Reklama

Reklama

Hunger Games: Vražedná pomsta

  • USA The Hunger Games: Catching Fire (více)
Trailer 2
Akční / Dobrodružný / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2013, 146 min

Katniss Everdeen a Peeta Mellark se po šokujícím vítězství v 74. ročníku Hunger Games vrací domů. Jako vítězové musí ale brzy domov a své rodiny znovu opustit a vydat se na okružní jízdu po všech krajích Panemu. Jejich úkolem je bavit lidi, oproti očekávání Kapitolu ale Katniss a její příběh inspiruje ke vzpouře. Během turné po krajích Panemu Katniss vycítí, že se neodvratně schyluje k revoluci. Hlavní město ale stále drží moc pevně ve svých rukou a prezident Snow není člověk, se kterým je dobré si zahrávat. Ve vhodný čas, ve vhodný moment, Katniss Everdeen musí být zlikvidována. Sílu Kapitolu mají symbolizovat přípravy na 75. Hry, které skrývají překvapení a rozhodnou o budoucnosti celého Panemu. Katniss a Peeta musí zpět do arény. (Bontonfilm)

(více)

Videa (35)

Trailer 2

Recenze (1 397)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nejzvláštnější na tomto dílu je to, že druhý knižní díl byl pravděpodobně nejslabší - filmový je (zatím) lepší než první. Linie v aréně mě v knize nudila k uzoufání, tady mi připadala nejnapínavější a nejdramatičtější. Změna v režii Hunger Games tedy opravdu prospěla. Herci jsou charismatičtí, jen představitelé Galea a Peety jsou mi stále trochu trnem v oku, jsou to bohužel jen kluci, co jsou maximálně na ozdobu, hereckého umu příliš nepobrali. Ale i tohle bych dokázala odpustit, protože ve druhém díle se divák jen tak nenudí jako u prvního, vizuálně je to nádhera, jenže.. nedokážu pochopit proč, ale celý příběh v knihách vyzněl úplně jinak - silněji, hlouběji, skoro jste dokázali cítit ten strach, film oproti tomu působí plytce především ve scénách, kdy se tam pitvoří maškarády ala Effie nebo Katniss líbá jednou toho a za chvíli zase tamtoho. Netuším, proč tomu tak je, ale občas mi za představitele bylo trapně. Film má prostě stále to "pubertální" vyznění, které jsem u knih nenašla. Není to ale tak úplně důvod, proč nedám pět hvězdiček, jako jedna z mála vím, že film nemůže být kopií knihy :))) Bavila jsem se, ale vyloženě mě to nenadchlo až tak, abych to brzy chtěla vidět znovu. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hmmm... Některým filmům bych se měl sice asi opravdu vyhýbat, ale když já si je tak rád zanalyzuju, že prostě nemůžu odolat. Tohle mi přišlo ještě trapnější a zbytečnější než jednička. Žádná pořádná akce jenom strašná nuda a tlupa krásných mladých umělých herců a héreček aby náctiletým pěkně vlhli prcinky. No nepochopím v dnešní době úspěch podobných filmů, ale co nikomu to neberu. Skoro by se chtělo říct : Nová doba! cool teanege filmy vyhání oldschol fanoušky z kina! No co se dá dělat už je to tak.20% ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Tak jsou z toho další útrapy tvajlajtovité pubiny, která neví, jakého sokolíka si má vlastně pustit přes pysky, co? No, alespoň nevypadá jako Stewartová, tedy jako špatně zmuchlaná prdel. Děj se nám stále halí do jakéhos-takéhos skajfaj hávu, sice jednoduchého, přesto však přivožralému Kuldíkovi docela postačujícího. Malinko to dospělo, stále v tom je Vůdy a Jenny bych zatahal za cůpek, takže pokračujme ve hvězdném triplení. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dvou a půl hodinová délka mě šíleně děsila…a taky oprávněně. Prvních třicet minut ubíhalo tak strašně pomalu, až jsem si myslel, že u filmu nevydržím a normálně se na něj vykašlu. Pořád jsem si ale říkal, že se to tak nějak zvedne a začne mě to bavit, což se nakonec naštěstí i stalo. Jakmile se totiž Catniss dostala do další arény, začala ta pravá zábava. Možná ještě zábavnější, než v prvním díle. V tu chvíli mi zbylé necelé dvě hodiny utekly neuvěřitelnou rychlostí a náhle se z filmu stal vyslovený miláček a milovník davů. O to více jsem se ale začal bát závěrečného dvoudílu, protože prozatím to jediné, co mě na Hunger Games bavilo, byly samotné boje v uzavřených arénách. Všechno kolem, od politiky počínaje, přes válku konče, pak šlo totálně mimo mě. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $130miliónovTržby USA $424,668,047Tržby Celosvetovo $864,912,963Tržby za predaj Blu-ray v USA $57,605,447 //počet predaných kusov 2,858,977Tržby za predaj DVD v USA $56,583,365 //počet predaných kusov 3,539,192║ prvá hodina a pol dokáže dokonale unudiť, tak zbytočné tlapkanie po pleci až hrôza, hlavne keď sa tu všetci stále ľutujú, milujú, objímajú, smútia, zas milostný trojuholník a la Twilight(blee), +ľahká gýčovitosť urodzených pánov,... občas príde aj na niečo zaujímavejšie ale pod nánosom vaty to zaniká, potom sa to konečne rozbehne keď príde na hry o život ale na druhú stranu nedostaneme nič iné len to čo sme videli v prvom diely, keď príde na akciu tak je frmol ako z rýchliku, takže v tomto smere si nie je moc čo užiť a dávka napätia a ako že nejakej tej nápaditosti pri strategickom manévrovaní v lesnej aréne moc dych nevyrazí, nechápem koho takéto niečo môže brať, len prachprostý priemer a hlavne keď za rok 2013 bola hromada ďaleko konzistenčnejších popcorňákov /videl v kine: 55%/ __moja recenzia ()

Galerie (271)

Zajímavosti (47)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 130 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Podľa prieskumu spoločnosti Fandango bola snímka najočakávanejším filmom roka 2013. (Sufferer)
  • Kapela Coldplay natočila skladbu exkluzívne pre tento film. Volá sa "Atlas" a ide o prvú filmovú pieseň od tejto skupiny. (tinss_18)

Související novinky

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

14.11.2022

Přestože z druhého Black Panthera s podnázvem Wakanda nechť žije již není taková masivní společenská událost, jako kdysi při premiéře jedničky, diváci si na pokračování jedné z nejúspěšnějších… (více)

Black Panther: Kina nechť žijí

Black Panther: Kina nechť žijí

13.11.2022

První Black Panther si získal nejen status významné kulturní události jako blockbuster, kde většinu rolí ztvárnili afroameričané, ale také vydělal hromadu peněz. Druhý to přesto neměl tak docela… (více)

Battlestar Galactica míří na velké plátno

Battlestar Galactica míří na velké plátno

11.06.2016

Sci-fi teď docela frčí, není proto divu, že tak slavná značka jako „BSGčko" nemůže spát navždy. Po klasickém seriálu ze 70. let a rebootu z roku 2004, který se dočkal několika spin-offů, se tak válka… (více)

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

Reklama

Reklama