Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 6

(série)
USA, 2015, 12 h 39 min (Minutáž: 43–65 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Andrew Lincoln, Chandler Riggs, Steven Yeun, Norman Reedus, Lauren Cohan, Danai Gurira, Lennie James, Sonequa Martin-Green, Alanna Masterson (více)
(další profese)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Šestá řada seriálu sleduje vývoj situace v Alexandrii, kde se po provedené popravě stává Rick zodpovědným za vše, co se týká obrany, zatímco si Deana ponechává vedení v oblasti běžného života. Je stále jasnější, že Alexandrie není jedinou osadou v oblasti a že bude nutné pokusit se navázat kontakty s lidmi v okolí. Dále je evidentní, že bude nutné zajistit dostatečné zdroje potravy, léků a munice pro populaci osady. (Necrotongue)

(více)

Recenze (46)

Faustka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jo, my jsme všichni Gogo." ... Nebo taky Negan. Jak si to kdo přebere. Tak a uvidíme se u: šestka (miluju Morgana s klackem) dneska, sedma zítra, osmu narvu do pozítřka. Nazdar! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. séria bol totálny prúser a mal som 100 chutí so seriálom jebnúť o zem. Keď už človek venuje toľko času serálu tak v kútiku duše dúfa, že sa to snáď zlepší. Ano v 5. sériu je to o niečo lepšie , ale stále sa to nekonečne ťahá, postavy melú chujoviny až sa to občas nedá počúvať, v deji minimálne zvraty, všetko ide ako podľa šablony a postavy sa len motajú a motajú, v jednom kuse to isté. Po 6. sérii, ktorú som dopozeral len s neustálym krútením hlavy a opakovaním si tej istej vety " Som to ale K...T, že som sa vôbec do toho seriálu púšťal..." Ani po 6. sérii nevieme nič. Postavy sa motajú z bodu A do bodu B a medzitým sekajú tých invalidov, ktorých by zmákla i moja 8 ročná dcéra. Jednoducho veľké nič. po nejakých cca 80 častiach nevieme nič. čo sa stalo, ako to vzniklo, ani náznak záchrany jednoducho stále to isté a už je to príšerná nuda a vážne neviem či to vôbec budem sledovať ďalej. Už to ukončite, seriál sa topí v bezradnosti a vlastných sračkách. nemá to zmysel. 50%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6.séria je jedna veľká nuda, ale po sčítaní všetkých epizód mi z toho aj tak vychádzajú 4 hviezdy. Tu už máme naplno asi 250 postáv, ktoré žijú v troch komunitách. Človek z toho už má guláš, že kde kto žije a zombíci sú už nie že na druhej koľaji, ale už aspoň na piatej. Rieši sa tu vojna ako medzi dobrými komunitami, tak aj vojna s "Vlkmi" a tiež so Spasiteľmi. Takže už to nieje zombie seriál, ale boj človeka proti človeku. Zistili sme, že Rick zabil Shanea úplne zbytočne a na Lori už zabudol, pretože v tejto sérií sa nám náš Rick zamiluje hneď 2x. Raz do blonďatej belošky a po tom ako umrie, tak Rick dostane chuť na dredatú čokoládku, aby neboli pohoršení uctievači miešania rás. Ak by to nestačilo, tak zmiešame aj dredatého Jamaičana so 60 ročnou šedivou beloškou. Túto sériu pozdvihujú len maličkosti, ale človek absolútne netúži po opätovnom pozretí. (Hodnotenie: Epizóda 2,3,9,10,12,14,15,16 ***** / 1,6,8 **** / 4,5,7,11 *** / 13 ** ) ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6. série je takový pomyslný návrat do starých dobrých kolejí, který je dechberoucí adrenalinovou jízdou na emocionální horský dráze. Tvůrci se absolutně utrhli ze řetězu, ani jednou nesundají nohu z pedálu a divákům naservírovali nefalšovanou žánrovou lahůdku, která mi neskutečně šmakovala. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6. Séria - 80% Viac menej rovnaké ako predošlé série. Stále je to zaujímavé, dobre akčné, krvavé, pekne zombícke a drsné, príbehom stagnujúce, ale aj nudné a zbytočne naťahované v niektorých častiach. Každopádne stále je to pútavo natočené a v závere až neskutočne šokujúce. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6. série nám toho nabídla opravdu hodně. Začala pozvolna takovou poloartovou černobílou šíleností. Pokračovala několikadílnou taškařicí s "wéčkaři". Jeden díl byl věnován čistě jen černouškovi Morganovi. Glenovi se podařilo obtěžkat Maggie, která z toho později totálně zmagořila a ostříhala si háro. Poté přišlo konečně na bandu, která si říká The Saviors (či tak nějak). Díl S06E09 byl snad nejlepší, který se zatím tvůrcům podařilo vytvořit. Naše milá skupinka si poté hrála na pány Vesmíru a Vesmír je nakopal do sedinky. A taky se nám psychicky rozložila Carrol. Závěr z první osoby byl bezvadný. Podle mého osobního názoru to schytá Daryl, ale závěrečnou situaci jsem pečlivě analyzoval a provedl spoustu nákresů. Dle pořadí hlavních hrdinů a rozpočívadla a her stínů to vyšlo na Aarona. Trošku to nabořuje fakt, že by Aaron zřejmě ječel jako malá holka, protože tak trochu je... Pevně doufám, že to nebyl výše zmíněný Daryl, protože Daryla má každý rád. Na druhou stranu, vzpomeňme si, jaký osud potkal Sněha... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lom, kozí sýr a nástup jedné z nejzajímavějších vedlejších postav. Prozatím nejslabší a celkově táhlejší série, které neprospívají některé z hodinových dílů, jejichž délka je neopodstatněná. Vše zachraňuje posledních několik dílů a závěrečný nástup. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestá série byla zatím největším zklamáním. Nemrtví jsou sice po vizuální stránce perfektní, ale zároveň se stávají nejnudnějším komponentem seriálu, protože kromě šourání, kousání a chrčení nemají, co nabídnout. Oživení by mohly přinést nepřátelské skupiny živých, jenže pak dochází na totální ignorování logiky a zdravého rozumu vůbec, navíc se objevují snahy uplatnit v praxi zásady zen buddhismu nebo hnutí hippies, takže už jen čekám, až začne Morgan zastrkovat do hlavní zbraní kytičky. Je vidět, že se základní téma dost vyčerpalo a vůbec by mi nevadilo, kdyby byla sedmá řada tou poslední. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"We are on the same side... the living side." Šiesta séria sa niesla v duchu spolupráce... A to úplne od začiatku až do brutálneho záveru (pri čítaní tejto recenzie sa nevyhnete spoilerom, keď ju teraz, viac ako rok po napísaní opäť čítam, tak naozaj nechápem, prečo som tu kedysi recenzie písal takýmto divným spôsobom, pri ktorom som čitateľovi prakticky vyzradil celý hlavný príbeh). Hneď na úvod musela naša skupina spojiť svoje sily, aby mohli odlákať obrovskú hordu mŕtvych preč od ich útočiska. V tom istom čase musela Alexandria čeliť útoku ozbrojenej skupiny, ktorá si hovorila "Vlci". Potom na chvíľu zavládol pokoj, no neskôr sa opevnenie jednoducho muselo zrútiť a mŕtvi si len tak nakráčali dnu a zamorili celú Alexandriu. Ale tá najväčšia hrozba, ktorej museli hrdinovia čeliť bola práve skupina Spasiteľov. Ako som už viac-menej spomenul, prvé tri epizódy boli skvelé, potom si séria na chvíľu dala prestávku, a to asi na štyri ďalšie časti, z ktorých mi najviac utkvela v pamäti práve štvrtá, ktorá rozprávala o tom, čo sa dialo s Morganom. Absolútny vrchol série prišiel v "Mid-season finale", teda v ôsmej epizóde, ktorá dupla na pílu a následná deviata časť tú prácu už iba skvelo dokončila. V ďalších častiach sa zoznamujeme s kolóniou Hilltop, ktorá je, bohužiaľ, oslabovaná Spasiteľmi. To si naša skupina vysvetlí jedine tak, že všetkých Spasiteľov treba zlikvidovať. Aj by sa im to podarilo, keby si nemysleli, že ich nepriateľov je málo. Ale ono to bolo práve naopak, a čo viac - Spasitelia sa hodlajú pomstiť. Záverečná šestnásta epizóda bola geniálnym zakončením celej série, a to hlavne preto, že na scénu prišiel dlho-očakávaný NEGAN, konečne poriadny záporák od čias Guvernéra... Hudba aj herecké výkony opäť povýšili seriál na vyššiu úroveň. Na mysli mám najmä Andrewa Lincolna (Rick) a Jeffreyho Deana Morgana (Negan). Posledných pätnásť minút bolo neskutočne napínavých, myslím, že sa mi trasú ruky ešte teraz, keď píšem túto recenziu. No jednoducho, čo k tomu viac dodať... Z toho záveru, ma naozaj poriadne mrazilo. "I gotta pick somebody. Everybody's at the table waiting for me to order... I simply can not decide... I got an idea... Eeny... Meeny... Miny... Moe... Catch... The tiger... By... His toe... If... He hollers... Let him go... My mother... Told me... To pick... The very... Best... One... And you... Are... IT! You can breathe, you can blink, you can cry... Hell, you're all gonna be doing that." ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem se 4. serií skončil se seriálem, netušil jsem, že budu nucen se vrátit. JDM naprosto fenomenálně táhne sedmou sérii a jak kvůli němu musel projet i zbytek. Negan je prostě tak zlomyslnej psychopatickej bastard, až si k němu člověk udělá neskutečně silný vztah. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepším momentem šesté série „The Walking Dead“ je stejně ale její finále, které je skvěle natočeno, hlavně ta poslední scéna. Jasně, ten poslední díl sám o sobě je jen takový divný road trip, ale jakmile dojde na to, co si všichni přáli, stojí to za to. A Jeffrey Dean Morgan dokazuje, jak skvěle byl pro svou roli vybrán. A to je před vámi první díl sedmé série, který je jedním z nejlepších a nejdrsnějších vůbec. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Během 6. série zůstáváme po většině času v Alexandrii, neprobíhá žádné stěhování, pouze takové ty malé nutné 'mise', máme tu pár vztahových zvratů, jednu invazi zombie, ubývají a zároveň přibývají postavy, dočkáme se několika zranění a také nové, zatím přátelské, komunity a na druhou stranu také absolutně nepřátelské početné komunity, která našim hrdinům do budoucna asi pekelně zavaří. Šestá série mi připadala podobná té paté, možná byla lehce zmatenější, skupina se dost často a vždy jen na krátké úseky rozdělovala a zase shledávala, avšak nepřinesla nic extra nového. Kromě posledního osudového, brutálního dílu, který bez pochyb každého nalákal na sedmou řadu. Uvidíme co nás čeká. Moc růžově to pro Ricka nevypadá. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Se skoro dvoutýdenním zpožděním se dostávám ke zhodnocení 6. série. No, alespoň, že vůbec někdy. Ta mě, popravdě, ze začátku nebavila. A to je co říct v případě TWD. Přišla mi mnoha epizodami příliš hluchá, protahovaná. Ano, líbil se mi pohled do příběhu, respektive původu smýšlení jedné z postav, taktéž uznám naprosto úžasný šok v druhé polovině, který jsem sám prožíval s postavami jako nějaký zlý sen, a co teprve to vyvrcholení, které otevřelo tak neskutečný cliffhanger, jaký v sérii ještě neměl obdobu. Ale kromě toho, prázdno. Zbytečně prázdno, zbytečně hlucho. A převršel situací, kdy téměř každá postava měla nějaký chytrý proslov. Tohle mi u TWD začíná hodně vadit. Ale se zajímavým vývojem situace se hodně těším už jen na začátek další série. 60% ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začínáme vařit z vody., další díly a sezóny se již budou vyrábět víc a víc pro "potravu" diváků než aby něco opravdu řekly a nějak ten megakolosální příběh zakončily. A to jsme lehce za polovinou :-/ ()

Reklama

Reklama