin aligátoří horor Kořist, naznačoval jeho producent kultovní režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Spider-Man), že se od něj fanoušci možná brzy dočkají i… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

16.10.2016

Fede Alvarez na sebe upozornil už remakem Lesního ducha z roku 2013, letos se pak díky Smrti ve tmě postavil na vlastního nohy. Jeho novinku pochválili diváci i kritici a tržby se zastavily u 140… (více)

Reklama

Reklama