Reklama

Reklama

Noc žraloka 3D

  • USA Shark Night 3D (více)
Trailer

Partička vysokoškoláků původně vyrazila na malebný ostrůvek uprostřed obrovského jezera se slanou vodou, aby si plnými doušky užila slunečný víkend. Znáte to – trocha vodních sportů a nezávadného flirtování, po nocích spousta alkoholu a sexu. Idylický plán se začne hroutit hned v zárodku, když po nevinné jízdě na wakeboardingovém prkně a následné nehodě vyklopýtá z jezera jeden z chlapců o ruku chudší. Ani on sám není schopen říct, co se přesně stalo, všeobecně přijímanou teorií je pak ta, že mu ji nešťastně ufiklo právě prkno, na kterém jel. Zábava samozřejmě okamžitě končí, parta nakládá zraněného spolužáka do člunu a vyrážejí vstříc pevnině a nemocnici. Pod hladinou jezera se však skrývá nepředstavitelná hrůza, monstrózní masožraví žraloci, kteří ucítili krev a dostali hlad na mladé masíčko. Začíná nerovný souboj na život a na smrt, během něhož se ti, kteří zatím přežili, snaží ze všech sil dostat na pevninu. Bohužel pro ně ti žraloci nepředstavují jediné nebezpečí, které na ně číhá… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (11)

Trailer

Recenze (256)

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Co si dokážete představit za hrůzu, když se řekne 3D, teenageři a žralok a certifikát pro rodiny s dětmi, to dostanete. To, že byl tento film původně natočen a promítán ve 3D, připočtěme k současnému marketingovému trendu, jak tahat lidem z kapes víc a víc peněz. Ostatně, na tom nijak vybaveném DVD je stejně film plochý, tedy 2D. Navíc je to film zcela neoriginální, bez napětí, bez nápadu, bez jakékoliv snahy o inovaci – a jednotlivé útoky žraloka jsou podobně drastické jako hon na mamuta v Machovi a Šebestové. Jinak zde máme značně originální a nikde použitou koncepci studentů střední školy, jejichž vymakaná tělíčka ve srovnání s jejich IQ značně vedou. Jedou si zadovádět na jezero, a ono bum ho – zrovna tam řádí smečka hladových žraloků. Mimochodem, první půlhodinu přetočte – nic se v ní neděje, jen se seznámíme s postavami, což je nám platné jak mrtvému zimník. Čímž se dostáváme k absurdnostem scénáře. Například útok žraloka na dívku na mělčině, kdy by žraloka musela půlka koukat ven – pokud nešlo o zcela placatý druh. Nebo chlápkovi žralok ukousne ruku – a ona mu z ní netryská krev, ne ne, on s tímto zraněním doplave (!) na břeh, kde se sice zhroutí, ale večer si vezme oštěp a jde se za záře táboráčku žralokovi pomstít či co. Mimochodem, netušil jsem, že na ukousnutou ruku stačí lékárnička z výletní chatky. Také si nejsem jist, zda žraloci jen tak lezou do sladkovodních jezer, a pokud šlo o jezero slané, kde se vzalo uprostřed pevniny? Také nepochopím, když holka svého chlapce oholí lodním šroubem, že tento nemá nakonec ani škrábnutí. A podobných hloupostí je film plný, přitom se nezdá, že schválně, protože tvůrci něco takového jako nadhled neznají. A když nakonec zjistíme, že do jezera žraloky vypustilo pár chlápků, co se nudilo, řeknete si, a jak tam tu hromadu žraloků do toho jezera dostali? Zkrátka absurdita stíhá absurditu, ale protože se film tváří hrozně vážně, obávám se, že to tvůrci i vážně celé mysleli... ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Už kvůli tomu bizáru jde o kousek, který rozhodně stojí za shlédnutí! Ano nepopiratelně je to v mnoha ohledech tak trochu hloupé a do jisté míry předvídatelné. Na druhou stranu si však říkám proč ne. Stále je to jen film a zde rozhodně není nic, co by vyloženě bilo do očí. A pak je tu další věc, dílo je totiž nespravedlivě podhodnoceno zdejšími uživateli na zcela nesmyslných 34%. Přitom efekty nejsou nejhorší, scénář je sice prostý, ale funkční a postavy sice úplně vymaštěné a přesto zajímavé a vtipné. K tomu byl úvod tak nabitý, až jsem film zpočátku vnímal na slabší čtyři hvěždy, což méně uspokojivý závěr zase tak moc nepokazil. V poslední řadě srovnám-li Noc Žraloka s jinými filmy podobného typu, tak jsem již viděl spousty po všech směrech výrazně horších, přitom s lepšími hodnoceními. Proto jsem se zde rozhodl naopak mírně nadhodnotit. V žádném případě si nemyslím, že by byl snímek špatný, ale není ani tak dobrý abych na něj kupříkladu chtěl ještě někdy znovu narazit. S hodnocením jsem se stejně nakonec rozhodoval na pomezí 50%. PS aneb nevysvětlitelné a komické části filmu: Proč ta holka prostě neprolezla mříží té žraločí klece, kolik hodin tam ten večer vyhozený a nad ránem znovu objevivší se pes kroužil ve vodě plné žraloků a je skvělé, jaké plameny dokáže vykouzlit skrz na skrz promočený zapalovač??. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tahle nesympatická skupinka vypatlaných teenagerů naráží už od prvních minut zejména na scénáristickou nemohoucnost, nulové režijní vedení a na hodně uhlazené žraločí ataky. Což mrzí asi nejvíc. Prostě rating PG-13 v tomhle vodním výletu postrádá jakýkoliv smysl. Pustit hudbu a svlíknout holky do plavek ještě film nedělá, a když už, tak to udělám alespoň s takovou tvůrčí jistotou a otrlostí, jako Aja v loňské a dle mého nedoceněné Pirani. Jenže tady máme tolik „ale“, že u některých divák ani nevěří nebo spíš nechce věřit (kupříkladu propíraná scéna černocha s oštěpem nebo dívčina emotivní zpověď, jak kdysi vodním šroubem rozmašírovala ksicht svému bývalému a pak ho nechá jet pro pomoc se svými dvěma přáteli). Máme tu obrovské ŽRALOKY, kteří útočí v asi metr hluboké vodě, HRDINY, kteří se vždycky rozhodnou pro tu špatnou variantu, AKCI totálně bez výrazu a napětí a konečně TVŮRCE, kteří se ani nesnaží, aby na sebe jednotlivé scény alespoň logicky navazovaly.. Hodně špatné a hlavně maximálně zbytečné.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Na začiatku boli ambície (režisér obstojných hitov Nezvratný osud 2 a Hady v lietadle, v titulnej úlohe vychádzajúca hviezdička Sara Paxton, 25-miliónový rozpočet). Na konci podpriemerný žraločí krvák plný klišé. Podstatná časť deja sa odohráva v noci alebo na vode (prípadne pod nočnou vodou), takže nie je nič vidieť. Po stránke scenára sa jedná o vrchol stupidity. Hororový fanúšik len útrpne čaká, či postavy zistia, že na mobile nemajú signál (zistia) a či zomrie šerif (jasné, že zomrie). Postavy sú totálne nezaujímavé, dokonca aj pes. Príšerné dialógy dotvárajú kúzlo blbosti, ale korunu mu nasadzujú až čoraz zúfalejšie spôsoby scenáristov, prečo poslať postavy do vody, keď na suchej pôde im je dobre a mohli by na nej čakať do konca sveta. A keď sa minú posledné kuriózne dôvody, postava skrátka do vody ide... dobrovoľne! „V Baltimore to robíme tak, že keď ti zabijú babu, ty zabiješ ich,“ prehlási namakaný Afroameričan so 45. tehličkami na bruchu, chytí zastrúhané biliardové tágo (!!) a vyrazí do vody ukázať o pár ton ťažšiemu žralokovi, čo je to baltimorská pomsta nahnevaného týpka. Jediné oživenie divákovi prinesú dva zvraty, ktoré sú rovnako nečakané, ako blbé (žralokov je v jazere viac a vypustili ich doňho miestni dedinčania na čele so šerifom, aby k nim primontovali kamery a nakrútený útok na človeka zavesili na internet). Kladne hodnotím scénu, v ktorej postava spadne do jazera a uvidí v ňom pár metrov od seba v temnej vode obrovského žraloka, ako na ňu pozerá. Brrr. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Zábavný žraločí horor od ktorého nikto hádam nemôže čakať Čeľuste, skôr Piraňu a ako taký je vlastne dostatočne zaujímavý. Kočky v bikinkách prezentujú svoje dokonalé telá počas celého filmu, chalani správny hrdinovia, domáci sú poriadny hajzlíci a akcia na seba nenechá dlho čakať, motorové člny, skútre, surfy, hlavná hrdinka v klietke a trosky od výbuchov lietajú len do kamery. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (11)

  • Kvůli případným nízkým ohodnocením nebyl film před uvedením do kin promítán filmovým kritikům. (Conspi)
  • Filmovým jezerem bylo oblíbené louisianské jezero Cross Lake v blízkosti města Shreveport. (Conspi)
  • Je možné všimnout si, že během Sářiny (Sara Paxton) resuscitace zmizely z Nickových rukou (Dustin Milligan) výrazné zarudlé otlaky z předchozího připoutání. (Conspi)

Reklama

Reklama