Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (613)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Zatímco druhý díl byl neškodný a pořád vcelku zábavný akční film, trojka už ždímá i to, co je dávno suché. Na Tak3n je krásně poznat, jak je Megaton špatný režisér a tak se to snaží vynahradit naprosto zběsilým střihem, který je místy až rušící. Nepamatuju si, že bych si něco takové řekl u předchozích dvou filmů, ale tady mi opravdu místy přišlo, že snad každá sekunda má střih, což je opravdu otravné. Jinak k příběhu, není to nic, co by divák, který už něco nakoukáno má, nedokázal odhadnout dopředu. Hlavně díky Liamovi, Forestovi a Maggie dám ještě tu třetí hvězdičku, ale jinak musím chtě nechtě konstatovat, že tohle je typický příklad filmu, který když v životě neuvidíte, tak se opravdu nic nestane. 50 %. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Fakt se bavím nad partičkou erudovaných kritiků tady (nazdar šotku) kteří asi podle toho co píšou viděli poprvé v životě něco, jako je klasický blbý akční film. No a proč se na to někdo sere když se mu nelíbila dvojka a ví kdo je režisér už fakt nechápu. Takže takhle nebudu tu skákat tři metry vysoko a řvát, že je to megapecka 4* bych tomu asi nedal, ale 3* úplně z přehledem. Nemůžu si pomoct, ale přišlo mi to úplně jak kopie dvojky. v podstatě to samý v bledě modrým, akorát z lehce obměněným scénářem z takovou rádoby pointou kterou jsem pravda vytušil někdy v půlce, ale koho to sere. Akce je pravda zběsilá typickej Megavocas, ale zase platí, že koho nerozhodila dvojka, toho nerozhodí ani tohle. No a, protože už mám něco nakoukáno, tak mě nerozhodí ani taková píčovinka jako je souboj z Rusákem ve spodkách. No a samozřejmě, že úplnej detail je potom fakt, že pokud vám například takovej Čak Norek přišel ve svých filmech totálně nesmrtelnej, tak je to hovno proti tomu co přežije Lejem Nýsn. Ten působí přeci jenom aspoň o něco míň znuděně a vyčpěle než ve dvojce a aspoň trochu se snaží (dali mu za tu roli o 5 mega víc, tak proč by ne) Má tady pár solidních soubojů a v některých to nedostane úplně zadarmo. Pravda je, že tý akce tady zase až tolik není. Spíš to připomíná hlavně v první půlce krimi thriller kde občas probleskne nějaká ta přestřelka nebo letící auto. Plus jedna velmi příjemná kravinka na konci a sice souboj Neeson v autě vs startující letadlo. Takže abych to shrnul na jedničku se to nechytá, ale nepřišlo mi to nijak horší než dvojka. Spíš úplně stejná úroveň, takže i moje hodnocení bude totožný a tudíž 60% ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ano, i já jsem měl přirozeně obavy a s prvními recenzemi přišla i skepse. Nechtěl jsem jí sice naplno podlehnout, ale výsledek, jehož jsem byl až po dvou týdnech od premiéry svědkem, mě v tom bohužel tvrdě utvrdil. Liam Neeson JE sice stále tvrďák (ačkoli teda v Tak3n se to kostimérům povedlo občas z něj udělat totálního staříka), ale tenhle film zkrátka nepatří do série. Např takový Walk among the Tombstones mě taky nijak extra neoslovilo, ovšem nebyl to sequel ničeho, kdežto tato trojka prostě tak nějak kazí pověst výborné jedničky a dobře snesitelné dvojky. Nerad se přikláním k většinovému názoru už z principu, ale faktem je, že jedinou dobrou volbou pro tento film je Forest Whitaker, který má zkrátka v rolích detektivů či agentů praxi a nezklame a zachraňuje tak jakžtakž třetí hvězdu. Jinak příběh - nezajímavý, nudný už od začátku...i to vyprávění působí jinak, než je v sérii zvykem a bohužel v negativním slova smyslu, jistě za to může i narychlo spichnutý tuctový scénář. Akce? Až na některé světlé výjimky taktéž nezáživná, divné tríčky kamery absolutně znemožňují nějaký adrenalinový zážitek a honičky v autech jsou naprostá katastrofa. Můžeme ještě připočíst dvě absurdní situace (pro sérii taktéž netypické), kdy v jednom případě absolutně není vysvětlené, jak to mohl Brian Mills přežít a v tom druhém jen velmi odfláknutě. A poslední věc? Rating. Nejsem v první vlně řvounů, kterým nevyhovuje u pořádného akčňáku PG13, ovšem když se ve filmu najde scéna, která může působit dost brutálně a přitom nevystříkne ani kapka krve, dost to kazí zážitek (a když už nic jiného, alespoň tam ten detailní záběr na hlavu být nemusel). Bohužel jsem nečekal kvality jedničky, ale tímto je série (minimálně s tímto produkčním týmem) pro mě zabitá...50% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Megaton je debil. Ono mu nestačilo, že zkurvil dvojku, on musel jít a ještě zkurvit trojku, doufám že je spokojenej. Když byl ještě malej Megatoneček, tak ho jednou tatínek vzbudil a řekl, Olivierku podívej na tu kameru tou se natáčí co vidíš a tady když tím takhle otáčíš, tak to je zoom a malej megatoneček od tý doby jak vidí kameru tak s ní otáčí a kurví jeden film za druhým. Příběh disponuje typickou a milionkrát provětranou zápletkou, což by nevadilo, protože v akčních filmech taková zápletka slouží jen k prezentaci bum -bum a prásk-prásk, ale to by někdo musel Megatonovi dát kameru bez zoomu a zakázat používání nůžek. Naštěstí film není jen o akci, ale je v něm pátrací prvek a ten je docela vydařenej, má poměrně slušný tah na bránu. Možná bych ještě uvítal větší prostor pro Foresta. Když pominu nějaké osmé divy světa, jako přežití pádu auta ze skály či totální nezranitelnost hlavního hrdiny, tady by nepochodili ani islamisti a režisérskou práci toho degena, tak to co zbylo nebylo zase až tak zlý. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Nepamatuju si, že bych někdy viděl akční film, při jehož sledování bych si přál, aby v něm nebyly akční scény... Taky si momentálně nevzpomínám na film s hůř natočenou automobilovou honičkou (taková chaotická režisérsko-střihačská prasečina se v "áčkové" produkci opravdu jen tak nevidí). Zpočátku mě celkem bavila alespoň ta ohraná zápletka, ale když padoucha okamžitě odhalí každé malé dítě, přičemž jeho totožnost má být šokující pointou, to už je pak opravdu těžké najít něco, co by se dalo s chutí pochválit. Podprůměr v každém ohledu a vlastně úplně stejně zbytečné pokračování jako byla dvojka... 40 % ()

Galerie (31)

Zajímavosti (23)

  • Keď Bryan Mills (Liam Neeson) uniká polícii a lezie do vodnej šachty pod autom, nedotýka sa auta a plazí sa po bruchu. O niečo neskôr však detektív Dotzler (Forest Whitaker) nachádza otlačky na nárazníku auta. (speedy7929)
  • Liam Neeson (Bryan Mills) zvládol všetky bojové sekvencie vo filme bez zastúpenia dablérom. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama