Reklama

Reklama

Obřad

  • USA The Rite (více)
Trailer 2

Nadpřirozený thriller, inspirovaný skutečnými událostmi, vypráví o studentu teologie (Colin O'Donoghue), který je poslán do Vatikánu studovat exorcismus, přestože o těchto kontroverzních praktikách i o své vlastní víře pochybuje. Jeho skepticismus se ale začíná rozplývat, když je přidělen k legendárnímu otci Lucasovi (Anthony Hopkins), jehož praxe zahrnuje tisíce exorcismů. Během obtížného případu, zdánlivě přesahujícího i schopnosti otce Lucase, je mladý seminarista konfrontován s fenoménem, který věda nedokáže vysvětlit ani ovládnout - a se zlem tak mocným a děsivým, že ho donutí pochybovat o všem, čemu věřil. (Magic Box)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (673)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už jsem si u toho švédského režiséra všiml, že když chce, dokáže diváka vycukat vcelku fešně. Nejlíp mu to jde, když se z, na první pohled, normálního filmu, vyklube psychadelický vypatlákov, který mě ale baví, protože s divákem dokáže zahrát falešnou hru na tisíc způsobů. Obřad si tak na pomoc vzal látku, která je zaručeně podle pravdy, a která by nás pod postelí měla strašit každou noc: vymítání. To, co mě ale skutečně bavilo byl Anthony Hopkins, který přes to příběhové zbláznění zůstal sám sebou a ke konci ukázal, jak skutečný herec hraje, v tomto případě předvádí posednutého ďáblem. Šlo mu to. Nutno ale dodat, že jemu jde tak nějak všechno. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Film, který nevyužívá potenciál toho, co se v něm děje a jede jen na půl plynu. Pokaždé dokáže navodit slušnou atmosféru před samotným vymítáním, ale jakmile dojde na vymítání, je všechen strach pryč. Ani nevím, ale mě vyděsí spíše ta atmosféra neviděného… Jinak Hopkins to vytáhl, všechna čest tomuto herci. Colin se snažil a myslím, že s lepším scénářem by z něj jednou mohl být i velice slušný herec, no a Alice Bragu mám rád už nějakou dobu. Suma sumárum - není to nejhorší, ale mohlo to dopadnout i lépe. 60 %. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Co jste čekal? Rotující hlavu a zvratky?" Pokojem 1408 to Mikael Håfström naznačil a Obřadem potvrdil - ten chlap je ohromně talentovaný a jeho další věc, kterou bude točit, by rozhodně měla být zase hororová. Jen houšť. Obřad je skvělá atmosférická chuťovka, která potěší o to více, že nespoléhá jen na bezchybně excelujícího Hopkinse, ale opírá se právě o zručnou režii, kameru a nenápadnou, ovšem působivou hudbu. Lepší film o exorcismu tady od Vymítače ďábla prostě nebyl. Čtyři čistočisté hvězdy.__P.S. Zvednout mobil během obřadu, to si může dovolit vážně jenom Anthony Hopkins (ačkoliv možná je to tím, že za časů Maxe von Sydow existovaly jen pevné linky). Skvělá scéna. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Nedá sa uprieť snaha o vytvorenie niečo iného, ako sme doteraz poznali. Inšpirovaný skutočnou udalosťou sa tvorcovia pustili do tajomného príbehu, ktorý však funguje len občas. Mám problém zo záverom, na druhej strane oceňujem stret skeptického mladého kňaza s duchovnou rétorikou v otázkach exorcizmu. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, jak nevěřící Tomáš svou víru našel. Opravdu nenápadná církevní agitka. První hodinka jakžtakž ujde a celá zápletka působí vyváženě, jelikož obě strany mají svého zástupce. Pak se ale začne nebezpečně blížit nuda a jakýsi pokřivený příběh o antikristovi tomu nasadí korunu. Film má ode mě body aspoň za úžasné římské kulisy. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (17)

  • Režisér Mikael Håfström se kvůli přípravě na film účastnil vymítání ďábla. Nebyl přímo u samotného procesu, avšak slyšel, co se děje za dveřmi. (Pavlínka9)
  • V traileru k filmu zní hudba Wojcziecha Kilara složená původně k filmu Drákula (1992), ve kterém také hraje Anthony Hopkins. (ČSFD)
  • Otec Lucas (Anthony Hopkins) udělí Michaelovi (Colin O'Donoghue) rozhřešení, aniž by ho předtím vyzpovídal, což by bylo závažné porušení církevního práva. (gjjm)

Související novinky

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

26.02.2010

Zdá se, že mu nadpřirozené zápletky zachutnaly. Momentálně se v kinech potýká s Vlkodlakem, zároveň už natáčí komiksovou adaptaci Thor, v níž hraje nejvyššího boha Odina, a mezitím podepsal smlouvu… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno