Reklama

Reklama

Dr. Ludsky

(seriál)
Slovensko, 2011, 8 h 55 min (Minutáž: 51–58 min)

Kamera:

Martin Žiaran

Hudba:

Martin Hasák

Hrají:

Tomáš Maštalír, Vladimír Kobielský, Martin Mňahončák, Jana Kolesárová, Dominika Kavaschová, Vanessa Biermannová, Ondřej Daniš, Tibor Vokoun, Róbert Jakab (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Pôvodný seriál televízie JOJ prináša medicínske príbehy úplne inak ako doteraz. Fiktívne príbehy o lekárskych pochybeniach či zlyhaniach sa v mnohých prípadoch inšpirovali skutočnými udalosťami. Tomáš Maštalír ako MUDr. Daniel Ludsky je odborník na diagnózy a zanedbanie lekárskej starostlivosti. Ako súdny znalec často spolupracuje s políciou. Dr. Ludsky nie je  hrdina, na akých sme zvyknutí – je inteligentný, nekompromisný, arogantný a netrpezlivý. Neznáša lajdáctvo a neschopnosť, takže medzi kolegami veľa priateľov nemá. Ale verí v pravdu a v právo pacienta na slušné zaobchádzanie. Ani v súkromí nie je veľmi šťastný. Je rozvedený a popri práci sa snaží nájsť si čas na svoju dospievajúcu dcéru. (TV JOJ)

(více)

Recenze (220)

Mr.Atsor 

všechny recenze uživatele

Já jsem asi opravdu trochu jiný člověk. Nechápu to nízké hodnocení a ty otrávené komentáře. Já mám Dr. Ludskyho rád. No a co, že je to skoro kopie Dr. House? No a co, že je to americký námět? Furt je to lepší než české seriály typu Ulice, Ordinace v růžové zahradě a podobně. Slovensko ukázalo, že umí natočit inteligentní, vtipný a zajímavý seriál, jehož díly mne baví od začátku až do konce. Rád se na to dívám a doufám, že dílů bude co nejvíce. Tleskám slovenské produkci! ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Tak jako trochu Houseovská kopie, která vsází spíš na šokující mluvu než činy, i když v těch našich zaprděnejch končinách, kde se všichni bojej něco říct, aby nepopudili kolegy, to je už trošku přes. Což nemyslím jako negativum seriálu, ale jako kritiku společnosti. Bohužel je tam ten slovanskej filmovej prvek. A to je příliš rodinných záležitostí a vztahů. Prostě neumíme dynamicky vykreslit charaktery postav za běhu. Musíme se s hrdiny seznámit prostředkem jejich rodin a to je nuda. I když Ludskyho exmanželka i dcera vypadají jako luxusní kurvy. Já nevim. Já mám zatím smíšené pocity, má to potenciál, moment překvapení i vtip, ale bojím se, že to sklouzne do ordinácie v ružovej zahradě XVII. _____________Tak jsem dokoukal všechny díly 1.série a musím říct, že mě mile překvapili. Sice to nemělo Houseovskou dynamiku, dějovou rychlost a zvratovost, ale jednalo se o nadprůměrný výkon na slovenskou televizi. Možná mi imponují arogantní a velmi inteligentní osoby, takže je můj úsudek zastřen anebo možná jen mám radost, že má někdo koule dělat něco po svém, protože většina ovcí(pardon-lidí) na to prostě nemá a schovává se v ulitě. Nebo jen otupěly a jsou nudný. Ať tak či onak - jste debilové, když to házíte do koše. ()

Reklama

andaa 

všechny recenze uživatele

Nevědět, že je to původem slovenský seriál, kdo by to poznal? Dokonale profesionální kamera, charismatičtí herci, kterým jsou role vážně jako ušité a proto jsou tak uvěřitelné. Hodně se mi líbí propojení soukromého života Ludskeho s případy, které řeší. Není to teda nudně odcizená nemocnice, nebo zase jen rodinný seriál o pofidérních vztazích. Podle některých je to vykrádačka... jasně, je poznat inspirace Housem M.D. a Plastickou chirurgii sro., ale co? když je to dobře zpracované, proč ne, lepší než novácké "vykrádání" nekonečných uhozenin, jako byly svého času Days of our lives. A inspiraci vidím teda jen v té hlavní kostře, osobnost doktora (kromě jeho arogance), je jiná než House, náplň jeho práce taky není totožná, stejně tak jako jeho blízcí natož tak případy, které řeší. Kdyby tohle byla vykrádačka, tak pak by byl každý film z lékařského prostředí vykrádačkou Chicago hope nebo Stefanie... Slovákům smekám, jen tak dál, už se těším na druhou řadu :).. jo a dabing je trapnej...zas tak moc odborných výrazů tam není, aby bylo třeba dabovat... ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Podobnost s Housem je jen v aroganci hlavní postavy a v českém dabingu (dabuje ten samý dabér jako Dr. House - nejspíš už to tady někdo psal). Jinak je seriál laděn kriminálně (1.-4. díl a 6.), ale najdou se i díly "Housovského" typu (5.,9. a 10. díl) a ve zbývajících dílech je většinou řešen ve větší míře osud hlavní postavy, v menší míře se toto vyskytuje v každém díle. Toť vše, žádná tragédie, jak mnozí tady píší se nekoná, což není poprvé na tomto serveru. ()

sehe odpad!

všechny recenze uživatele

Videla som iba časť jedného dielu,kde pri operácii tehotnej ženy stoja 5 chirurgovia? v jednorazových rúškach,čapiciach,plášťoch a minimálne 4 chirurgických rukaviciach a hneď za nimi stojí Dr.Ľudský s niekoľkými ľudmi už bez čapíc a rúšok.Slovník doktorov je napr.,,radšej si pozriem pod mikroskopom svoje hlieny´´alebo,,moja žena tyčkuje´´Nie,nie,nie,to sa nedá pozerať. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Seriál, ktorý pozerá Ludskeho ex (Jana Kolesárová) v prvej časti, sú Odsúdené, ktoré vyrábala rovnaká spoločnosť ako Dr. Ludskeho. (matthew.17)
  • Seriál musel být přejmenován na Dr. Dokonalý a jeho další díly se ocitly v nebezpečí kvůli žalobě, kterou podali scenáristé první série Stano Dančia ml. a Roman Olekšák, kteří požadovali, aby společnost Slovenská produkčná nové jimi nepsané díly nevysílala. (Mr.Atsor)

Reklama

Reklama