Reklama

Reklama

Hněv Titánů

  • USA Wrath of the Titans (více)
Trailer 1

Deset let po porážce obludného Krakena se Perseus pokouší uchýlit ke klidnému životu jako rybář a otec malého syna. Jenže mezi bohy, oslabenými nedostatkem lidské oddanosti a dlouho vězněnými Titány, pod vedením zuřivého Krona vypukne velká válka. Zeus, který byl zrazen Hadem, je zajat a unesen do podsvětí, a tak se Perseus musí ještě jednou stát hrdinou, aby nalezl Dia a zmařil snahu Titánů vládnout na Zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 121)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Podívá-li se někdy někdo škaredě na mého syna, tak mu uříznu všechny hlavy, vypíchnu mu jedno oko a nebo mu utrhnu křídla - podle toho, která potvora to bude. A je mi zcela jedno, jestli mě za to bude kárat mečem, trojzubcem či ohnivou koulí nějaký Bůh, polobůh, čtvrbůh či cosi podobného. A taky je mi jedno, že tohle má s řeckou mytologií společného asi tolik jako Mike Tyson s filosofií externismu. Je to zkrátka akční fantasy podívaná a při té se dějí zázraky, létají blesky nebo se rozsekávají komparzisté. Jen by se tentokrát nemuselo tvářit tak vážně. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

"Leť rovně, ať to dobře vypadá." Asi tak. Další do série trikových jednohubek, které se rodí poslední léta po tuctech a kterým chybí sebemenší snaha o ozvláštnění. Ne, fakt tu není ani molekula něčeho, co bychom v poslední době neviděli desetkrát (a mnohdy lépe). Je to jednoduše další efektní imbecilita, kterou by i Van Damme sestřelil jedním artrózou nasáklým kopem, protože není ani vtipná, ani chytrá, ani debilní natolik, aby tím bavila. Sázka na velká jména v herecké sestavě a štědrý rozpočet stačí patrně jen díky faktu, že cílový divák na podobnou hovadinu zapomene rychleji, než si pustí další. Dočkáme se několika omletých bitek na téma "postmoderní kejklíř versus digitální prasopes", improvizovaného příběhu se spoustou oblíbených motivů na téma "umím vždycky právě to, co zrovna potřebuju" a pak - alespoň za to dík - výborných triků. Průlety tuhnoucí lávou a rubačky se čtyřrukými přisluhovači stojí za to, občas dokonce navzdory tvůrčímu týmu vypadá scéna drobátko esteticky. Postavy jsou humornou přehlídkou ničeho a věčné oslabování/zesilování/umírání Dia bylo stejně poutavé, jako penetrace Kronova krku digitální osinou. Asi bych taky vzteky explodoval. Občas zpoza šutru vykoukne stopové množství nadhledu, bohužel je vždycky poblíž někdo, kdo ho bezpečně zadupe zpět. Být to vtipnější/mít to trochu poetiky/mít to trochu zajímavý audiovizuál/být to totálně přestřelená superblbost.... pak by to na ty tři bylo. Každopádně v kategorii imbecilní fantasy je Hněv pořád lepší, než předchozí Souboj. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Určitě lepší než jednička. Druhým Titánům se nedá upřít fenomenální technická zdatnost, především pak práce se zvukem a velmi přehledná akce (ačkoliv jsem jí podle traileru čekal více). Zároveň jsou akční scény velmi nápadité a v některých momentech i dost netradiční. Co je spolehlivě zabijí jsou pak nudné dialogy, stokrát viděná kostra děje, tzn. Rozdělit si úkoly, obeznámit se s hlavní misí, dojít někam pro něco a zničit hlavního záporáka. Sem tam po cestě někdo pomůže, někdo zase umře apod. V podstatě sterilní nuda. Ale dík vizuálu a solidnímu Worthingtonovi se to dá úplně v pohodě. Konečně 3D funguje jako 3D a není to jen aby se neřeklo. Což je oproti prvnímu dílu rovněž pokrok. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Solidní zábava nabušená akcí, krásnými efekty a především opět brilantními výkony Neesona a Fiennese (o Worthingtonovi a Rosamund Pike se raději nezmiňuji), ti to po herecké stránce opravdu zachraňovali. Scházela mi tam Gemma Arterton, ale co naplat. Jako oddychovka film splňuje svůj účel nadmíru dobře.(A když si vzpomenu na ten přítelův nadšený výraz po celou dobu, tak prostě nemohu dát míň.) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nepřátelé se rojí jeden za druhým a Liebesman nechává vybuchovat kdejakou hromadu bláta, ale kouzlo vyprchalo. Worthingtonův sveřepý výraz by bez problémů urval i mnohem slabší film, jenže mezi jeho nepřáteli tentokrát panuje trochu rutina a chybí nezapomenutelné souboje typu škorpionů z prvního dílu. Chiméra nebo zúčtování s Kronem potěší, na druhé straně kyklopové nebo Minotaurus částečně působí jako vynucené atrakce, které podle producentů nesmí v antické fantasy sáze chybět. Když ani Rosamund Pike nedokáže úplně uhrát (trochu zbytečně výraznou a nepochopitelně odlišnou) roli přeobsazené Andromedy, je finální dojem až nečekaně smutný. Co jde ale tvůrcům silně ke cti, je nebojácnost v odpravování nadřazených bytostí. Takhle tvrdý rozstřel jsem nečekal a protože nelpím na dodržování Petiškových zvratů (není to dějepis, ale báje), zůstal jsem alespoň z něj příjemně překvapen. Pocit, že tohle hněvivé tažení proti titánům se dalo uskutečnit o třídu lépe, ale zůstal. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (16)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 150 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Worthington se vrací ke sci-fi

Worthington se vrací ke sci-fi

29.08.2015

Ze Sama Worthingtona (Avatar) měla být veliká hvězda, zatím to ale moc nevyšlo. Terminator Salvation se pokračování nedočkalo a Hněv titánů utnul Worthingtonův výlet k fantasy, načež se světoznámý… (více)

Hunger Games 2: Cronenberg nebo Cuarón?

Hunger Games 2: Cronenberg nebo Cuarón?

16.04.2012

Tato zpráva je spíš pro zasmání. Ale co my víme. Adaptace mládežnické sci-fi Suzanne Collinsové už přes tři týdny suverénně kraluje americkému komerčnímu žebříčku. Nesundaly jej ani nové Prcičky, ani… (více)

Michael Bay znásilňuje Nindža želvy

Michael Bay znásilňuje Nindža želvy

23.03.2012

Alespoň jsou o tom přesvědčení fanoušci legendárního zeleného kvarteta. Ale po pořádku: Michael Bay bude prostřednictvím své společnosti Platinum Dunes produkovat nový hraný film Teenage Mutant Ninja… (více)

Reklama

Reklama