Reklama

Reklama

Trůn egyptského vládce obsadil nemilosrdný bůh temnoty Set (Gerard Butler). Kdysi mírumilovné a prosperující impérium se kvůli němu zmítá ve válce, chaosu a strachu. Setově krutovládě si troufá vzdorovat jenom hrstka odvážných povstalců. Překvapivé spojenectví s cílem zastavit Setovo řádění nakonec uzavřou obyčejný zlodějíček Bek (Brenton Thwaites) a mocný bůh Horus (Nikolaj Coster-Waldau). Jejich dech beroucí dobrodružství a boj proti Setovi a jeho krvežíznivým poskokům je zavede do podsvětí i na nebesa. Smrtelník i bůh musí projít zkouškami odvahy i obětavosti a postavit se monstrům, o kterých smrtelník do té doby pouze slýchával. Jinak nebudou mít nejmenší šanci nakonec zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (18)

Trailer 4

Recenze (718)

pepo 

všechny recenze uživatele

Trikovo je to technickej stránke občas vyložene hnusné a občas je celý film nepríjemne preplácaný. Nechcem si predstaviť ako by to dopadlo keby to mal v rukách menej schopný rozprávač ako Proyas. Hlavne jeho zásluhou je to slušná rozprávka. Nechytí síce za srdiečko ale má to super drive, postavy sú sympatické a pokiaľ to nie je bordel, je to vyložene pastva pre oči. 6/10 ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Po pravdě. Bylo to horší než jsem čekal. Efekty občas rvou oči a scéna u Nilu, kde se Horus vrací do boje je prostě otřesná. Takových scén tam bylo více (například úprk městem na voze s promítaným plátnem za hrdiny). Příběh hrc prc, scéna plác sem, plác tam. Ve výsledku by se to dalo přirovnat k Sedmému synovi, ale dalo se to vstřebat podstatné lépe a finální scéna byla vlastně celkem fajn. Ač naivní 2* bych tomu dal. PS: Nejspíše budete doufat, aby ve filmu už byla nějaká temnější scéna, protože z toho světla všude okolo opravdu bolí oči. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Toľko zvučných mien ma jednoducho lákalo, navyše historický film, takže nebolo čo riešiť. Obsah filmu celkom zaujal, ale dôležité je aké to je a až potom o čom to je. A práve tu je veľký problém, pretože režisér A. Proyas si neustrážil mieru trikov. Celý film je trik za trikom a efekt za efektom. Akúkoľvek snahu o rozvíjanie príbehu rozbíja ďalším a ďalším vizuálnym efektom a celé to pôsobí strašne umelo a vykalkulovane. Kde sú tie časy Súboja titanov? Stará poctivá režisérska práca a triky použité len tam, kde ich naozaj treba...Po rozpačitom úvode sa to ako tak vylepšilo, ale záver to nijako nevylepšil, takže celkovo iba 40%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Proyas je bohužel režisér sestupný a doplácí na to i film. Bohové Egypta měli poměrně potenciál, poněvadž Egyptská mytologie je více než zajímavá a správně mysteriózní, ale zbytečný a né příliš hezky vypadající Digi bordel kazí z filmu dojem. Místy se film tváří až moc naivně a vše prvoplánově vychází, tak jak se tvůrcům hodí, nad čím moudrý divák pouze zakýve hlavou, ale objevil jsem si zde i plusy. Scéna s hádankou, s pastmi, velkými červy, či svůdná " Elektra" a sympatický " Jaime" nikoli king slayer, ale lion slayer, určitě potěší znalce seriálů. Naštěstí je film dostatečně zábavný a nedochází k nudě, přesto docela šedý průměr. Potěší i Butler, kterému záporné role sedí. 55% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Kdo po traileru čekal fiasko, dočkal se. Film který je zpatlanina všeho možného a přitom si z něj nezapatujete nic (snad jen Courtney Eaton - a kvůli herectví to opravdu není). Generační refresh ve stylu Mumie je k uzoufání nudný, předvídatelný a hlavně neskutečně špatně udělaný. Krásná výprava, kostýmy a vyjmečná práce s barvami tak jdou úplně vniveč díky šíleným trikům a prapodivnou prací s kamerou a světlem. Přitom Proyas byl vždycky brán jako režisér vizionář, takže těžko spekulovat, proč natočil nejhorší mytologickou fantasy za posledních x let. Butler se tradičně bavil, jinak ale naprostá ztráta času a nefunguje to ani jako nevinný výplach. Zlatá Mumie nebo Princ of Persia. Jsou to střídmější a přehlednější filmy. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (14)

  • Film sa nakoniec natáčal v púšti v Austrálii, ktorá nahradila zamýšľanú Saharu. Tá sa filmárom zdala príliš nebezpečná. (beso74)
  • Režisér Alex Proyas se narodil v Egyptě, ale řeckým rodičům. Když mu byly 3 roky, tak se rodina odstěhovala do Austrálie. (ArsenalEagle)

Související novinky

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

04.09.2017

Comicsům od DC se náramně daří na malé obrazovce. Kromě Arrowa dobývá televizi i Flash, Supergirl nebo Gotham, a k tomu všemu nás příští rok čekají Titans. Mladý superhrdinský tým, jemuž se obvykle… (více)

Jamie Lannister a kalifornské gangy

Jamie Lannister a kalifornské gangy

26.04.2015

Nikolaj Coster-Waldau potřebuje dobré role a potřebuje je hned. Jeho incestní hrdina ze Hry o trůny je čím dál tím sympatičtější, takže ho možná brzy potká nějaká další tragédie (tip knih neznalého… (více)

Gerard Butler se vrací do starověku

Gerard Butler se vrací do starověku

27.09.2013

V Řecku mu šlo válčení pěkně od ruky. Tentokrát se pro změnu vypraví do Egypta a zahraje si hlavního padoucha. Kultovní režisér Alex Proyas se poté, co mu studio Warner zatrhlo biblický epos Paradise… (více)

Reklama

Reklama