Reklama

Reklama

Temný případ - Série 2

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2015, 8 h 23 min (Minutáž: 56–86 min)

Tvůrci:

Nic Pizzolatto

Kamera:

Nigel Bluck

Hrají:

Colin Farrell, Vince Vaughn, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Ritchie Coster, David Morse, Christopher James Baker, Ronnie Gene Blevins (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Temný případ se vrací na HBO s novým hereckým obsazením i novou kauzou, jež se odvíjí na pozadí vyprahlé kalifornské krajiny. Bizarní vražda svede dohromady tři policisty a zločince, kteří se ve snaze najít pravdu a vykoupení musí vymotat z pavučiny konspirace a zrady. Colin Farrell ztvárňuje postavu kompromitovaného detektiva Raye Velcora z fiktivního průmyslového městečka Vinci poblíž Los Angeles, který zároveň stojí na opačných stranách zákona. Vince Vaughn se představí v roli kariérního kriminálníka Franka Semyona, jemuž hrozí, že ztratí vybudované impérium, když nečekaná vražda obchodního partnera převrátí jeho plány na poctivé podnikání naruby. Pokud jde o korupční praktiky, nejbližším spojencem Franka je jeho morálně rozpolcená žena, bývalá herečka Jordan (Kelly Reillyová). Rachel McAdamsová hraje nekompromisní šerifku Ani Bezzeridesovou, jejíž rázná povaha a netradiční etika jí často staví proti systému. Ve hře je také válečný veterán a důstojník kalifornské dálniční hlídky s problematickou minulostí Paul Woodrugh v podání Taylora Kitsche. Ten objeví místo činu vraždy, což spustí vyšetřování zahrnující tři odlišné policejní týmy, několik kriminálních konspirací a miliardy dolarů. (HBO Europe)

(více)

Recenze (213)

lamps 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo, první série byla lepší. Schématicky zajímavější, režijně stabilnější a svou atmosférou ztracených lidských duší v americkém zapadákově více vtahující. Dvojka si ale šlape vlastní tématickou pěšinku, a šlape ji natolik jistě a nepředvídatelně, že jiná než slova chvály se mi zkrátka nepřísluší zde zmiňovat. Spojit dohromady tolik zajímavých a (obdobně jako v jedničce) ztracených postav s těžkými osobními mindráky, tolik potenciálně záporných či nejednoznačných charakterů z řad vysoké politiky, mafie nebo policie a jednu tajemnou vraždu do objemného propletence intrik, násilí, zkorumpovanosti a vztahů současných či dávno minulých, aniž by se jeden ztrácel a každá z titulních postav nedostala dostatečný prostor k stoprocentnímu prokreslení, tomu si prosím říkejte, jak chcete, já tomu říkám orgastické televizní mistrovství. A co se týče herců, tak všem do jednoho bych za jejich famózní realistické kreace vystavěl nikoli hollywoodskou hvězdu, ale rovnou chrám, především pak Farrellovi, který tímto definitivně patří do nejvyšší herecké ligy, a McAdams, která dostala na svůj vkus dost netypickou drsně - křehkou roli, a poradila si s ní přímo fantasticky.. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S02 - První řada se hned po odvysílání stala skoro kultovní a její tvůrci s herci byly vynášeni do nebes. A pak přišla druhá řada. Řada, které je pro spoustu hardcore fanoušku první řady kontroverzní, rozporuplná, nudná, zdlouhavá, nic neříkající a jiná. Nic Pazzolatto udělal to nejlepší co mohl, a rozhodl se, že podruhé do stejné řeky nevstoupí. Druhá řada je totiž ve všem jiná a spoustu fanoušků to nemůže rozdýchat. Postavy nejsou tak sympatické, samotný případ není, tak zajímavý, žádná konspirace není tolik zajímavá a ke všemu je tam dost logický chyb. A pak je tu druhá strana mince, kde je jasně vidět, že to Pizzolatto udělal zcela naschvál. I když, jsem byl hodně spokojený, tak občas jsem musel dát odpůrcům druhé řady za pravdu, že dialogy a logika nebyly zrovna nejsilnější. Co se týče herců, tak tam je to hodně složité. Někomu se jejich výkon líbil a někdo v tom viděl jasné přehrávání. Colin Farrell je nejlepším hercem druhé řady, mám nejzajímavější postavu a příběh a rozhodně je to zajímavá postava od začátku do konce a Farrell jí zahrál skvěle. Rachel McAdams se mě dost líbila, a svojí postavu zvládla velmi dobře, škoda že nedostala více prostoru na nějaký flashback. Taylor Kitsch z mého pohledu nebyl špatný, jen jeho příběh byl dost průhledný a pro někoho nezajímavý. Vince Vaughn mě mile překvapil, jelikož jsem si ho v této pozici krásně užil, ale je pravda, že několikrát přehrával až to nebylo hezké, ale drsnou pózu jsem mu věřil. Kelly Reilly má méně prostoru, ale rozhodně ho využila na výbornou. Druhá řada má spoustu zajímavých scén, které jsou hodně atmosférické, ale taky má hodně pomalejších a někdy nudnějších, než byly v první řadě. Druhý Temný případ se mi hodně líbil a já od něho dostal něco jiného, než jsem čekal a za to jsem tvůrcům nesmírně vděčný, to že to pak neocení i jiný je věc názoru. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. Séria - 80%. Nic Pizzolatto si svoj drsný kriminálny scenáristický prístup preniesol aj do druhej série, čo je obrovské plus, no na druhú stranu už nevykúzlil tak zaujímavý príbeh ako sa mu to podarilo pred tým. Každopádne aj druhá séria ma čo ponúknuť a teraz nehovorím len o perfektnom castingu (Farrell, McAdams, Kitsh, Vaughn), ale aj o (opäť) vynikajúcej atmosfére a napätí, ktorá vrcholila niekoľko dielov a v samotnom závere doslova exploduje. Začiatok síce slabší, ale finále to dokonale vynahradilo. ()

Lima 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak je to jistý. Nic Pizzolatto je v současnosti nejlepší scenárista detektivních příběhů. Odvyprávěných košatou formou, s mnoha dějovými linkami, které se nakonec dokonale spojí. Přitom ani nezapomíná na jímavé osudy jednotlivých postav (Farrell a jeho vztah k synovi!). Ta atmosféra odcizené průmyslové konglomerace, přímo stvořené pro kriminální delikty, byla k nakousnutí. Episoda 6 – návštěva v bordelhousu pro zámožné – měla skoro až hororový nádech. A herci? Fantastičtí byli všichni, všichni do jednoho, ale stejně bych vyzdvihl dva – Taylora Kitsche, kterému bych přál mnohem více hereckých příležitostí a pak Vince Vaughna, jehož mnohotvárná tvář seděla té nejednoznačné postavě mafiána jak prdel na nočník. Ten ať už hraje jenom vážné role, slušej mu. ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě luxusnější znělka! Oproti první sérii tu chybí tak výrazná postava jako Rust a ani řešený, lehce nepřehledný případ korupce a pomsty nestrhne tolik jako minule. Pořád je to ale parádní scenáristická, herecká a režijní práce, se skvěle napsanými a zahranými postavami a dialogy, která díky (i když trochu mechanicky servírovaným) sugestivním leteckým záběrům města a hudbě pobublává sugestivní temnou atmosférou a občas exploduje třaskavou přestřelkou. Vince Vaughn mi jako komik nikdy nepřišel vtipnej, ale ve vážné poloze je famózní, stejně tak Farell a McAdams. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (13)

  • Barovou zpěvačku hraje Lera Lynn, která zpívá vlastní píseň "My Least Favorite Life". (Punisher)
  • V čase 44:24 sedí Ray Velcoro (Colin Farrell) a Ani Bezzerides (Rachel McAdams) na posteli a chytnou se za ruce. O záběr později se drží za ruce, ale prsty mají propletené, což neodpovídá detailu z předchozího záběru. (zalmalen)

Reklama

Reklama