Reklama

Reklama

Generální manažer týmu amerického fotbalu se musí rozhodnout, jak naložit s možností prvního výběru při draftu, do kterého zbývá zhruba 13 hodin. Manažer Sonny Weaver má před sebou nejdůležitější den nadcházející sezóny. Den draftu. Tým Cleveland Browns má právo první volby, to znamená, že si může z mladých hráčů, kteří jsou k dispozici, vybírat jako první. Nejžhavějším kandidátem je Bo Callahan, vítěz Heismanovy trofeje. Sonny se musí rozhodnout, zda ho vezme a co je kvůli tomu ochoten obětovat. Zároveň se nedávno dozvěděl, že jeho přítelkyně Ali čeká dítě. Fanoušci Clevelandu jsou velmi nadšeni z toho, že by za jejich tým mohl nastoupit právě Callahan, jenže Sonnymu se na něm pořád něco nezdá. Večer začíná draft, který vysílá celostátní televize a tým Browns má deset minut na svou první volbu... (TV Nova)

(více)

Videa (52)

Trailer

Recenze (253)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Když na to přišlo, byl to vážně hukot; pořádná jízda, v jejímž středu by se jednou toužil ocitnout snad uplně každej mužskej s koulema na správnym místě (/Jennifer Garner) - bez rozdílu sportovního vyznání. (A že já NFL neholduju ani v nejmenšim.) --- "How is it that the ultimate prize in the most macho sport ever invented is a piece of jewelry?" (Takhle precizní timing hlášek se jen tak nevidí!) ()

MultiTobi 

všechny recenze uživatele

Místy trochu připomíná Free to play a stejně jako Free to play se snaží zachytit významnou sportovní událost, kterou podrobně znají jen skalní fanoušci z dané sportovní oblasti a tuto událost vysvětlit i pouhým laikům. U Free to play jsem nechápal, jak někteří nemohou propadnout kouzlu grandiózního finále, nyní se však ocitám v roli laika, která shledal pár momentů napínavými, ale celkově kouzlu NFL prostě nepodlehl. Dílo zaměřené především pro fanoušky. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Když to srovnám s posledně viděnými kousky, jde skutečně o vyšší level v každém ohledu. Reitman umí svižné filmy, kde nechybí umně propletená vztahová linka a hodně staví na vynikajícím herectví, což v případě zkušeného barda Kevina rozhodně nebylo výstřelem mimo terč. Invenčně nasnímané houmy z různých amerických destinací, včetně propojovaných obrazů právě se rodících změn v mezích časomíry a prostředí dusné sportovně-ekonomické atmosféry, lze přirovnat ke klíčovým sekundových zvratům uvnitř hry, jež mění dějiny, osudy, vyvolávají gejzíry vzestupů až k nesmtelnosti či naopak strmých pádů do nejhlubšího zklamání či konce kariéry. A vo tom to je, vážení přátelé kulatých nesmyslů a jiných oblíbených her. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Z žánrového hlediska lze film jen kvitovat. Na první pohled by se třeba mohlo zdát, že je snímek určen pouze fanouškům amerického fotbalu (což já rozhodně nejsem), ale Draft Day má tak silný sportovní náboj (resp. nadšení pro něj), že mě dokázal bez problémů strhnout také. Ostatně, o napětí a zvraty zde není nouze. Ovšem…tím jsem skončil s výčtem kladů. Na druhé straně totiž film obsahuje tolik patosu, klišé, morálního bahna a úsměvných situací (zvláště nepřetržité řešení vztahu v jednom z nejdůležitějších dnů sezóny), že pro mě místy bylo jeho sledování malým utrpením (a to i díky zcela nesnesitelné postavě matky a neustálému házení špíny na Callahana, kterého mi postupně začínalo být stále více líto). A když si k tomu přičtu fakt, že v jednu chvíli všichni ostatní manažeři projdou lobotomií a konec je tak odporně smířlivý, z prvotního nadšení se vracím na zem a hodnotím čistým průměrem. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film z prostedia o ktorom viem velky prd. Vdaka tomu som sa miestami trochu stracal, ale vdaka sympatickemu Costnerovi to bolo po celu stopaz napinave. Costner a filmy so sportovou tematikou sa skoro vzdy rovna skvely film. Hlavna linia je o drafte. Ta je strhujuca, druha linia je romanticka. Ta mi pripadala v pohode. Aj ked mohli vybrat sympatickejsiu herecku ako Jennifer Garner. A tretia linia so smrtou otca Costnerovej postavy je ako jedina trochu otravna. Ale nastastie ma fakt minimum priestoru. Rozmyslal som medzi 3 a 4 hiezdickami, ale tentokrat zvolim vyssie hodnotenie vdaka Costnerovi, ktoreho som skoro 10 rokov nevidel v tak dobrom filme. Stale ma charizmu na to, aby utiahol film. Fanusikovia americkeho fotbalu z toho budu v siedmom nebi. 7/10. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Keď Vontae Mack (Chadwick Boseman) telefonuje Sonnymu (Kevin Costner), tvrdí, že je vo Virginii, avšak pri zábere na jeho auto je vidieť, že prechádza okolo hotela The Bertram Inn & Conference Center v Aurore, štát Ohio. (Real Tom Hardy)
  • Roli draftovaného hráče Raye Jenningse ztvárnil skutečný hráč Houstonu Arian Foster. (Elvis Presley)
  • Příběh se měl původně odehrávat v zákulisí týmu Buffalo Bills, ale Cleveland se pro potřeby filmu nakonec hodil lépe. (007.)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Reklama

Reklama