Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láska nebeská v polském kabátě. Je 24. prosince, tedy den, kdy se narodila Annie Lennox, ale také Ježíš Kristus, jak svým posluchačům připomíná moderátor populárního varšavského radia Zet Mikolaj. Když mu zavolá posluchačka Doris, která se marně touží zamilovat, vymyslí si pro ni na místě duchaplnou historku. A jako by tím narýsoval plán zázračného dne, ve kterém se protnou osudy pěti mužů a pěti žen...
24. prosince, v den, kdy se dějí zázraky, se protnou osudy pěti mužů a pěti žen. Psycholog Szcepan zachraňuje sebevrahy a celý svět, zanedbal však svoji rodinu. Jeho žena Karina má milence, pro dceru Majku není otec žádnou autoritou. Ale osud podivuhodně zasáhne a Szcepanovi vrátí roli otce. Karinin příležitostný milenec Melchior, který na Vánoce dělá v obchodním centru Arkadia Santu, obšťastňuje mnoho žen, jednou z nich byla i bohatá a krásná Betty, která toužila pouze po jediném, po dítěti. A vytoužený syn se jí právě na Štědrý večer narodí. Do nemocnice ji odvezou rodiče Wladiho, ředitele Arkadie. Stále marně čekají, až je syn seznámí se svou partnerkou. Wladi konečně tedy v tento den rodičům představí lásku svého života, kterou je - muž. Malgorzatě, krásné a dokonalé sestře Betty a šéfové radia Zet, zdánlivě nic nechybí. Její manžel Wojciech ale přivede na Štědrý večer domů Tosiu, malou uprchlici z dětského domova. Mikolaj, který pracuje v radiu Zet, by chtěl svému synkovi Kostkovi, se kterým po smrti své ženy žije sám, na Štědrý den vynahradit všechny večery, které musí trávit v práci. Jeho přísná šéfová Malgorzata ho ale nekompromisně odsoudila sloužit i na Štědrý večer. Během dne však Mikolaj několikrát potkává Doris, která se spřátelí s Kostkem, a protože je to den, kdy se dějí zázraky, zaklepe večer Doris na dveře jejich bytu... (Nova Cinema)

(více)

Recenze (233)

boni 

všechny recenze uživatele

Pokud se vám líbila Láska nebeská, tak mohu Noc plnou zázraků jen a jen doporučit. Koncepčně to je sice naprosto věrná kopie, ale příběhově to je stejně jako anglický originál mimořádně svěží, neotřelé a vánočně hřejivé. S polskou kinematografií jsem doposud měl jen pramalé zkušenosti, avšak tímto si získala můj respekt a moji pozornost. S postupem let se to stalo již vánoční tradicí v naší rodině a každý rok se na tento film velmi těším, protože moc jiných obdobně kvalitních filmů, které by takhle krásně dokázaly navodit vánoční atmosféru, a pohladit po duši, což je v onu roční dobu naprosto nezbytné a žádoucí, není. ()

Monggol 

všechny recenze uživatele

Ak nie ste extrovertná patetická buzna so sklonom ku všetkému klišovitému a konzumnému tak sa vám tento film nebude páčiť. Ani vzťahy v ňom vybudované a deje sa odohrávajúce. ()

sWONDER 

všechny recenze uživatele

Nečakal som až tak príjemný filmík. Osudy hrdinov v podaní sympatických hercov sa klišé a presladenosti nevyhnú, no to vôbec nevadí. Sú zaujímavé. Podstatná je atmosféra, srdečnosť, zábava, výborné postavy a dialógý a percentá pridalo aj vedomie polskej produkcie. Treba pozerať v období Vianoc, inak bude čaro polovičné a hodnotenie padne. ()

Miagy 

všechny recenze uživatele

A dal som 5*! Poliaci natočili svetový vianočný film v najvyššej možnej kvalite. Reklama a marketing zaostal, prečo, dofrasa toto nie je na očiach ľudí ? Vtipný, vianočný, príjemný film. Na štýl Lásky nebeskej, ktorá sa stala akýmsi benchmarkom vianočných filmov z Európy. Samozrejme, Listy do M nie sú najlepším filmom na svete, ale každopádne si zaslúžia môj obdiv. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

No to kurwa jeb moju mať, polska filmogracija panstwa opjet pobawila. Stáh jsem to pouze kvůlivá Agněšce, která mě okouzlila v Kobietách, no zprvu mě to neba, takový rozplácaný a milion postav, který se tak nádherně zaracochejlujou až to začne dávat trochu smysl, a pak jsem se do Toho zamiloval, a nemoh vodtrhnout voka, ještěže to má druhej díl... ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Porovnanie s Láskou nebeskou (čo je mimochodom jedna z mojich najobľúbenejších komédii vôbec) je určite opodstatnené, no stále patrne slabšie. Chýba tomu väčšia sila, a to prepojenie jednotlivých postáv nie je až také dotiahnuté, ako by mohlo byť. Napriek tomu je to pre mňa veľké prekvapenie, a poľskí scenáristi si v tomto prípade zaslúžia veľkú poklonu. Je to milé, občas dojímavé a zábavné, postavy nesmierne sympatické a správne uletené. Film si zaslúži určite väčšiu pozornosť akú má, a ja osobne si ho po dnešnom zhliadnutí zaraďujem do repertoáru "must watch" každoročných vianočných filmov. ()

lake-lake 

všechny recenze uživatele

mnozí možná zapomněli, že polský film je ve světě pojem, takže těžko hovořit o nějakém překvapení. překvapením je to, že se celovečerní film našich sousedů konečně objevil v naší domácí (nikoliv však veřejnoprávní...) televizi. přes jistou míru stylizace musím konstatovat, že dokonce i luxus vypadá v polském filmu věrohodně (narozdíl od luxusu českého), o emocích už ani nemluvím. možná by bylo lepší namísto různých strašidýlek, čertíků a princezniček tento film vysílat na Štědrý den. milé a dojemné ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Nějak mě to naplnilo vánoční atmosférou a potěšilo mě, že to není nic amerického. Příběhy, které nenuceně na sebe navazují, něco jako Láska nebeská. Nevěděla jsem, na co koukat, náhodou to v TV dávali. Dala bych i pátou hvězdu a to za toho Santu, který určitě nemá co v Polsku pohledávat, možná tak ještě svatý Mikuláš. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Ty vole kdo tohle natočil, Španělé, Italové, Britové, Francouzi? NE! Aneb Láska nebeská polsky. A proto se ptám, jak to že Poláci umí udělat komedii v takovém skvělém formátu??? Je to všechno velmi uvěřitelné a herci jsou velmi zábavní. Krom toho Roma Gasiorowska je pravdu fešná třicítka. A Agnieszka Wagner, pro tu to platí také. Ty polské herečky jsou snad hezčí, než ty naše. Že by těch našich opravdu hezkých bylo málo a zároveň už byly okoukané? Tohle si v televizi opět nenechám ujít. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Videl som to už druhý krát a musím povedať, že sa mi to páčilo. Je to podané tak, že to chytí človeka za srdce a tak nejak sa nechá unášať dejom. Ľahké, nenáročné a miestami humorné, ale zovšadiaľ cítiť príjemný pocit. Presne zapadne do krásnych predvianočných filmov. ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Láskou nebeskou je podle mě hodně nasazené :D sem tam je to vtipný, sem tam je to romantika ale z průměru to nevybočuje jasný pane.. Klišoidně působí zejména protivná dcera - kouřící metalistka, která se jako zázrakem uklidní u štědrovečerní večeře v cizím domě? To je na mě moc jako. Na vánoční odpoledne asi ideální, ale že bych si ho pustil dvakrát? To asi fakt ne. 3 z 5 a na zdarowie bratři Poláci ()

mirkath1 

všechny recenze uživatele

Poláky všeobecně mám ráda, na nic si nehrají a na nějakou image v životě kašlou. Dokáží bez holywoodského klišé nabídnout taky pěknou podívanou a o lidech s kterými jsme schopni cítit.Jen škoda, že jeden příběh nebyl dotažen do konce. Taky jsem mohla film vychutnat v původním znění, neb jsem odchovanec polské televize, která už za totáče vysílala filmy, které u nás nehráli ani v kinech a o některých jste ani neslyšeli.Kino nocne :D hláška nebyla- ty vole-ale psia dupo /psí zadku / :D :D ()

kslaww 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů před polských pojetím Lásky nebeské. Čekal jsem že příběh bude okopírován ale tvůrci nastoupili s velmi krásnými příběhy které zahřejí u srdce i tu slzu do oka vženou. Povedené velmi moc. Mimochodem polská jména jsou víc než vtipná...například Kostek Konečný mě rozesmával celý film. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že námět filmu kopíruje o osm let starší "Lásku nebeskou". Polský "remake" nemá plejádu hvězd jako Curtisův slaďák ( i když pár by se jich tu také našlo, včetně polské star 70. a 80. let minulého století Beaty Tyszkiewicz), ale scénář je přesto originální a chytlavý. Na Štědrý večer prostě nikdo nechce být sám... Ideální film do předvánočního shonu ! ()

l.enik.c 

všechny recenze uživatele

Krásný film. Samozřejmě se nabízí srovnání s Láskou nebeskou, která je sice o něco vtipnější, ale jinak se na ni Noc plná zázraků slušně dotahuje. A z těch cca sedmnácti vánočních filmů, které jsem za poslední týden viděla, mě tento dokázal naladit nejvíc vánočně. Po druhém shlédnutí musím přidat ještě jednu hvězdičku. ()

estik97 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších vánočních filmů, nikdy jsem to neviděla s českým dabingem, vždy originální znění, protože tak je to prostě lepší. Super herci, krásná hudba, vtip a romantika. Tohle se sousedům velmi povedlo :-) ()

Reklama

Reklama