Reklama

Reklama

REC 4: Apokalypsa

  • Španělsko [REC] 4: Apocalipsis (více)
Trailer 1

Další z řady úspěšné hororové série REC. Mladá reportérka je zachráněna z budovy a odvezena do ropného tankeru, který je třeba prozkoumat. Nikdo však neví, že sebou nese tajemný, démonický virus... (TV Horor Film)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Vidět to v BLUray verzi, asi by to byl zcela odlišnej zážitek kvůli těm scénám soubojů se vzteklýma zombíkama, ale i tak jsem přesvědčenej, že bych nehodnotil výš ... Režisér se veze na přeceňovaném úspěchu prvního dílu a místo na atmosféru, souboje se zombies, budování nejistoty a aspoň nějaké bližší souznění s hrdiny filmu, se soustředí na dialogy ... Samozřejmě nejen kokot RedAK ovládá španělštinu, na rozdíl od něj se tím tady nepotřebuju infantilně chlubit. Koukal sem na čas stopáže a skutečných 45 minut se na lacině působící lodi nestalo nic, jen se kecalo a kecalo, ale naprosto o ničem!! Těch 45 min, kdybyste si vystřihli, tak to na filmu vůbec nic nezmění ... Takže nuda. Pak se rozjede sice docela slušný peklo, kdy se začně posádka lodi řezat se zombíkama, ale na nějaký GORE scény zapomeňte ... Jsou zde asi dva záběry prokousnutí krku, jakási strunová sekačka jednou v akci, protože podruhý ji asi kvůli malýmu rozpočtu už prostě nedokážou nahodit, a to je všechno... Pokud už někdo upadne do spárů běsnících nakažených, kamera jde bokem, nebo se raději úplně vypne a raději sleduje další nezáživný dialog naprosto nedůležitých postav ... Co je špičkově provedeno, tak masky zombíků a jejich xichty, to je fakt na jedničku s hvězdičkou. Ale to je tak všechno. Prvnímu dílu jsem udělil krásné 3 ***, byl tajemný, byl nový, byl to "FOUND FOOTAGE" <-- což tohle není !!!! (další obrovská chyba, ta loď k tomu vyloženě vybízela ... ), měl atmosféru, kterou budoval, byl temný a tajemný. Zde práce s temnotou, stíny, klaustrofobií atd. naprosto chybí ... Vlastně zde chybí cokoliv, co by zde mohlo být a nebylo... a protože nebylo, tak se mi to nelíbilo a hlavně mne to nudilo. Celá série jde evidentně do kopru postupně co díl to další díl ... Neoblíbená "trojka" je proti tomuto skvost!! Film jsem shlídl spíš z pohnutek osobní povinnosti, abych předehnal v komentáři a hodnocení "sofistikovanýho" kokota J*A*S*M*A a utvrdil se v tom, že přece jen do toho stáda oveček, čekající na tohle rok jako etiopani na déšť z nebes, skutečně nepatřím ... 2/5 a to ještě z milosti ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nešťastný konec jedné krásně rozjeté série, aneb kde je ta posraná Apokalypsa?! Balagueró se z původně zamýšlených ulic velkoměsta přesunul raději na moře, kde nechal pobíhat po lodi skupinku (většinu otravných) postav, která sem tam zastřelí nějakou tu nakaženou svini, nebo se nechá pokousat. A dobře jim tak, jelikož diváka to počtvrté už zkrátka nudí. Stísněné lodní prostory jsou hrubě nevyužity, napětí nefunguje a fandit se dá snad jen Angele a Nicovi. Pochválit se dají určitě masky, digitální opičky a úplně poslední scéna v taxíku, ale to je na uzavření takhle důležité ságy trošku málo, ne? Koncept celé série se od trojky absolutně nikam neposunul, pouze dovysvětlil pár detailů z prvních dvou dílů. Nasranej však nejsem, od Génesis mé nadšení a očekávání opadlo. Naštěstí. (40%) ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Za prvé: nuda k uzoufání, tady už potřeboval jen někdo zaplatit složenky. Za druhé: dějové rozvedení prakticky nejhorší možné. Člověk by čekal alespoň trošku originality a ne další věcněvetřelecký klon. Za třetí: je to nudné k uzoufání. Za čtvrté: návrat Angely potěšil, ale vlastně nic nezachraňuje. Jen se na to dalo trochu koukat a nebylo to úplně nesnesitelné (tak jako Rec 2), i když to, za páté: byla strašná nuda k uzoufání. Za šesté: doufám, že tímhle to všechno skončilo. Za sedmé: pokud někdy rec repete, tak je liché díly, protože za osmé: dvojka je otřesná a čtyřka k uzoufání nudná. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

No s jedničkou ani dvojkou se to nedá srovnávat, značný propad dolů po dějové i hororové stránce. Nicméně nejsem sám, kdo asi očekával úplně něco jiného, že??? Tahle série začíná mít docela značné vady. Zaprvé se vůbec neměl točit 3. díl, který byl o ničem !!! A zadruhé, pokud tvůrci za každou cenu chtěli využít prostředí staré lodi, tak měl být tenhle díl třetí a nikoli až čtvrtý. Jenže kdy se konečně dočkáme té apokalypsy, která postihne celé lidstvo nebo alespoň město? Balaguero to technicky zvládl, bavil jsem se taky, ale po těch letech jsem čekal opravdu něco jiného a jsem zvědavý, jestli z tématu REC nebude nakonec natahovaná ždímačka peněz ve stylu SAW. 55% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vskutku nejslabší Rec a co Balaguero dělal při natáčení netuším. Co potěší je opuštění konceptu Found Footage, co zamrzí je zanechání roztřepané kamery a špatného střihu, takže ve výsledku, jako by se nic nezměnilo. 40 minut nuda, pak se film alespoň slušně rozjede, ale nic jiného než napětí nenabídne, gore je pramálo ( Z trojky si pamatuji minimálně 3 úžasné gore efekty, ze čtverky si za týden nebudu pamatovat nic), stísněná atmosféra nefunguje, potěší jen Zombie opička a parádní masky, ale toť vše. Zhlédnout se Rec 4 dá, ale lepší než průměrné hodnocení si nezaslouží. 55% ()

Galerie (79)

Zajímavosti (9)

  • V celosvětových kinech film utržil 4,9 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Pokud si pustíme Rec (2007), [Rec]² (2009) a tento film po sobě, aniž bychom sledovali závěrečné titulky, odehrají se tyto tři filmy jako jeden celý sled událostí. (LUKICKK)
  • Náklady na výrobu byly v přepočtu přibližně 3,8 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno