Reklama

Reklama

Černobylské deníky

  • USA Chernobyl Diaries (více)
Trailer 1

Černobyl, 1986: Když vypukla nejhorší jaderná katastrofa v dějinách lidstva, evakuovaní obyvatelé blízkého města Pripjať neměli čas ani na to, aby si sbalili osobní věci. O 25 let později šest mladých turistů se svým průvodcem navštěvuje Pripjať, aby tu společně prozkoumali trosky zničeného a zdánlivě opuštěného města. Když je okolnosti přinutí zůstat na místě přes noc, brzy zjišťují, že tu možná nejsou sami. Spoluautorem scénáře a koproducentem šokujícího filmu plného děsu a hrůzy je Oren Peli, tvůrce snímku Paranormal Activity. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (523)

AlexUnited 

všechny recenze uživatele

Dokážem pochopiť všetky výčitky, objektívne rozumiem tomu prečo napr. borci ako verbal a Livingdead zadelili len po jednej hviezde, navzdory sľubnej téme je to možno až príliš odfláknuté, až príliš veľa času sa odohráva v tme ale ja som sa pri tom dobre bavil a nenudil sa ani sekundu (a toto je pre mňa to najpodstatnejšie). Oceňujem, že poradie likvidácie postáv nebolo až tak klišovité a predvídateľné ako som očakával, chválim tentokrát slovenský dabing TV JOJ, ktorý nešetril poriadnou dávkou ostrejších výrazov (každú chvíľu kurva, do riti a zasraný) a to že mutantov (alebo čo to vlastne bolo) nebolo poriadne (resp. vôbec) vidieť mi neprekáža, možno to bolo tak aj lepšie. ()

Morton Eucrow 

všechny recenze uživatele

Ak by som do hodnotenia zahrnul aj nehorázne teplo v kine, boli by to len 2*. Predvídateľný dej, jediná "gore" scéna so zlomenou nohou a vlastne ani neviem, ako tie kreatúry vyzerajú a či sú inteligentné alebo len zombiekoidné. Trochu sklamanie... ()

Lurtz37 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je síla... Není to dotažené, chtělo by to vyladit, ale pro mě nálada filmu fungovala poměrně dost dlouho. Strach a napětí si udržuje především divák sám, což mi vyhovuje - explicitní krváky nejsou moje gusto. ps: viděl jsem film s ruským dabingem a jsem za to upřímně rád, věřím, že původní americký nemohl být pro film lepší (především co se atmosféry týče). ()

Crybaby 

všechny recenze uživatele

Tento film mohol kludne ostat pri dramatickej stranke a vobec sa nemusel hrat na horor. Po tej hororovej stranke to bolo dost zle, lakacky skoro ziadne, napatie bolo sice celkom dobre, ale s tym faktom, ze polovicu filmu vlastne vidite tmu, a neviete co sa deje. Nahanacky boli strasne predlzene, oziareni ludia tiez velmi nezabodovali. Celkovo tento film nema nadej na uspech, dalsi amatersky pocin z kategorie "hororov" pri ktorych sa budete bat len jednej veci a to toho ze sa nikdy neskoncia. ()

Cechyno4 

všechny recenze uživatele

Chernobyl Diaries v hororové brandži nepřichází s ničím novým. Několikrát okoukaný příběh, zasazen do prostředí, kde se stala opravdová katastrofa. Pár lekaček zafunguje. Prostředí okolo Černobylu působí opravdu depresivně a ponuře. Problém je však to, že celou hodinu filmu divák neví co sleduje. Bytosti, které útočí na hlavní hrdiny se zde v záběrech vůbec neobjevují. Takže ani já nevěděl s kým mám to dočinění. Ke konci filmu to již všichni zjistí. Nedokázal jsem se ubránit srovnání monster s těmi z Wrong turn. Suma sumárum však přece jen černobylské deníky patří do lehčího nadprůměru. ()

Uragan 

všechny recenze uživatele

Z Černobylského prostředí jde udělat podle mě daleko lepší horor... toto mělo s hororem velice málo společného... ()

davistercz 

všechny recenze uživatele

Nevím proč tak nízké hodnocení, protože mě se to opravdu líbilo i když jsem na to koukal s ruským dabingem... Konečně filmaři vymysleli něco kvalitního a jiné strašidelné prostředí než jsou jen domy, kde se straší v ostatních hororech. Černobylské deníky to je opravdu povedený horor, který stojí za tu cenu se na to podívat! Žádnou logiku v tom nehledejte.. prostě prosté parta lidí je na výletě do městečka zamořeným radiací a konec si domyslete.... Skvělé obsazení a skvělý nápad, který se mi opravdu velmi líbil. Jen se mi nelíbil konec, jak dopadla ta dvojce.. to filmaři s prominutím posrali. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Mno asi takhle. Plusy filmu jsou pár skvělých lekaček (jako třeba ten medvěd mě fakt dostal), poměrně zajímavý nápad, přeci jen povětšinou se za radiací vydáváme úplně jinam než do radioaktivní bašty Černobylu a taky vcelku slušné tempo. Což je ale pohříchu tak všechno, protože ve filmu není skoro nic vidět. Děj se odehrává povětšinou za hluboké tmy, ve které se skrývá "cosi" a těch pár záběrů na světle jsou buď kecy v autě a nebo několik pobíhajích (nezmutovaných) psů. No naštěstí je tempo solidní a tak se člověk ani nestihne nudit. Jediný co mě, ale vyloženě ve filmu štvalo, byla kamera. Roztřesená ala Paranormal Activity či Blair Witch, ale nikdo z přítomných kameru neměl ... no nic. Vcelku solidní movie, ale pokud očekáváte kvalitní zmutovaná monstra, musíte jinam. 55 % ()

Berzeger 

všechny recenze uživatele

No to snad ne. Tohle má být od tvůrců Paranormal Activity? Kam zmizelo napětí? Strach? Haló, tohle měl být horor. Na Černobylské deníky jsme se dívali s přítelkyní a jednohlasně jsme se shodli na několika věcech - Prvních 15 - 20 minut je úplně zbytečných a pro děj zcela nepodstatných (co je nám do toho, že postavy si plánují cestu po Evropě, a po tom, že potkali bandu místních kreténů, neštěknul ani pes). Film není vůbec strašidelný - lekli jsme se maximálně dvakrát, a to dosti lacině, strašidelná scéna je snad jen jedna, a ta trvá 15 vteřin. Jinak je to nuda a děs. Jedna hvězdička za prostředí Pripjati. ()

Vimrak158 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se velmi těšil na nějaký pěkný horor, jelikož s horory to bylo poslední dobou velmi slabé, a horor navíc z prostředí Černobylské jaderné elektrárny, mě nalákalo o to více. Dá se říci, že film je klasický, v poslední době moderní, teenagerovský horor, kde skupinka lidí zavítá do uzavřeného- opuštěného města Pripjať aby si zpestřila život nějakým nově nepoznaným adrenalinem. Vše se samozřejmě zvrtne a oni se musí začít zajímat o důležitější věci než hezké fotky do alba. Od příběhu jsem si nic nesliboval, ale tohle je extrém. Příběh je neuvěřitelně hloupý, ,,o ničem“ , a člověk nezíská žádný důvod film dokoukat až do konce. Herecké výkony jsou průměrné a ani nenadchnou ani neurazí. Lekaček je pár a každá je naprosto předvídatelná. Prostředí je velmi zajímavé, ale v tomto filmu se s ním vůbec nepracuje a využito mělo být mnohem, mnohem více. Nejlepší na celém filmu je paradoxně písnička při závěrečných titulcích. Už ne, dost ! ()

Shorty20 

všechny recenze uživatele

Průměrný horor s vynikajícím námětem, ze kterého by se ale dalo vytěžit daleko více. Zajímavý styl kamery se mi líbil. Něco mezi amatérskou a klasickou kamerou, kdy kameraman není součástí příběhu je dobrý nápad, nad kterým by se měli zamyslet tvůrci ostatních "found footage" hororů. Odpadají tím nelogické situace, kdy kameraman bojuje o život a vesele si to ještě všechno natáči (např. Cloverfield). Jinak lekačky u mne celkem fungovali, i když jich nebylo moc, ale více se mi líbila ta atmosféra rozpadlého opustěného města duchů, které sice jako Pripyat nevypadá ale svůj ůčel to splnilo. Na to že je to první film tohoto režiséra, tak dávám palec nahoru. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Bych nedal nikdy nějaký hvězdičky z milosti,ale tady tak učinim,už jenom,že to tady má stejný hodnocení jako Wrong Turn 4 :D Tak trochu srandy stranou a hůrá na film,který se vykulatil v pěkný počin,kde díky bohu konečně(ano,stejnak ty masky byly hrozný) skoro za celý film,nebylo poznat,kdo nám to tam loupe perníček a až v závěru,sem tam dezolát dostal hlad.Konec brilatní až si řiká kdo chce co chce,začlo to mít spád a to já většinou ani tak moc nemusim,spíše mě bavila zas ta omáčka na začátku,když pořád člověk neví,proti komu vůbec bude odolávat.Kamera šla,určitě dobrý nápad to pověsit za herce,inu zas ta kamera držela nějak moct přesně,ale tady mě to tak nevadilo u rádoby amatérských filmů.Atmoška super,stejnak z nás nikdo nebyl v Chernobylu a určitě tam nedaj amíky,který sotva mají prachy aby tam mohli točit,takže iluze šla,stromy,houpačky a hovna jsem si nevšímal,pro mě ta iluze stačila a Stalker se tam našel.Někdo psal ke konci Resident Evil a má pravdu,přesně tak a lépe a úplný konec určitě čekal naprosto každý od začátku filmu,jak už bývá zvykem,že ano,takže já ho nečekal a byl takový teengerský apetit ze školních lavic.Inu co,bral jsem to jako střílečku,viděl jsem se tam v nějaký hře určitě,to na mě působilo jak radiace v inverzi a kupodivu mi tento počin sednul. ()

george16 

všechny recenze uživatele

Další z hixploitation z buranova. Middle of the nowhere je tady černobyl, a burani jak jinak zmutovaní lidi ovlivnění radiací. Variace na mnoho filmů podobného typu, který bych řekl, že je tak průměr - rozhodně jsou horší. Na jedno zkouknutí to zas tak strašný není. ()

Sattiens 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí Světové invaze a Skylinu bych se klidně podíval do LA. Černá hodina od návštěvy Ruska taky neodradí ale pokud se chcete podívat do Ukrajiny na Černobyl, doporučuji si tenhle snímek pustit až po zájezdu (pokud se ve zdraví vrátíte). Výborná atmosféra filmu a dobře zvolené místo dělá svoje a určitě minimálně jednou budete přemýšlet nad tím, jaké by to bylo být na místě hrdinů, kteří se sice občas chovají jako pitomci ale to na kvalitě filmu nijak neubírá. ()

Mrs.SMEGhead 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozmýšlela zda-li mám udělit 3* nebo 4*... Čtvrtou hvězdičku tyto deníky nakonec získaly tím, že i přes americký původ se ve filmu vyskytuje minimum typických amerických scének, kdy (když to přeženu) střílí sexy bloncka (90-60-90) z ákáčka a ani to s ní nehne, scének, kdy má revolver nekonečno nábojů a podobně... ()

Mr.Keli 

všechny recenze uživatele

Z pohledu lehce znajícího člověka o tématu Chernobylu, se jedná o totální psychárnu v tom nejhorším slova smyslu. Dál nebudu rozebírat. 10%. ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

To je ale divná móda natáčet variace na Blair Witch.Tentokrát v okolí pozůstalých domů po cigánech.Tak jsme si zase zakřičeli, uviděli jak mizejí hl."hrdinové" a samozřejmě taky jednoho rusáka.Takže aby bylo jasno.Namakanej rusák cvičen ve speciálních jednotkách, dostane přes pysky hned jako první?A ještě když má v ruce pistoli?Přece ho nemůže sundat banda zfetovaných plešounů.Soundtrack?Nulový.Jako náhradu tu máte křik celkem hezkejch prdelek.Atmosféra žádná.Prostě se vezme baterka a běžíme, běžíme, běžíme.Kolikrát už tu takový film byl?Mockrát.Takže já doufám, že při natáčení nezemřel žádný pes(sabaki!) a tudíž oceňuji tento film jednou hvězdičkou.Za ty hezký prdelky. ()

rasto87 

všechny recenze uživatele

Dobré na tomto filme bola určite asi prvá polovina filmu, kde sa cestovalo do tajomného, opusteného a trošku desivého Černobyľu. Škoda že režisér pri tomto aj neostal a nevyvíjal film takýmto smerom, kde hladné psy trhali všetko čo zbadali a taktiež ma pobavila scéna s medveďom v budove, ale všetky tieto klady zabila druhá polovina filmu, kde nastával totálny chaos v kamere a to hlavne tým, že postavy sa úplne strácali z dejiska. No a záver nebudem radšej komentovať, to bola hotová katastrofa. ()

Reklama

Reklama