Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (614)

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Chulivier Megatron je zrejme dáky kretén, ktorý výslovne nenávidí epileptikov a týmto filmom ich chce všetkých odstrániť. Čo za debila dovolí aby 10 minútová scéna bola strihnutá každé dve sekundy?! A to fakt nekecám, každá jedna akčná scéna pozostávala zo sekundových záberov. Nie len, že sa na to nedalo pozerať ale vyvolávalo to vo mne pocit, že i ja sama som epileptik a za chvíľu sa začnem na zemi zvíjať ako pandrava. Liamovi takéto úlohy jednoducho sedia, mám ho rada a je mi úprimne ľúto, že hral v tomto pokračovaní pod taktovkou takého idiota. Chumaj jeden sprostý. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Najviac ma nedostali ani tak znova (po rovnako chaotickej dvojke) podpriemerné akčné scény (hoci je smutné, kam séria klesla po bravúrnej akcii z jednotky). Nedostal ma ani televízny kasting. Dostal ma až pozoruhodný moment, v ktorom Forest Whitaker sebavedomo napochoduje na miesto činu a s prepáčením ZOŽERIE DÔKAZNÝ MATERIÁL. Už som videl vo filmoch všeličo. Ale toto nie. Toto fakt nie. Kebyže je v tej chvíli s ním v jednej miestnosti Tommy Lee Jones z Utečenca, vytiahol by nože a nandal by mu to rovnako, ako v 90-tych rokoch Stevenovi Seagalovi v Prepadnutí v Pacifiku. Sú proste veci, ktoré sa za žiadnych okolností nerobia a konzumácia dôkazov patrí rozhodne medzi ne. Hlavným plusom trojky je, že je posledná. Máte pravdu, smutné konštatovanie u pokračovania jednotky alias jedného z najlepších akčných filmov desaťročia. K tomu Neeson, ktorý to už skutočne nedáva (kultový záber na jeho preliezanie plota pozostávajúci z 25. strihov), scenár, ktorý nestojí za ohorok cigarety a plno úžasne nelogických blbostí. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak snad už tohle natahování definitivně skončilo. Doufejme, že toto byl závěr řekněme trilogie o Bryanu Millsovi. Ten miluje nade vše svojí rodinu, ale halt nemá to štěstí aby si prožíval takovej ten spokojenej americkej život.. Rozvod s manželkou, starání o dceru atd... Čekal jsem po anabázi v Turecku, že trojka bude opět kdesi v Albánském Kosovsku kde přísahali pozůstalí krevní mstu.. Leč chyba lávky. Na Bryanův poklidný život tentokráte políčil jiný gangster. Musím přiznat, že první půlka se mi celkem líbila. Nešlo tam totiž tak moc o lámání vazů, na které je Bryan přeborník. V druhé půlce ale prokázal, že to byl omyl. Opět tu máme nesmrtelnou mlátičku, která skočí s autem do výtahové šachty či zavčasu vyleze z auta padajícího z útesu... Sám 007 by se musel stydět kdyby to viděl. Už jsem jen čekal, kdy Bryan vytáhne lejzrové pero, nebo žvejkačku s navíjecím lanem... Nebudu spoilerovat, ale celé to nakonec dobře dopadne, nebojte a závěrečná scénka kterak taťka Bryan (vlastně skoro děda) radí těm svejm mladejm ohledně potomka byla fakt dojemná. naštěstí na sraz nepřijel s dopředu koupeným kočárkem, to prej nosí smůlu... Dávám tedy za dvě bagely či co to bylo v tom pytlíku ještě tak horké. * * ()

choze 

všechny recenze uživatele

Totální nuda. Bryan Mills do třetice chrání svou dcerunku před albánskou špínou a to podruhé pod Megatonovou podprůměrnou režijní taktovkou a v pro něj typickém, otravně zběsilém a chaotickém střihu akčních scén, který ostře kontrastuje s naprosto nudným dějem. Besson si může odškrtnout další zbytečnou, protože zapomenutelnou, leč výdělečnou položku a divák může jen doufat, že už je to pro Bryana opravdu konec. Besson totiž sice Neeson season velkolepě odpálil, ale pokračování TAKEN jsou jejími nejslabšími kusy. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Megaton je debil. Ono mu nestačilo, že zkurvil dvojku, on musel jít a ještě zkurvit trojku, doufám že je spokojenej. Když byl ještě malej Megatoneček, tak ho jednou tatínek vzbudil a řekl, Olivierku podívej na tu kameru tou se natáčí co vidíš a tady když tím takhle otáčíš, tak to je zoom a malej megatoneček od tý doby jak vidí kameru tak s ní otáčí a kurví jeden film za druhým. Příběh disponuje typickou a milionkrát provětranou zápletkou, což by nevadilo, protože v akčních filmech taková zápletka slouží jen k prezentaci bum -bum a prásk-prásk, ale to by někdo musel Megatonovi dát kameru bez zoomu a zakázat používání nůžek. Naštěstí film není jen o akci, ale je v něm pátrací prvek a ten je docela vydařenej, má poměrně slušný tah na bránu. Možná bych ještě uvítal větší prostor pro Foresta. Když pominu nějaké osmé divy světa, jako přežití pádu auta ze skály či totální nezranitelnost hlavního hrdiny, tady by nepochodili ani islamisti a režisérskou práci toho degena, tak to co zbylo nebylo zase až tak zlý. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (23)

  • Keď Kim (Maggie Grace) telefonuje so svojím otcom, ktorý práve utiekol polícii, tak sa prechádza po izbe bosá. V ďalšom zábere, keď si počas hovoru kľakne na podlahu, tak už má obuté topánky. (Nataniel73)
  • Neeson si za túto rolu vypýtal 20 miliónov dolárov, čo zhltlo takmer polovicu rozpočtu. (Arsenal83)
  • Celosvětová premiéra proběhla 16. prosince 2014 v Berlíně. (Varan)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno