Reklama

Reklama

Obchoďák

(seriál)
Česko, 2012, 30 h (Minutáž: 55–59 min)

Hrají:

Tereza Kostková, Marika Procházková, Pavel Kříž, Danica Jurčová, David Matásek, Alena Vránová, Martin Trnavský, Ondřej Sokol, Pavel Řezníček, Anna Kotlíková (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(32)

Obsahy(1)

V kulisách obchodního centra, lesku výloh a bezstarostné atmosféře kaváren se odehrávají nečekaně dramatické, ale i humorné příběhy hlavních hrdinů seriálu. Mezi regály supermarketu začíná nový život Simona. Je na útěku od svého bohatého manžela, který se dostal do střetu se zákonem. Její kamarádka Dáša si právě otevřela butik s prádlem. Na rozdíl od Simony má šťastné manželství s Petrem, profesorem češtiny, a svoji budoucnost vidí v jasných barvách. A celý kolos centra řídí sympatická Vanda, Dášina sestra. Bude i nadále podřizovat svůj život jen práci a matce, nebo začne konečně žít svůj vlastní příběh? Právě se zamilovala… (TV Prima)

(více)

Recenze (113)

Ruffus83 

všechny recenze uživatele

Ale ale, proč tak zostra? Samozřejmě, že se nejedná o žádné veledílo, dokonce ani v kategorii český seriál tento nijak nezáří, ale určitě se během jednotlivých epizod našla místa, která za to stála. Herecky bych vyzvedl T.Kostkovou a P.Kříže, jehož role, perfektně stvárněná, byla pro mě nejvtipnější. Naopak prvoplánový showman O.Sokol, navlečený v kuřeti, který měl asi podle původního záměru seriál nejvíc rozveselit, působil často toporně. Další světlá místa pro mě představovali: M.Trnavský, P.Batěk nebo M.Procházková (i přes tolik nemodelkovskou postavu)... Naopak příliš jsem si nezvykl na postavy, které hráli: A.Vránová, D.Matásek, D.Jurčová nebo O.Navrátil (přestože jinak ho uznávám). Některé zápletky byly již ohrané, některé úplně zbytečné až trochu trapné, ale některé dobré a poutavé. Úvodní píseň ´Když to nečekáš´ byla k danému žánru dobrá (´chytlavá´) a dokonce ani zpěv ParaNoida Bárty, kterého jinak nemusím, mi nevadil. ()

Lorge odpad!

všechny recenze uživatele

Přiznám se bez mučení, že jsem neviděl ani jeden díl celý. Přesto si nemůžu pomoc, ale seriál, který jenom slyším a už mám chuť něco rozbít, někoho zabít, nebo jjinak projevit sovu agresivní a násilnickou povahu (která, přiznejme si to, v podstatě ani eexistuje) si pro mě jiné hodnocení nezaslouží. A to už ani nemluvím o tom, že v podstatě člověk ani nemá moc šanci sledovat "postavy" když máme tak málo herců, že musí hrát snad ve všech novodobých českých seriálech, takže opravdu po chvíli nevíte, kdo s kým co a v kterém seriálu :-/ Prostě bída a odpad! ()

Reklama

kuře.gril

všechny recenze uživatele

Viděla jsem tenhle seriál dnes poprvé (3. díl). Mno ... Ze začátku mi to bylo i docela sympatické. Ne, že bych se na takový seriál chtěla pravidelně dívat, ale ve srovnání s jinými českými seriály se mi to nezdálo zase tak zoufalé. Ale ke konci mé malé sympatie rychle upadaly. Ondra Sokol mě docela zklamal (vlastně jsem na to koukala kvůli němu) a to vyznání lásky přes rozhlas... tomu teda říkám romantické gesto (strašně by mě zajímalo, jaké procento žen by tohle ocenilo). Takže- ve srovnání s ostatními podobnými současnými českými seriály je to vcelku slušný počin, ale ve srovnání seriálů jako takových, je to prostě hrozně hrozně špatné, škoda mluvit... ()

FOCKE_WULF 

všechny recenze uživatele

Product placement – nejfrekventovanější rekvizitou jsou zde Arkády Pankrác. Jinak docela dobrý. Tereza Kostková má talent, je inteligentní a umí hrát, v kategorii "herec/herečka - potomek slavných herců“ je na špici, jinak jsou tihle herecký mamánkové docela průserová záležitost. Martin Trnavský – dočetl jsem se, že má sexappeal, to já celkem nemohu posoudit, možná je to tím, že v obličeji vypadá jako dobrosrdečné morče, což se ženám asi líbí (ale hraje dobře, to musím uznat). Postava starého doktora (Petr Kostka) je zajímavá tím, že jsou v něm stále živeny výčitky za to, že opustil rodinu a to i přes to, že jim přenechal celý dům a sám žije v garsonce; dokonce i doktor sám se cítí po celý svůj život vinen a chce svůj hřích odčinit (Mea culpa!). Za tímto motivem je silně cítit femíní vliv, vždyť také intelektuálními strůjkyněmi seriálu jsou 2 femíny. Scénář celkově docela ujde. Když si vezmu, že televizní seriál je lehké spotřební zboží, něco, u čeho lidi relaxujou a vypínaj mozek stejně jako u fotbalové Ligy Mistrů a že tedy nemám čekat high literaturu ve stylu Kena Kesseye nebo Jana Čepa, ale spíš takovéty nekonečné vymaštěné seriálové propletence, pak tenhle scénář patří spíš k českému nadprůměru, je celkem dobře postavený. Poslední poznámka – že se jedná o příběhy ze života příslušníků vyšší střední třídy jsem naznal podle toho, že baštili z čtverhranných Ikea talířů, to byla jasná indicie vyššího niveau. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

A já si přisadím, protože "Obchoďák" patří bez nadsázky mezi nejlepší primácké seriály. Na nové díly jsem se opravdu těšila, postavy mi zkrátka přirostly k srdci (dokonce ani ta Kostková mi nevadila), Noidova znělka je také solidní. Konec působil možná až příliš pohádkově, ale i tak mě mrzí, že už neuvidím žádnou další epizodu. Tento seriál si sledovanost zasloužil. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (11)

  • Seriál byl do té doby nejdražším projektem TV Prima, stál více než 100 milionů korun. (Busmart)
  • I přes stížnosti diváku a skutečnost, že poslední dvě epizody dosáhly vyšší sledovanosti než pilotní díl, byla produkce seriálu kvůli nízké sledovanosti ukončena. (Boucek)
  • I když se natáčelo v reálném obchodním centru v Praze, dokázal štáb natáčet za běžného provozu centra za bílého dne. (Boucek)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama