Reklama

Reklama

Vlk z Wall Street

  • USA The Wolf of Wall Street (více)
Trailer 2
USA, 2013, 180 min (Alternativní 173 min)

Režie:

Martin Scorsese

Předloha:

Jordan Belfort (kniha)

Scénář:

Terence Winter

Kamera:

Rodrigo Prieto

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie, Matthew McConaughey, Kyle Chandler, Rob Reiner, Jon Bernthal, Jon Favreau, Jean Dujardin, Joanna Lumley (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Film Vlk z Wall Street přináší podívanou z doby, kdy na Wall Street vládla pravidla Divokého Západu. Jen místo pistolníků na koních se tu prohánějí jachty a nahé blondýny a místo prachu nad prérií víří vzduchem bankovky. Někdy dokázal vydělat i 12 milionů dolarů za pouhé tři minuty. A peníze uměl také pěkně roztáčet. V jeho kancelářích běžně defilovala nahá dívčí dechovka, šňupaly se velehory kokainu, pořádaly se závody v házení trpaslíky, opice jezdily na kolečkových bruslích a se svou ženou souložil na matraci ze samých bankovek. Když mu v Londýně na večírku došly drogy, vzbudil svou newyorskou sekretářku, aby mu je poslala soukromým tryskáčem. Po každém velkém mejdanu ale přichází i odpovídající kocovina. Zvlášť, pokud kouzlení s akciemi je více než jen kreativní. FBI vás pak chce zatknout a mnoho dalších se chce pomstít. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

viviak

Docela skáčeš, nejdříve argumentuješ BR ripem, pak najednou skočíš na blu-ray jako takový... Každopádně hi teh sestava domácího kina v tomu přizpůsobené místnosti s kvalitně provedeným bluray diskem v mnohém nabídne věrnější zážitek než nějaké ne hitech standardní kino; o tom žádná. Ovšem rozhodně se tu nebavíme o monitoru, pc bedýnkách 5.1, ripu (jedno zda TV či bluray) a sezení na křesle určeném k práci na pc ,-) Každopádně plně chápu, proč mnozí upřednostňují domácí projekce před kinem (větší pohodlí, menší náročnost na čas, klid apod.), ale o tom, že by doma měl lepší kvalitu než v kině; to slyším poprvé. I když pravda, beru v potaz pražské multiplexy a art kina, ale větší města jsou v tomto +/- shodná; ostatně ty dva řetězce jsou všude.

na příspěvěk reagoval viviak

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

viviak

Slovo amatérske som spomenul len v súvislosti s niektorými prekladmi titulkov, to zaprvé. Za druhé, ten článok iba skúma problémy, ktoré môžu pri projekcii nastať a ako ich reklamovať - ja som hovoril o kvalitných moderných kinách, kde sa zväčša takéto veci nedejú a samotný auto článku väčšinu problémov začína "môže sa stať". To druhé už je lepšie a skutočne podporuje tvoje stanovisko, lenže vezmime si, koľko Blu-Ray sám o sebe stojí, akú veľkú kapacitu musí zaberať a vo výsledku, keď divák sedí vo veľko kine tesne za stredom, kvalita je preňho vizuálne prakticky totožná.

Autogram

Autogram (hodnocení, recenze)

viviak

Musím súhlasiť, hlavne, čo sa týka prepáleného ZVUKu. Posledné návštevy kina (a tiež koncertu alebo muzikálov) som pretrpel, pretože dnešní technici si myslia, že čím hlasnejšie, tým lepšie. Technika je na úrovni a tak nie je problém akákoľvek hlasitosť aj v bežnom kine akoby to bolo na otvorenom priestore vonku. A tak v akčných pasážach uši zaliehajú, že nerozumieť textu a to nehovorím o hudbe, z ktorej pri prepálení v uchu vzniká iba chrčanie a potom dva dni normálne nepočujem. Požiadať obsluhu po skončení predstavenia o nápravu mi je úplne nanič a o nejaký mesiac potom nemám žiadnu záruku, že by to bolo v poriadku.

pan Hnědý

pan Hnědý (hodnocení, recenze)

Karlos80

Já volím jedině první řadu, nej. zážitek! Doporučuju, navíc se vyhneš právě těm otravným lidem vzadu. Mám to i z toho důvodu, že se pěkně natáhnu :))) a zvuk best.

na příspěvěk reagoval Robiiik

viviak

viviak (hodnocení, recenze)

Madsbender

to je sice pekne ale odporucam ti aby ste ti prezreli tento amatersky clanok alebo podumali nad tymto vlaknom alebo sa vzdelavali na milion dalsich strankach, ktore podporuju moj argujment a mozno pochopite preco pri dnesnej technike bude vzdy obraz kvalitnejsi doma:BR+kvalitny monitor a nie v KINE. Alebo staci oprasit vedomosti z biologie, konkretne ako vnima ludske oko obraz a ako ho mozog nasledne spracovava...

na příspěvěk reagoval Madsbender, DaViD´82

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

Atmosféra a ľudia sú iný projekciu od projekcie, film od filmu. A väčšina ľudí chodí do kina na film s niekým, takže toľko k ruchom a rozprávaniu - doma to mám často pomaly horšie. 

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

viviak

Absolútny nesúhlas, neviem, do akého kina chodíš, ale zvuk a obraz sa v tých modernejších nedá s nijakým Blu-Rayom porovnať - viem čo hovorím, doma mám vcelku nabúchané domáce kino lebo otec je do toho fanatik. A radšej si pozriem profesionálne titulky v kine ako poniektoré preklady od fanúšikov a amatérov, kde má 50% viet úplne iný význam ako bol pôvodný. 

na příspěvěk reagoval viviak

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

Dadel

asi tak,  prostě koukat na 3 hodinový film bez kvalitních titulek, kde je nadmíra dialogu, to by občas dělalo problém snad i vš jazykovému učiteli:-)

viviak

viviak (hodnocení, recenze)

Dadel

haha ty si vtipalek-nie nie som taky borec ale viem ked som bol x krat v kine a viem co hovorili a viem ako to prelozili ti tupani co robia titulky alebo ked vdaka dabingu strati film svoje caro a vtip. A ku kvalite obrazu sa radsej vyjadrovat ani nejdem moc ked tu ides porovnavat premietacku v kine s platnom / hd ready alebo full hd Blurejkom na kvalitnom dispeji maj gat. I dont wanna live on this planet anymore!

na příspěvěk reagoval bestlama, Madsbender

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

viviak

- kvalita je prostě nejlepší v kině, a z žádného brripu, lol

- o té atmosféře je to věc názoru, já se vždy snažím sedat dál od lidí, aby mě nikdo nekopal apod. Ale myslím, že je vždy lepší smát se s davem než sám

- v neposlední řadě v kině máš kvalitní titulky, nepředpokládám, že jsi takový borec, abys zrovna v tomhle filmu rozuměl úplně všemu, tohle není disneyovka

na příspěvěk reagoval viviak, Karlos80, pan Hnědý

viviak

viviak (hodnocení, recenze)

Karlos80

to prve urcite nie: skor to myslim tak ze uz ked zaplatim 130 korun chcem mat perfektny filmovy zazitok a citit sa pohodlne. mam platit take peniaze a nedostanem to co som ocakaval?-to ich pouzijem na nieco ovela lepsie. Tak ci tak platim za internet-tak preco by som si to nestiahol v ovela lepsej kvalite ako je to premietane vkine(pre rypalov brrip je urcite lepsi ako tie sunt kvality co premietaju v kine na platne). Co sa tyka toho casu ako som uz povedal niekedy to okolnosti dovolia niekedy nie. tak ci tak si nemyslim, že ma to nejako ovplyvnuje, ci uz film pozeram vkuse alebo som musel dvakrat odbehnut nieco robit. Myslim, že clovek je inteligentny dost nato aby si tu atmosferu ak je film napr dobry uchoval a ked ten film pustit znova, nevidim problem ju navodit znovu, dokonca sa anto este mozno viac tesim, (ze ten film bol zatial super a konecne za par mintu ho mozem ist dopozerat). Takze ono je to subjektivne ci uz tvoj alebo moj pohlad, pokial viem neexistuje nejaka studia kotra by sa tymto zaoberala a porovnala tuto problematiku. Co sa tyka titulkov/dabing atd, jasne ze som vsetkemu nerozumel, urcite mi nieco uslo, lebo tie eng titulky boli fakt bieda...preto som pisal ze si to pozriem urcite este raz ako brrip s titulkami vmojom jazyku...ale stale lepsie doma eng titulky ako tie co su v kine a o dabingu ani nehovorim, kedze sa to robi narychlo vyzera potom aj tak ta kvalita a o5 ked zato platim chcem neico plnohodnotne a nie  ze prelozia/predabuju 4tinu filmu zle

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

viviak

Mám to chápat tak, že kdyby byly projekce i na slovensku, že bys na ní nejspíš šel (páč jsou zadara a a i ty tři hodiny bys kvůli tomu i obětoval a vydržel) a nedřepákoval doma u svýho monitor+5.1 repro? A nebo prostě ne, není to v tvém případě o penězích, ale o čase, který je drahocenný, a který si dovedeš užít a zpříjemnit jinak?

Vidíš to, já jsem z PRAHY, mohl sem včera klidně jít, ale nešel jsem, film si vychutnám také někdy až doma, a to v nějakém kvalitním ripu ale z českými titulky, přesto že angličtina mi nevadí (resp.titulky) z dialogem je tom horší. Pěkně na domácím kinu:-) Scorseseho mám ale jinak docela rád (především další banksterský epos Casino), i když tématicky mi film zas nic moc neříká, finanční krizi 2, si mohu také raději pustit z teplého křesla z domova a tam závidět a obdivovat (jo to ej dneska in) všechny ty zbohatlíky, kteří pro nás nehnou ani kolenem a zbohatli většinou ze vzuchu (chudák i Scorsese se musel nějak na stará kolena zavděčit všem těm skutečným pánům-banksterům z Wall Steetu, ne komediantům kteří si na ně jen hrají, tam pro ně zbyly jen nějaký ty drobky aby se neřeklo, že by to byl film přímo na objednávku z těchto míst?), nicméně zážitek s kina a domova je prostě nesrovnatelný, navíc když musíš od filmu neustále někam odbíhat, nemůžeš se plně soustředit, vychnutnávat atmosféru, podle mě to ten zážitek musí strašně moc ovlivnovat, navíc, nevím jak máš dobrou angličtinu, ale ještě přitom všem stačit stíhat číst titulky, případně neustále přetáčet dozadu či dopředu, no klobouk dolů hele v takovémhle případě, pokud to stíháš a všemu rozumíš tak jak bys měl..

na příspěvěk reagoval viviak

viviak

viviak (hodnocení, recenze)

Enšpígl

ale myslim zober si to takto: doma najdem si cas kedy nemusim naozaj nic robit ok-lahnem dopostele zoberiem nieco podzub+vodu zapnem brrip mam slusny monitor+5.1 repro, zavriem sa v izbe. nic ma nerusi, mam to zadarmo, mozem odbehnut na wc ak to nevydrzim a nejaku super scenu si mozem pauznut. Kdežto kino zaplatis jak jebo 130 korun(po prve sa moze stat ze ten film bude p1covina) ale dajme tomu ze je fajn, tak je tu dalsich x veci ktore v kine su naprd, na prvom mieste su dalsi ludia v kinosale! ktori su vela krat naobtiaz ci uz koli mobilom, koli tomu ze kecaju, koli tomu ze nevidis, koli tomu ze ta kopu zozadu! potom mozno ti treba na wc, bud to tam musis zadrzat jak jebo x minut lebo ide super scena alebo sa trepes cel pol rady ludi an wc-vsetcia su nasrati+ti ujde cast filmu, dalsia vec moze byt nepohodlna sedacka, zvuk zo žratia popcornu idiota vedla teba, alebo neskutocne prepaleny zvuk kedy ides skoro ohluchnut lebo to nevedeli nastavit a domov prides hluchy..mam pokracovat ci chapes? V kine som bol , nie raz ani 10x, ovela viac, ale cim som starsi, tym viac od kina radsej co n ajdalej.

na příspěvěk reagoval Karlos80, Dadel, Autogram

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

Dnešní generaci mladých naprosto nechápu a ani se je chápat asi nesnažím, protože to nejde, vše naprosto uhozené a jinak, ale asi je to in (asi něco podobnýho jak když šukám a přitom stále odbíhám něco dělat), jinak nevím, navíc mám vážně pochybnosti i o zdraví některých slováků tady, možná si z nás dělaj jen srandu...Vy slováci jste prostě jiní, nebo divní?:-)

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

viviak

Vždyť si tu psal i pak ještě v době, kdy film musel běžet a sám si psal, že si diskutoval i na jiných stránkách. To je to co mi hlava nebere; ne že přerušíš a jdeš uspat dítě a otevřít pivko, ale to... No, točil bych se v kruhu; viz příspěvky 10:44 a 10:55

Uživatel DaViD´82 smazal svůj příspěvek.

pan Hnědý

pan Hnědý (hodnocení, recenze)

viviak

já ti nevím, jako atmoška doma slušná být může o tom žádná, dnes má téměř "každý" doma pěknou repro sestavu, ale kino je kino, už od počátků. Například při Gravity jsem neslyšel ani myší prd.

Enšpígl

Enšpígl (hodnocení, recenze)

cineman

I když Jonah Hill byl skvělej, ostatně stejně dobrej byl i v tandemu s Bradem v Moneyball, líbí se mě představa, že tady by to Leo a Maththew rozjeli spolu po celý film. Taky jsem si při některých scénách říkal, jestli nejsou fakt sjetý :-)

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

v ovela lepsej kvalite a atmosfere ako v kine

v ovela lepsej kvalite a atmosfere ako v kine

v ovela lepsej kvalite a atmosfere ako v kine

v ovela lepsej kvalite a atmosfere ako v kine

v ovela lepsej kvalite a atmosfere ako v kine

na příspěvěk reagoval viviak

viviak

viviak (hodnocení, recenze)

DaViD´82

chapem co chces povedat ale nezen to do extremu, nic som tu nepopisoval kazde dve minuty proste som si vsimol upozornenie-otvoril diskusiu a niekto neico pisal o filme, tak som len spomenul ze som v polovici a ze sa mi paci...

na příspěvěk reagoval DaViD´82

viviak

viviak (hodnocení, recenze)

pan Hnědý

no neviem-pozrel si si ten odkaz-tu kvalitu? bola to dost dobra kvalita camripy nepozeram ani TS..stym kinom by som sa moc neohanal...je tam milion veci ktore rusia cely zazitok, ci uz ludia alebo technika...

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Já jsem zažil člověka, kterému jsem pustil Donnie Darko, a on se během sledování učil na zkoušku a tvrdil, že zvládne obojí - koukat na film i učit se

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Je Scorseseho novinka moc dlouhá?

Je Scorseseho novinka moc dlouhá?

21.02.2023

Režisér Martin Scorsese (Mafiáni, Casino) není rozhodně nováčkem v oblasti tříhodinových filmových kolosů. Vlk z Wall Street měl 180 minut a Irčan dokonce 209. Jeho novinka Killers of the Flower Moon… (více)

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

07.07.2022

Sérii Fantastická zvířata, spin-offu populární potterovské franšízy, se nedaří ani trochu tak dobře, jak asi studio i tvůrci doufali. Na nové díly tudíž nikdo nespěchá, což naopak uvolnilo ruce… (více)

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Reklama

Reklama