Reklama

Reklama

Generální manažer týmu amerického fotbalu se musí rozhodnout, jak naložit s možností prvního výběru při draftu, do kterého zbývá zhruba 13 hodin. Manažer Sonny Weaver má před sebou nejdůležitější den nadcházející sezóny. Den draftu. Tým Cleveland Browns má právo první volby, to znamená, že si může z mladých hráčů, kteří jsou k dispozici, vybírat jako první. Nejžhavějším kandidátem je Bo Callahan, vítěz Heismanovy trofeje. Sonny se musí rozhodnout, zda ho vezme a co je kvůli tomu ochoten obětovat. Zároveň se nedávno dozvěděl, že jeho přítelkyně Ali čeká dítě. Fanoušci Clevelandu jsou velmi nadšeni z toho, že by za jejich tým mohl nastoupit právě Callahan, jenže Sonnymu se na něm pořád něco nezdá. Večer začíná draft, který vysílá celostátní televize a tým Browns má deset minut na svou první volbu... (TV Nova)

(více)

Videa (52)

Trailer

Recenze (253)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha filmů, který si doopravdy zamiluje spíše americký fanoušek, který se ve všech těch týmech amerického fotbalu vyzná, zná jejich historii, rivalitu, atd. Poprvé tady nejde o am.fotbal jako o sport, ale řeší se stránka managementu a vše okolo draftů. Líbí se mi konec, ale víc jak na tři to nevytáhnu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Americký fotbal je pro mě španělskou vesnicí (jako v podstatě každý sport, haha :-D) a snímek mi jako nezasvěcenému divákovi absolutně nebyl schopný vysvětlit, jaké jsou vlastně přesná pravidla hry (myšleno toho "draftu"), a co se hraje, co bude úspěchem a podobně. A také působí přinejmenším trochu divně, když film v závěru Costnerův výkon prodává jako vítězství dobrého taktizování a zachování chladné hlavy, když to ve skutečnosti v podstatě totálně náhodně vyhaluzil a celou dobu se mu všechno akorát rozpadalo pod rukama. Herecky a řemeslně v pohodě, ale z výše uvedených důvodů jsem se do toho filmu nezvládl ponořit, ani trochu. ()

Reklama

Tirion 

všechny recenze uživatele

Pokud nejste vyloženě fanda do Amerického fotbalu, asi nedokážete film úplně docenit, protože Vám bude dlouho trvat, než se vůbec dostanete do tématu. Množství informací, kdy tápete, je totiž minimálně do poloviny filmu docela zdrcující. Až pak lze přepnout a užívat si Costnerovo herectví a zejména rafinovaný střih a práci kamery. To je však vše, co já, jakožto zavilý odpůrce amerického fotbalu, mohu ocenit. Škoda... Film by totiž mohl mít při troše práce na scénáři mnohem větší záběr. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Jo,jasně,Verbale,lidi který sport nehrajou,nechoděj na něj,a vlastně mu vůbec nerozuměj(myslim tim atmosféru,šílenství kolem toho),tomu bude film u prdele,ale já se do tý vášně dokázal fakt skvěle ponořit.Ty americký verze nejoblíbenějších kolektivních sportů je sice pro mě až moc megalomanská,ale jinak film to je doslova parádní.100%. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Nepochybně mokrý sen fanouška amerického fotbalu, ale co je na Draft Day nejlepší je to, že dokáže nadšení ze startu sezóny Superbowlu i napětí v pozadí zprostředkovat i člověku nepolíbenému tímto ryze americkým fenoménem. Nasnadě je srovnání s Moneyball, jenže zatímco ten ukazuje přerod jednoho sportu v druhý, a tak dokáže mnohem víc vysvětlit o tom, jak funguje staromilným fanouškům i úplným nováčkům (a mimo jiné je sám o sobě mnohem lepším dramatem), Draft Day automaticky předpokládá, že ho sleduje sportovní nadšenec. Bez okolků tak v prvních minutách začne s manažerskou hrou připomínající nějakou velkolepou karetní hru, a celou ji zarámuje rychle se měnícími paralelními záběry a neméně velkolepými záběry krásně vyretušovaných měst klubů, kteří se onoho přetahování se o fotbalové eso účastní. Pro mě rozhodně slušný hokej. ale neznalost ve mě dost nečekaně dokázala projevit nějaký ten zájem o tematiku, a to se jen tak nějakému filmu nepodaří. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Keď Vontae Mack (Chadwick Boseman) telefonuje Sonnymu (Kevin Costner), tvrdí, že je vo Virginii, avšak pri zábere na jeho auto je vidieť, že prechádza okolo hotela The Bertram Inn & Conference Center v Aurore, štát Ohio. (Real Tom Hardy)
  • Ve filmu se objeví hned několik skutečných hráčů NFL, a to linebacker New York Jets Demario Davis, offensive tackle New York Giants James Brewer, wide receiver New York Giants Ramses Barden, punter Cincinnati Bengals Zoltan Mesko, running back Houstonu Texans Arian Foster a wide receiver New York Jets Stephen Hill. Kromě hráčů se ve filmu objeví i další osobnosti NFL, například bývalý trenér Oakland Raiders a současný analitik stanice ESPN Joe Gruden nebo bývalý hráč New York Giants a současný analitik stanice NFL Network Mike Mayock. (Punisher)
  • Roli draftovaného hráče Raye Jenningse ztvárnil skutečný hráč Houstonu Arian Foster. (Elvis Presley)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Reklama

Reklama