Reklama

Reklama

Policajt

(seriál)
Trailer 6
USA, (2012–2013), 16 h 6 min (Minutáž: 42 min)

Tvůrci:

Tom Fontana

Hudba:

Brian Keane

Hrají:

Kevin Ryan, Tom Weston-Jones, Franka Potente, Kiara Glasco, Donal Logue, Anastasia Griffith, Kyle Schmid, Tessa Thompson, Tanya Fischer, Aaron Poole (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

V roce 1864 se Kevin Corcoran vrací z občanské války. V New Yorku, městě plném korupce, třídních konfliktů, rasového napětí a násilí je jmenován policejním detektivem. Corcoran se nezastaví před ničím, aby pohnal zločince před soud. Poutavý kriminální seriál, odehrávající se v New Yorku šedesátých let 19. století. Kevin Corcoran (Tom Weston-Jones), Američan irského původu a bývalý boxer, se vrací z občanské války. Jeho žena se pohřešuje a dcera je mrtvá. Kevin nastupuje jako policista a hlídkuje v ulicích nechvalně známé newyorské čtvrti Five Points a zároveň se usilovně snaží zjistit pravdu o tom, co se stalo jeho rodině. Pomáhají mu v tom kamarádi z války: vzdorovitý syn bohatého průmyslníka a nadaný afroamerický lékař. Tito tři muži sdílejí tajemství z války, jež spojuje jejich životy navždy. (HBO Europe)

(více)

Videa (28)

Trailer 6

Recenze (24)

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Povedený seriál s netradiční zápletkou a skvělými herci. NewYorský detektiv Kevin Corcoran, kterému nikdo neřekne jinak než Corky řeší dennodenní násilí a vraždy v okrsku Five Points. V tamní komunitě převládají Irové a černoši, tehdejší spodina města. Kromě přidělených případů řeší Corky vraždu své malé dcery a zmizení manželky v době kdy byl na frontě ve válce o nezávislost. Výbušná politická situace také ovlivňuje každodenní život ve městě. Díky svým přátelům na vysokých postech je do aktuálních voleb zatažen i Corky. Těším se na druhou sezonu. ()

H3LLraiser 

všechny recenze uživatele

V krátké době dva seriály co mě opravdu zaujaly. Banshee a právě Policajt (1. série). Detektiv Corcoran výborně zahraný Weston-Jonesem, bordelmamá Eva v podání bezchybné Franky Potente. Děj z dob občanské války, z prostředí irské (nejen) policejní komunity New Yorku. Přímost tvrdého hlavní hrdiny z chudinské čtvrti i hry a lsti boháčů, do toho problémy s rasismem, občanskou válkou. Mě to prostě bavilo NO A CO. Edit. 2. Série už o něco horší tzn zlatý střed mezi 1 za 5 hvězd a 2. Za tři ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BUĎ OPATRNÝ, CORKY. EXISTUJÍ ZDI, KTERÉ DOKONCE ANI TAK OBRATNÝ CHLAP JAKO TY NEPŘELEZE.“ … ,,NECHCI LÉZT PŘES ZEĎ, MAJORE. JAKO KAŽDÝ IR PŮJDU ZADNÍMI DVEŘMI.“.... /// Kevin Corcoran, policajt náchylnej k násilí, ale chlap s dobrým srdcem, má i bez pátrání po przniči děvčátek svejch starostí až až. Zmizela mu žena, umřela dcerka a on nemá ani páru proč. Občanská válka se pomalu blíží ke konci, běloši by přesto chtěli furt někoho lynčovat (koho asi, že?), bordel je jediný místo, kde se Bůh usmívá a von bejvá jedinej, komu na dopadení pachatele záleží. Do hloubky srdce Ir …. ano příběhy dalších Irů v Americe. Místo Atlantic City tu je New York a místo mafie, spíš taková netradiční krimi, která sází víc na nevokoukaný prostředí, než na napínavý pátrání, spíš na osudy 3-4 osob, než na rachot mozkovejch závitů. Nevadilo by mi, že je to takový ,,chudší“. Spíš mě štve, že jsem si po celou dobu nenašel k ,,hrdinům(?)“ cestu. Jo, beru je, ale žádný ,,zamilovaný pohledy a růžový psaníčka“ - jestli mi rozumíte. Nikdo mě tady nedokázal pořádně rozrajcovat (ne, ani tahle děvka!) - jestli mi rozumíte… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímá se vo období, ve kterým bití nebylo důvodem k vraždě manžela. 2.) Někdo mi říkal, že i malý dítě může dosáhnout vykoupení. I kdyby to prej byla kurva. 3.) Přišel za mnou chlápek, abych mu pomoh vyléčit Řecko Řeckým ohněm. 4.) Thx za titule ,,channina“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Ant 

všechny recenze uživatele

První seriál z produkce BBC America a rozhodně se nemají za co stydět. Skvělý atmosférický seriál, který pokračuje tam, kde Gangy New Yorku skončily. Každý díl má zatím své určité téma/případ, které jsou ale vždy úzce spjaty. Tom Weston-Jones je jako ochránce pořádku stíhaný svou pochmurnou minulostí výborný a jeho charisma dává jeho Corkymu pořádnou osobnost. Další pozitivum je, že hlavní postavy se rozhodně neštítí krve a nejedná se o žádné klišé hrdiny s neposkvrněným svědomím. První řada skvěle vygradovala a já se těším na to, až začne ta druhá. ()

flu 

všechny recenze uživatele

Five Points, Tammany Hall, občanská válka, politika, násilí, sex, imigranti... kdyby měl "Copper" slušného scénáristu, mohl z toho být kult (něco jako "The Wire parního věku"?). Leč nestalo se. Zatímco v první sézoně si tvůrci evidentně nevěděli rady s tím, jestli chtěji točit seriozní drama, historickou kriminálku či jakýsi komediální exploatation, v druhé to celé dějově kleslo až někam na úroveň plačtivých telenovel. Symbolickou korunu tomu všemu nasadil patetický závěrečný díl z virginských plantáží, u kterého jsem měl opravdu problém dokoukat i tu necelou třičtvrtěhodinku. ()

Galerie (165)

Reklama

Reklama