Reklama

Reklama

Film The Frozen Ground je inspirován neuvěřitelným, avšak skutečným příběhem aljašského policisty Jacka Halcombeho (Nicolas Cage), jenž se pokusí zastavit vraždící bestii Roberta Hansena (John Cusack), což je sériový vrah, který se již třináct let úspěšně skrývá. Když se těla prostitutek začnou v Anchorage hromadit, na město padne strach. Ačkoliv Halcombe riskuje vlastní život, vydá se na vlastní pěst najít zabijáka, aby tak zabránil dalším vraždám. Když získá informace od sedmnáctileté dívky (Vanessa Hudgensová), které se podařilo uprchnout, je konečně zabijákovi na stopě. Podaří se mu vraha dopadnout dříve, než zemře další oběť? (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (342)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jak Nicova, tak i Cusackova novodobá filmografie, čítá kousky, které už se do kin přes svou mizernou kvalitu, raději ani nedostávají a tentokrát se po dlouhé době (od dob Con Airu) setkávají v podobně "kvalitním" snímku, tentokrát založeném na skutečných událostech. Na první pohled by mohlo vypadat, že se může jednat o mrazivý, temný thriller, ale výsledek se nedá nazvat ani rutinní, jako spíše nepovedený, špatně zahraný a ve své podstatě i nezajímavý, protože film neprobíhá jako standardní kriminálka o honu na psychopatického zabijáka, jako spíše nudné čekání na náhodu. Ani tentokrát se bohužel kluci nevyšvihli. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Ako na húpačke. Že sa dožijem filmu, v ktorom bude Cusack sterilnejší ako Cage, som vážne nečakal - i keď to je podmienkou dobre zahranej role. Celá zápletka je pomerne tuctová, no vďaka prekvapivo slušným výkonom a prostrediu zamrznutej Aljašky to má niečo do seba. Chýbal len kúsok, aby z toho bol skutočne skvelý kriminálny thriller. A Cage je tu vskutku až podozrivo dobrý. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Na konci filmu stojí věnování všem zavražděným obětem. Známým i neznámým. A že jich "aljašský" únosce a sériový vrah Robert Hansen (John Cusack) v rozmezí let 1971-1983, neměl na svědomí zrovna málo. Jednalo se o mladé ženy, které unesl, spoutal je řetězy, týral, znásilnil a pak v lese jako štvanou zvěř popravil. Cindy Paulsen (Vanessa-Anne Hudgens) jako jedna z mála unesených jeho řádění přežila a má seržanta státní policie Halcomba (Nicolas Cage) přivést na jeho stopu, aby jeho vraždění definitivně učinil přítrž. Schematická postava vyšetřujícího seržanta Halcomba trpící dávným traumatem ze smrti své sestry nepřinesla z diváckého hlediska nic tak extra zajímavého a podobných charakterů spravedlivých poldů sympatizujících s obětí jsou ve filmech k vidění desítky. Film mnohem lépe pracoval s maniakem Hansenem a s jeho vztahem k obětem. John Cusack byl ve své roli naprosto dokonale uvěřitelný, nic nepřehrával, hrál většinou pohledem nebo očima za kostěnými brýlemi, což dávalo jeho postavě velmi zlověstný ráz. Opravdu nedalo moc velkou práci uvěřit, že takový zrůdný a duševně chorý člověk skutečně existoval. Vanessa-Anne Hudgens v roli naháněné oběti byla druhá velmi dobře zahraná postava a zarážející je její vnějšková podoba se skutečnou Cindy Paulsen, jejíž tvář je k vidění na fotce v závěru filmu, kde je i výčet obětí. Na filmu se produkčně podílel i rapper Curtis Jackson známý spíše jako "50 Cent", který si ve filmu střihl roličku pasáka a odvedl ji dobře na to, jak znám jeho jalové herecké schopnosti. Režisér Scott Walker toho zatím moc nenatočil a oprostil se od efektních honiček, nebo akčního sledování vraha. Vsadil spíše na dialogové scény, které jsou občas protkané nějakou drsnější scénou, anebo pokusem o ní, ale dle mého názoru drastické scény nebudou zrovna jeho parketa. Ono se totiž z toho dalo vyždímat i víc. Na druhou stranu si film zachovává uvěřitelné schéma story natočené podle skutečné události a oproti nedávno viděnému "Zmizení" (2013), které mělo nepříliš pravděpodobnou strukturu, je tohle zpracování přece jen věrohodnější. Když k tomu připočtu i poměrně neokoukané prostředí mrazivé Aljašky a velmi dobře vystižený rok 1983, vychází mně z toho film, kterému možná chybí větší režijní jistota nebo verva, ale s určitými nedostatky se popasoval na výbornou. Při tomhle pátrání divák zimou určitě neztuhne. Mé hodnocení: 90% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PÁNOVÉ, STÁLE JSME NENAŠLI TO, CO POTŘEBUJEME. TAKŽE JDEME ZNOVU A BUDEME TADY TAK DLOUHO, DOKUD MŮŽEME, PROTOŽE DALŠÍ ŠANCI NIKDY NEDOSTANEME..…“ /// Krimi, o dobrým policajtovi, uchylákovi, kterej rád koukal do vyhasínajících očí a šlápotě, která by mohla změnit svoji budoucnost. Vod začátku máme svědka, známe hajzla, ale všechno je to takový kreténský. Emoce spíš ty negativní, a tak bych chtěl upozornil všechny, jenž nesnášej idioty (né na tomhle serveru, spíš všeobecně ve filmech), že můžou mít s tímhle kouskem, kterej se vydává po stopách mrtvejch americkejch holek a kterej má hlavně informační hodnotu, trochu problém. A že by to bylo nějaký drámo – tak to teda není. 3* s vodřenou držkou. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Žeru příběhy podle skutečnosti. 2.) Přemejšlím, jak si zpestřit lov. 3.) Thx za titule ,,Bac“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Aktuálnímu hodnocení 63% rozumím velmi dobře a téměř se shoduji. Z počátku to díky rychlejšímu střihu, zajímavé kameře a hudbě vypadalo na solidní krimi, bohužel postupem času to ztrácelo na tempu. Po skončení hodnotím film tak, že mu chybí lepší tah na branku, vygradovanější závěr a naopak přebývá chaotičnost. Dle místních hodnocení vidím, že nejsem sám, kdo se v těch dějových liniích ztrácel. Pánové Cage a Cusack, které budu mít vždy spojené s filmem Con Air, mi zde opět sedli, bohužel však výše zmíněného. Jinak bych po 4 hvězdičkách určitě nešel daleko. Takhle musím dát Zmrzlé zemi (až v samotném závěru jsem konečně pochopil, proč se film tak jmenuje) pouhé 3 hvězdičky. 67% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (24)

  • V roku 2023 si film pozrel aj Quentin Tarantino a poslal Walkerovi správu s tým, že si myslí, že je to: "Najlepší film o sériovom vrahovi, aký som videl za posledné roky!" (Arsenal83)
  • Na začiatku dostal Nicolas Cage ponuku hrať Roberta Hansena (John Cusack), ale Cage chcel hrať detektíva, pretože si myslel, že je to pre neho ako pre herca náročnejšie. (Arsenal83)
  • Ve filmu byl použit i umělý sníh. (ČSFD)

Reklama

Reklama