Reklama

Reklama

Generální manažer týmu amerického fotbalu se musí rozhodnout, jak naložit s možností prvního výběru při draftu, do kterého zbývá zhruba 13 hodin. Manažer Sonny Weaver má před sebou nejdůležitější den nadcházející sezóny. Den draftu. Tým Cleveland Browns má právo první volby, to znamená, že si může z mladých hráčů, kteří jsou k dispozici, vybírat jako první. Nejžhavějším kandidátem je Bo Callahan, vítěz Heismanovy trofeje. Sonny se musí rozhodnout, zda ho vezme a co je kvůli tomu ochoten obětovat. Zároveň se nedávno dozvěděl, že jeho přítelkyně Ali čeká dítě. Fanoušci Clevelandu jsou velmi nadšeni z toho, že by za jejich tým mohl nastoupit právě Callahan, jenže Sonnymu se na něm pořád něco nezdá. Večer začíná draft, který vysílá celostátní televize a tým Browns má deset minut na svou první volbu... (TV Nova)

(více)

Videa (52)

Trailer

Recenze (253)

misterz 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, veľmi rýchlo sa mi z tých mien, ich kombinácií a rôznych špekulácií okolo kupovania či predávania hráčov, zatočila hlava. Navyše americký futbal je pre mňa španielska dedina a tak to aj zostane. V podstate som po obsahovej stránke trpel, no technická nie je vôbec zlá, pričom tu je tiež príjemné herecké obsadenie. Slabší priemer. 55/100 ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

"Velký draft" jako velká hra ... hra plná adrenalinu, lstí a fabulací ... hra, která vás přitlačí ke zdi - přesto si nechcete připustit možnost porážky. Vyhlíží převelice přitažlivě a její atmosféra je svým způsobem opojná, takže mě částečně smiřuje s aktuálním neutěšeným stavem, kdy především kolektivním sportům nekompromisně vládne zákon nabídky a poptávky, který (dle mého ryze soukromého názoru) víceméně popírá smysl místně příslušných sportovních klubů - myslím, že jako správní patrioti by měly hrdě představovat výkvět svých vlastních místně příslušných odchovanců. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle je paráda. V tomto případě je celkem jedno, jestli pravidlům amerického fotbalu nerozumíte, protože o hru jako takovou prakticky nejde. Hlavním motivem je pohled do zákulisí draftu, při kterém jednotlivé týmy na poslední chvíli licitují a nimrají se v detailech týkajících se hráčů. Svou roli může hrát i to, zda zbytek týmu přišel svému kapitánovi na narozeniny či reakce po úspěšném hitu. Práce agenta je tady vykreslena jako adrenalinová záležitost a oceňuji, že vše se motá především kolem amerického fotbalu a nějaká soukromá dramata, byť jsou v menší míře přítomna, nezabírají velký prostor. Vše pak vyvrcholí při samotném draftu, který jsem sledoval takřka bez dechu. Ani castingu není co vytknout. Kevin Costner tady sedí jak pr*el na hrnec, zdatně mu sekundují Jennifer Garner či Denis Leary a skvostně jsou obsazeny i vedlejší postavy v čele s esy jako jsou Frank Langella či Ellen Burstyn. Reitman mě tady strašně překvapil a Draft Day si troufám zařadit do TOP 10 sportovních filmů. 90% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Film ryze ze zákulisí tradů a vysoké sportovní politiky. Chybí syrovost a dravé zápasy z Any Given Sunday, či poetika a široký záběr z Moneyball, paradoxně je ale Draft Day příjemnější než druhý zmiňovaný kousek. Je to díky svižné Reitmanově režii, bravurnímu vedení herců a suprovým výkonům - Costner - Garner - Langella (!). Když cítíte ty živé, vybroušené dialogy, naučené z perfektního scriptu a vybaví se vám přitom v některých sekundách práce Chrishophera Nolana, je asi vše jak má být. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

miluju tyhle sportovní dramata a pokud jde o baseball,americký fotbal,nebo basketbal nemá hollywood konkurenci.V případě Moneyballu navíc ukázal,že lze stvořit strhující sportovní film bez toho aby se sport jako takový prakticky objevil na plátně a přesně takový je i Draft Day.Ivan Reitman možná nestvořil vyjímečný kousek a nejsem si jist do jaké míry ho docení divák,kterému podobná tématika nic neříká,ale Draft day je přesně takový jaký jsem doufal,že bude.Zábavné a strhující sporotvní drama mapující zákulisí draftu,kterému nic neubírá na zábavnosti ani fakt,že už skoro od poloviny je odhadnutelné koho,že si vlastně hlavní hrdina vybere a jak vše dopadne...85% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Roli draftovaného hráče Raye Jenningse ztvárnil skutečný hráč Houstonu Arian Foster. (Elvis Presley)
  • Filmování probíhalo na Manhattanu v New Yorku a v aquaparku Wildwater Kingdom v ohioském městě Aurora. (reich)
  • Vedľa mnohých v tom čase ešte hrajúcich hráčov sa vo filme objavili aj tri veľké legendy amerického futbalu – člen Siene slávy runningback / fullback Jim Brown (víťaz NFL 1964 s Cleveland Browns, podľa ankety časopisu Sporting News nejlepší hráč v histórii tohoto športu a podľa ankety serveru ESPN druhý najlepší americký športovec 20. st.) + avizovaní budúci členovia Siene slávy cornerback Deion Sanders (víťaz SuperBowlu 1994 so San Francisco 49´ers a 1995 s Dallas Cowboys) a linebacker Ray Lewis (víťaz SuperBowlu 2000 a 2012 s Baltimore Ravens). (marlon)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Reklama

Reklama