Reklama

Reklama

Temný případ - Série 2

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2015, 8 h 23 min (Minutáž: 56–86 min)

Tvůrci:

Nic Pizzolatto

Kamera:

Nigel Bluck

Hrají:

Colin Farrell, Vince Vaughn, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Ritchie Coster, David Morse, Christopher James Baker, Ronnie Gene Blevins (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Temný případ se vrací na HBO s novým hereckým obsazením i novou kauzou, jež se odvíjí na pozadí vyprahlé kalifornské krajiny. Bizarní vražda svede dohromady tři policisty a zločince, kteří se ve snaze najít pravdu a vykoupení musí vymotat z pavučiny konspirace a zrady. Colin Farrell ztvárňuje postavu kompromitovaného detektiva Raye Velcora z fiktivního průmyslového městečka Vinci poblíž Los Angeles, který zároveň stojí na opačných stranách zákona. Vince Vaughn se představí v roli kariérního kriminálníka Franka Semyona, jemuž hrozí, že ztratí vybudované impérium, když nečekaná vražda obchodního partnera převrátí jeho plány na poctivé podnikání naruby. Pokud jde o korupční praktiky, nejbližším spojencem Franka je jeho morálně rozpolcená žena, bývalá herečka Jordan (Kelly Reillyová). Rachel McAdamsová hraje nekompromisní šerifku Ani Bezzeridesovou, jejíž rázná povaha a netradiční etika jí často staví proti systému. Ve hře je také válečný veterán a důstojník kalifornské dálniční hlídky s problematickou minulostí Paul Woodrugh v podání Taylora Kitsche. Ten objeví místo činu vraždy, což spustí vyšetřování zahrnující tři odlišné policejní týmy, několik kriminálních konspirací a miliardy dolarů. (HBO Europe)

(více)

Recenze (213)

sugythesugar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pizzolato ukázal, že prvá sezóna nebola náhoda a servíruje na striebornom podnose totálne odlišný príbeh - či atmosférou alebo otázkou morálky. Dostávame sa do prostredia, kde by v pohode mohol žiť Dude (Lebowski) a do toho mafiánska tématika, korupcia a vnútorný démoni. Pri posledných minútach dojovo a dramaticky nahustenej epizódy je vidieť, že mal Pizzolato pripravený podobný spôsob retrospektívneho rozprávania - tentokrát dvoch ženských hrdiniek investigatívnemu novinárovy, ale zrejme by sme od začiatku tušili, kto prežije a kto nie. Takže vo výsleku som rád. Farrel tu podáva skvelý výkon, ale vždy keď je na scéne Vaughn, tak si kradne scénu pre seba. McAdams je tu v polohe, v akej som ju ešte nevidel ale mala by si takéto úlohy vyberať častejšie. Počiatočný prípad je tu prakticky iba katalizátorom k celkovému deju, ktorý epizódu po epizóde poodhaluje karty. A v posledných dvoch častiach sa dostávame do neskutočne naloženej kriminálke. Depresívne ukončenie s malým plamienkom nádeje je čerešnička na torte a tak druhá sezóna (bohužial veľmi nedocenená fanúšikmi prvej) drží slovo a je skvelým nástupcom prvej sezóny. 9/10 ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatimco prvni serie pro me byla zklamani, tak druha je naopak prijemne prekvapeni. Sice uz ten pripad neni tak temny, jak nazev serialu v prekladu napovida, ale charaktery/herci mi tady sedli mnohem vic, ma to skvele songy, vcetne excelentni uvodni znelky a obcasnych performanci v baru. 7/10 ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá serie je scénaristická základní nebo spíš rovnou zvláštní škola. Nezáživný, nudný, přehršle postav, každá se svým mnohdy naprosto neřešeným příběhem překrývá kriminální linii děje, vše působí nepřehledně, šité horkou jehlou jakoby honem, honem, dokud maj diváci v paměti jedničku. Kdo zvolil na castingu Vinceho měl by si dát facku. Sledování druhé serie bylo utprení. Jednička pro mě navždy zůstane kultovní pětkovou klasikou, který druhá série může leda tak lešttit boty. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ufffff, to byla zase krasojízda. Překvapilo mě zprvu, že se změnilo kompletně herecké obsazení, lokace, ladění příběhu, vlastně se jedná o úplně jiný seriál, jen se shodným názvem. Stejně jako v první sérii mě první a druhá epizoda uvedly akorát do chaosu, který se ale stejně jako u prvotní řady začal brzy rozplývat a pěkně temně rozkrývat všechna tajemství. Napětí stoupá, děj se zamotává, vše nabírá na obrátkách. Colin Farrell, Vince Vaughn, Taylor Kitsch a Rachel McAdams hrají přímo skvěle. Je potřeba sledovat pořádně děj, zápletka se dost větví, ale stojí to za to. Celé je to však opět s výbornou atmosférou, hudbou, úvodní písní a kamerou. Finále je pak napínavým a hodně stylovým bonbónkem na závěr. Závěr se dal tak trochu čekat, ale to nic neubírá na kvalitě seriálu. Nečekejte happy end. Těch 75% nějak nechápu. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série byla pro mě o malinko lepší a záživnější než ta první, ale hodnotím stejně. Když to srovnám mělo to své plusy a mínusy stejně jako ta první. Herecky je to opět dokonalé, téma jiné, co mě ale štve, že výsledek je opět stejný. Pozor přijde spoiler. Štve mě, že i u druhé série je do toho namočená policie, chápu, že tím chtějí tvůrci něco naznačit, ale opakovaný vtip není vtipem, a pro mě to platí i u příběhů se stejným rozzuzlením. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (13)

  • 2. série se natáčela v Kalifornii, v Los Angeles. (herr_carter)
  • V čase 44:24 sedí Ray Velcoro (Colin Farrell) a Ani Bezzerides (Rachel McAdams) na posteli a chytnou se za ruce. O záběr později se drží za ruce, ale prsty mají propletené, což neodpovídá detailu z předchozího záběru. (zalmalen)

Reklama

Reklama