Reklama

Reklama

Sword Art Online

(seriál)
  • Japonsko Sôdo Âto Onrain (více)
Trailer 3
Japonsko, (2012–2020), 37 h 59 min (Minutáž: 23–48 min)

Režie:

Jošijuki Fudžiwara, Tomohiko Itó, Manabu Ono, Takaši Sakuma (více)

Předloha:

Reki Kawahara (kniha)

Hrají:

Kóiči Jamadera, Takehito Kojasu, Ken Narita, Tomokazu Seki, Jošicugu Macuoka, Natalie Hoover, Cherami Leigh, Ajahi Takagaki, Tóru Ókawa, Terujuki Tanzawa (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(96)

Videohra díky nové technologii umožňuje ovládání herních avatarů vlastním tělem v reálném světě. Ale má to háček. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (112)

TomX2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sword Art Online vlastne ani tak nie je dobré anime, ako sa môže z môjho hodnotenia zdať. Cez obe série je divák sprevádzaný kopou klišé, nezmyslov a v celej sérii celkovo prevládajú nedostatky, ktoré sú až bijúce do očí. Ale aj keď nemám rád SAO fan base komunitu skladajúcu prevažne z deciek a hanbil by som sa SAO označiť ako dobré či dokonca kvalitné anime, celkom sa mi to páčilo. Samozrejme, charaktery sú hrozne napísané, Kirito je doslova otravný a fighty nie sú ani len trochu zaujímavé, lenže svojim spôsobom ma to bavilo. Anime rozhodne obsahuje aj silné stránky, medzi ktoré môžeme zaradiť napríklad animáciu či hudbu, takže nemôžem tvrdiť, že to je vyložene zlé. Prvá séria trpí nevyužitým potenciálom a od celého sveta by som čakal rozhodne viac, no druhá (ktorá je pre väčšinu horšia) ma bavila oveľa viac a ani tak nesklamala. GGO arc mi dokonalo sadol, klišé a nedostatky som ignoroval a len sa pokojne unášal dejom. Podobné zápletky sú asi pre mňa. Na veľa vecí som zabudol a veľa vecí ešte napísať chcem, ale iní používatelia to už zvládli za mňa. Nakoniec poviem len to, že sa mi to celkom páčilo. A to je predsa hlavné. Priemer: 84% edit (21.11.2018): Odčítavam jednu hviezdu. ()

Chinese Ashio 

všechny recenze uživatele

Takže SAO... páni, ešte teraz si spomínam ako som na začiatku z neho bola hotová... tie neskutočné očakávania a to nadšenie z nových epizód. Vážne neviem čo k tomu povedať... neskutočne ma toto anime sklamalo. Ten rozbeh bol perfektný, myšlienka originálna a perfektne zakomponované inak klišé charaktery... čo viac to chcelo? Len dobrý dej, a ten tam aj bol, po 14 epizódu. Potom som ja osobne SAO sledovala len z nutnosti. Myslím, že ALO bola príšerná chyba a u mňa tým celkovo toto anime kleslo a začala som si všímať toľko chýb a nevysvetlených vecí v tomto anime (ku príkladu Kiritova ruka a i.). Samozrejme, SAO malo veľký potenciál, no dejom a nekonečným Kiritovým haremom to celkovo kleslo. Mrzí ma to, už len kvôli tomuto anime a kvôli tým 5 mesiacom. Priemerné 3* ()

Reklama

ravalah 

všechny recenze uživatele

To je tak neskutecne sladky, az je to nudny. Dokoukal jsem to s vypetim vsech sil, ale po cely serial jsem si neodpustil spoustu sarkastickych a detinskych poznamek. Nema to zadny napad nebo pointu, ktera by vas dostala, nema to uzasny scenar, nema to prehledne a pekne boje. I ta romantika je takova nedotazena, i kdyz chapu, ze trinactky z ni budou mit vlhky sny. A i kdyz je tam primo hektolitr slz, neni to vubec smutny nebo dojemny. Pro me je to naprosty a sedy prumer, kdy si na to pristi rok ani nevzpomenu, ze jsem to videl. Pred tim jsem videl novejsi verzi FMA a tohle se s nim nemuze ani v nejmensim rovnat. ()

Fordzy 

všechny recenze uživatele

SAO mě naprosto pohltilo prvními dvěma díly, které považuji za masterpiece a nasledně mě ozbrojilo neexistující logikou postav a jejich idiotským chováním v dílech následujících a náhlým stupidním useknutím původně zajímavé zápletky v polovině série, která byla nahrazená zápletkou s strašně plochým a úchylným záporákem. Ani romantická linka mezi hlavním hrdinou Kiritem a Asunou mě nijak nezaujala. Osobně můžu vyzdvihnout skvělé souboje, kresbu a dechberoucí hudbu od mé oblíbené skladatelky Yuki Kajiury. 40% ()

char_t 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

95% za první půlku, 65% za druhou. První část nabízí originální prostředí i příběh, a rozhodně stojí za zhlédnutí. Potěší hlavně perfektně vyvážený poměr akce, dialogů, vztahů... Druhá část trochu vypadá jako na poslední chvíli domyšlený příběh ("Oukej, zní to dobře, ale můžete ještě přidat deset dílů, ať to není moc krátký?"), a veškerá hloubka je ta tam, ale celá tahle nastavená kaše naštěstí netrvá dost dlouho, aby stihla zničit celkový dobrý pocit. Ale druhé sezóny se trochu bojím :-) ()

Galerie (1 093)

Zajímavosti (12)

  • Úvodní skladbou seriálu do 14. epizody je píseň "Crossing Field" japonské zpěvačky Risy Oribe, a skladbou znějící v závěrečných titulcích je píseň "Yume Sekai" taktéž japonské zpěvačky a anime dabérky Haruky Tomatsuové. Od 15. epizody seriálu výše se o průvodní píseň "Innocence" postarala japonská zpěvačka Eir Aoi a o závěrečnou píseň "Overfly" zpěvačka Luna Haruna. (Conspi)
  • Seriál vznikl na základě novely „Sword Art Online“ spisovatele Reki Kawahara. Datování „Sword Art Online“ jako novely publikované na internetu sahá již do roku 2002, samotného knižního vydaní se však novela dočkala až v roce 2009. Seriál nás zavádí do 4 prvních novel, jedenáctá novela byla uvedena na konci roku 2012. (-Victor-)
  • První ze tří úvodních písní „Ignite" nazpívala zpěvačka Eir Aoi. Druhou píseň „Courage" nazpívala zpěvačka Haruka Tomatsu, která zároveň nazpívala i poslední „Separate Ways“. (CarnTheNunya)

Reklama

Reklama