Reklama

Reklama

Ústřední postavou tohoto akčního thrilleru je detektiv a soudní psycholog Alex Cross (Tyler Perry), jenž je známý z knižní série světových bestsellerů Jamese Pattersona. Tentokrát se vydá po stopě sériového vraha (Matthew Fox). Začíná tak napínavá hra na kočku a myš, ve které půjde o mnoho a Cross se ocitne až na hranici svých morálních zásad a psychických možností... Thriller Alex Cross je pokračováním filmové série, které předcházely snímky Jako Pavouk a Sběratel polibků. Příběh nás zavede do dob, kdy Alex Cross pracuje jako detektiv policejního oddělení v Detroitu společně se svým dlouholetým kamarádem Tommym Kanem (Edward Burns) a vyšetřovatelkou Monicou Asheovou (Rachel Nichols). Právě ona se dostane do rukou sériového vraha přezdívaného Picasso. Avšak Picassovým hlavním cílem je dostat průmyslového magnáta Gilese Merciera (Jean Reno). Vrahovy kroky jsou nepředvídatelné. Cross se pokusí proniknout do jeho násilnické mysli, aby odhalil překvapení, které si pro něj nachystal tentokrát. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (41)

Trailer 1

Recenze (201)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, jak reagoval můj kamarád, když dorazil na Anděla a my ho s =woodym= lanařili do kina. "Já toho mám teď hodně zkouknutýho, kluci" varoval nás. "Neboj, tohle jsi určitě ještě neviděl" vrtal jsem do něj netušíc, jakou nadčasovou pravdu mám, protože tohle, tohle vážně nikdo z nás ještě neviděl, a to už máme prosím pěkně film za sebou... Tuhle jsem u snídaně sledoval předpověď počasí, kde hlásili hustou vánici po celém našem území již od dopoledních hodin a soused si přitom vesele odhrnoval sníh před barákem. Ani to mi však zpětně v porovnání s Cohenovou srajdou nepřišlo tak zbytečné. Když vezmu v potaz bonusové disciplíny, jakými jsou bravurní překlad názvu, neméně výsostný výkon Jeana, který snad už dočista zapomněl na to, že film by krom jeho peněženky měl přinést něco i divákům, a v neposlední řadě brilantně zvládnuté akční scény, při niž jsem sahal do batohu pro Kinedryl, může být celá tahle Vražedná hra ráda, že jsem ji za ty hříšné prachy dohrál až do konce. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Alex Cross bol skvelý v Zberateľovi bozkov. Už menej skvelý bol v Ako pavúk. Vo Vražednej hre je ÚPLNE zlý. Tyler Perry bol zaujímavou hereckou voľbou, pretože komiic vo vážnych rolách zvyknú byť bravúrni (Jim Carrey - Muž na Mesiaci). Ale nakoniec to dopadlo dosť biedne. Vlastne je to asi prvý prípad, na ktorý si paletám, kedy je komik v dramatickej úlohe zlý. A Jean Reno? Slabý ako slabá káva. Ako-tak poteší snáď len Matthew Fox v úlohe vychudnutého magora; aj uňho je to však dosť značná nuda. Scenár je nezáživný a o ničom. Škoda, Alex Cross je výborná literárna postava (trocha ako Jack Reacher v tom zmysle, že je veľmi dobre napísaná a chytľavá). ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

Na to, aby takmer každodenná detektívna predloha sprevádzaná akčným spracovaním vzbudila u diváka mimoriadnu pozornosť a prekonala všednú ponuku, musí vyzerať inak ako Cohenova Vražedná hra. Tvorcovia sa pár krát dopustil "školáckych chýb" a tak sa dali ľahko postrehnúť nedostatky v tomto príbehu o detektívnej dvojici, ktorým skrížil cestu vysoko postavený psychopaticky žoldák. Dosť ma sklamalo zlyhanie dominantnej vlastnosti detektíva, ktorou správne odhaľoval a predvídal udalosti, ktorá v úvode pôsobila veľmi sľubne. Potom však akoby túto vlastnosť stratil a zlyhal na banálnej veci, keď po výstražnom echu (mms o tom, že jeho kolegyňa je mŕtva) podľahol hre záporného protivníka. V tú chvíľu človek nemusel byť ani jasnovidec, aby vedel čo bude nasledovať, čo filmu ubralo na úspechu. Na koniec však prišlo ešte zamiešanie kariet, aby to nemalo ľahkovážny koniec, ale to nezmenilo priemerné, alebo možno trocha podpriemerné hodnotenie. Za mňa slabších 50%. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

TUPÉ! Nevím, proč někdo pojmenovává něco podle postavy, která absolutně nemá co nabídnout a jejíž charisma je někde mezi zmutovaným skřetem a Grinchem. Jediný důvod, proč jsem se chtěl na tento snímek podívat je Matthew Fox, který se sice snaží, ale tohle je celkově tak debilně napsané, režírované ... tohle mělo potenciál, ale musel by to vést někdo jiný a ne Cohen, který film asi nemá rád a dělá to jen pro prachy! ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Dlho som sa tomuto akože thrilleru vyhýbal a vedel som prečo. To je prachmizerná práca všetkých zúčastnených - od scenáristu, režiséra, hercov až po kameru. Dej nemá logiku, napätie sa odsťahovalo do Humpolce, kamera je niečo príšerné a Perry v hlavnej úlohe je ako päsť na oko, tomu chlapovi neveríte ani prd. Toto by sa malo vyučovať na filmárskej škole na predmete ako sa nemá točiť thriller. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (7)

  • Alexov (Tyler Perry) najlepší priateľ a partner sa v knižnej podobe volá John Sampson. Vo filme ho nahradil Thomas Kane (Edward Burns). (beso74)
  • Scénář byl původně založený na románu Jamese Pattersona „Cross“. Z marketingových důvodů byl název filmu změněn podle jiného Pattersonova díla "Já, Alex Cross". Scénář je však velmi volná adaptace a moc podobností mezi filmem a knihou nenajdeme. (josefklimes)

Související novinky

Tyler Perry na stopě zločinu

Tyler Perry na stopě zločinu

21.03.2011

Na návrat policejního psychologa a vyšetřovatele Alexe Crossa, kterého ve filmech Sběratel polibků a Jako pavouk ztvárnil Morgan Freeman, jsme se těšili. V nové verzi si ho měl totiž zahrát Idris… (více)

Reklama

Reklama