Reklama

Reklama

Hunger Games: Vražedná pomsta

  • USA The Hunger Games: Catching Fire (více)
Trailer 3
Akční / Dobrodružný / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2013, 146 min

Katniss Everdeen a Peeta Mellark se po šokujícím vítězství v 74. ročníku Hunger Games vrací domů. Jako vítězové musí ale brzy domov a své rodiny znovu opustit a vydat se na okružní jízdu po všech krajích Panemu. Jejich úkolem je bavit lidi, oproti očekávání Kapitolu ale Katniss a její příběh inspiruje ke vzpouře. Během turné po krajích Panemu Katniss vycítí, že se neodvratně schyluje k revoluci. Hlavní město ale stále drží moc pevně ve svých rukou a prezident Snow není člověk, se kterým je dobré si zahrávat. Ve vhodný čas, ve vhodný moment, Katniss Everdeen musí být zlikvidována. Sílu Kapitolu mají symbolizovat přípravy na 75. Hry, které skrývají překvapení a rozhodnou o budoucnosti celého Panemu. Katniss a Peeta musí zpět do arény. (Bontonfilm)

(více)

Videa (35)

Trailer 3

Recenze (1 397)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

K předchozímu dílu jsem se vyjádřil v tom smyslu, že je to jen jedna opulentní vykrádačka. Druhý díl, chce zřejmě dát jasně najevo, že to žádná vykrádačka není, že si tvůrci za tím stojí a tak pro jistotu vykradli už jen sami sebe. Jinými slovy, druhý díl nepřináší nic nového, naopak, jen sleduje šablonu prvního dílu. Samozřejmě, děj se nám trochu posunul. Velmi pomalu. Asi jako v Tvajlajtu, kde třetí díl trval snad pět hodin a šlo jen o to, říct, že Edwa zbouchnul Belu. Tady šli ještě dál a řekli nám, že vítězka prvního dílu je hrozně, ale opravdu hrozně, naštvaná na prezidenta Snowa. Film je z poloviny jen žvanění o tom co je a co není, případně, co by mohlo být, druhá půlka nás vrací zpět do hry zvané katniss. Kdo si chce jít zahrát katniss, ať si nebere pálku, ale raketu, ta holka je prostě nezničitelná. Nástrahy jsou efektnější, tedy je to sledovatelnější, ale ten kýbl nudy předtím to opět sráží na dvě hvězdy. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Návratu lučišnice do arény jsem se poněkud obával, protože jsem tak nějak pochyboval o smysluplnosti dalšího stejného filmu, ale ono to kupodivu dopadlo lépe než poprvé. Tradiční boj byl totiž vhodně doplněn o souboj těch, co nemají co jíst, s těmi, kteří zvrací, aby toho mohli ochutnat více a to se mi líbí. Vidím v něm totiž paralelu dnešního světa a tak jsem zvědav, zda-li jednou dokáže náš knedlíkový národ ztěžka povstat od svých počítačů, dlouze se vydýchat po náročném fyzickém výkonu a umlátit monitory ty, kteří na nás nejvíce parazitují. Jinak mne samozřejmě poněkud znechutilo, že tento snímek tak nějak postrádá konec, ale Jennifer Lawrence se mi v tmavé verzi hodně líbí a tak si jdu vsadit do Tipsportu na to, jak to dopadne. Na vítězství Kapitolu je celkem slušný kurs. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Navzdory šalamúnskej záchrany vlastných životov, posledný víťazi 74. ročníka Hunger Games, Katness a Peeta podnikajú turné po 12 obvodoch štátu, kde s ľudmi spomínajú na zosnulých, či oslavujú svoju "výhru" v turnaji. Za usmiatymi tvárami sa v skutočnosti skrývajú pocity znechutenia. Aby toho nebolo málo, v 75 hrách sa v aréne stretnú víťazi predchádzajúcich ročníkov. Katness a Peeta sú opäť v ohrození. Z pohľadu zábavy, prešpekulovaných foriem útoku na účastníkov hier, sa snímok posunul v pred. Je živší, akčnejší, o tom niet pochýb. Presto všetko, nie je o moc lepší v porovnaní s prvou časťou. Na skutočnú zmenu budem čakať. Ako na teba - Jennifer! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Větší emocionální bohatost, překvapivá tvůrčí odvaha a zdravé sebevědomí za kamerou i před ní. Ve většině aspektů se totiž jedná o stejně absolutní nálož jako v případě předlohy (v tomto případě pak dokonce mého nejoblíbenějšího dílu). Z první poloviny se ve špatných rukách klidně mohl stát jen uplakaný prolog, ale naštěstí se tak nestalo, jiskra pomaličku přechází v plamen a když je i z Peety jasný tahoun a Johanna si na minimálním prostoru krade všechny scény pro sebe, má Vražedná pomsta vyhráno. I když se do extra svižné půltřetí hodinky nevešlo větší množství zmínek o historii Čtvrtoher nebo jednotlivých veteránů, jde díky ještě ucelenějšímu obrázku téměř o nejlepší filmový díl. Na ten ale byl tehdy ještě čas. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KATNISS EVERDEENOVÁ JE SYMBOL. JEJICH REPRODROZD. MYSLÍ SI, ŽE JE JEDNOU Z NICH. MUSÍME JIM UKÁZAT, ŽE JE JEDNOU Z NÁS. NEMUSÍME ZNIČIT JI SAMOU, JEN JEJÍ IMAGE..…“ /// Ty vole, já a všichni Severokorejci jsme dlouhou dobu seděli v úžasu. Při projekci i po. Ti šikmovoký chudáci nechápali, proč tam místo soudruha Kim Čong una straší děti nějaká šedivá svině, a já zas přemejšlel, co že jako dneska týnejdři viděj na tý revoluci. Hodinu dvacet povídaček kolem lásky a lásky, a lásky spojený s totalitou, vobčas ňákej jazyk v hubě, ale spíš ta totalita. To z toho měli vysmrknout něco ve stylu ,,autorskýho čtení“. Bylo by to stejně dlouhý, ale kdyby předčítačka byla k světu… (třeba bych k ní získal nějakej vztah a mohl ji pak láskyplně vobejmout a vykládat, jak jsem pomohl rozložit totalitní režim…). Já prostě nečekal, že se mi budou snažit vykecat díru do palice! Já chtěl HRY! A když je konečně mládež (vím vole, ale nebudu spoilerovat!) vyvržena do akce, místo bojovejch zážitků jde vo orientační běh lesem s nošením břemena a touhou zdrhnout z ostrova vopic. Dvě a čtvrt hodiny jako spojovačka pitomý jedničky a kdovíjaký trojky. S parádní módní přehlídkou! Dám dva, ať nevypadám, že fandím kokotům z Kapitolu… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Suzanne Collins a její knihy mi jsou ukradený. 2.) Pochopím, proč všichni chtěj svatební šaty ve stylu ,,Katniss“. 3.) Připravuju teenegerskou verzi ,,1984“ . /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Galerie (271)

Zajímavosti (47)

  • Kapela Coldplay natočila skladbu exkluzívne pre tento film. Volá sa "Atlas" a ide o prvú filmovú pieseň od tejto skupiny. (tinss_18)
  • Česká a slovenská premiéra filmu (21. listopadu) proběhla shodou okolnosti ve stejný den, kdy slaví narozeniny představitelka Johanny Mason Jena Malone. (vyfuk)

Související novinky

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

14.11.2022

Přestože z druhého Black Panthera s podnázvem Wakanda nechť žije již není taková masivní společenská událost, jako kdysi při premiéře jedničky, diváci si na pokračování jedné z nejúspěšnějších… (více)

Black Panther: Kina nechť žijí

Black Panther: Kina nechť žijí

13.11.2022

První Black Panther si získal nejen status významné kulturní události jako blockbuster, kde většinu rolí ztvárnili afroameričané, ale také vydělal hromadu peněz. Druhý to přesto neměl tak docela… (více)

Battlestar Galactica míří na velké plátno

Battlestar Galactica míří na velké plátno

11.06.2016

Sci-fi teď docela frčí, není proto divu, že tak slavná značka jako „BSGčko" nemůže spát navždy. Po klasickém seriálu ze 70. let a rebootu z roku 2004, který se dočkal několika spin-offů, se tak válka… (více)

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno