Reklama

Reklama

Kdo z nás by nechtěl přestat stárnout? Ani ne třicetiletá Adaline havaruje se svým autem a stane se zázrak – nejen, že nehodu přežije, ale navíc už nikdy nezestárne ani o jediný den a žije dalších 80 let. Věčné mládí se však záhy projeví jako překážka v běžném životě. Adaline bezmocně sleduje, jak její dcera stárne, až je starší než Adaline. Dlouhodobě nemůže prožívat lásku a nakonec zůstává úplně sama. Po letech osamocení se v Adalině životě objevuje Ellis Jones (Michiel Huisman), do kterého se zamiluje. Vše vypadá idylicky, ale jen do okamžiku, než se Adaline setká s otcem svého přítele Williamem (Harrison Ford). William totiž v Adaline pozná dívku, kterou před lety miloval... (APK Cinema Service)

(více)

Recenze (588)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Romantický doják s velice povedenou zápletkou. Moc mě potěšilo "obyčejné" vysvětlení nestárnutí. Blake Lively hraje výborně a Harrison Ford potěší. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Roky, milenci a sklenky vína - tři věci, které by se nikdy neměly počítat. Po dlouhé době romantická záležitost, která splnila má vysoká očekávání. O Blake Lively značně pochybuji, vždycky jsem byla toho názoru, že je to herečka dvou výrazů, která umí maximálně svůdně zavlnit boky. Na jejím místě si v tomto počinu umím představit milion lepších hereček, ale musím říct, že k mému překvapení to sehrála dobře. Ne znamenitě, ne nadprůměrně, ale dobře. Její postava byla pohotová a opravdu působila jako stará nesmrtelná duše. Vyzdvihnout každopádně musím především dojemný příběh a Daaria... tedy, Huismana. Tomu bych klidně věnovala celou svou (ne)smrtelnou existenci. Žádná hluchá místa, únosná dávka klišé a velice příjemný děj. Kromě toho se mi líbilo pár originálních randících nápadů ("vezmu tě na místo, na kterém jsi ještě nebyla" a darování "květin" - tedy tří knih, které mají v názvu květiny). Tak to má vypadat! ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Vysloveně půvabná romance s kouzelnou Blake Lively, které není nikdy dost. Milé, příjemné, ideálně melancholické. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zřejmě jeden z filmů roku. Natočené jakoby v lehce devadesátkovém oparu nostalgie a upřimnosti, neskutečně šarmantní a uměřené s geniálně přesně trefenou Blake Lively. Snímek bez přebytečného lesku a dialogů které by tam neměly své misto. Všechno je přesně tak jak má být a žádná scéna není zbytečná, navíc s kýblem emocí, kde si každý vezme něco. Zábavné, oduševnělé, skvěle uchopitelné z téměř všech diváckých sfér a navrh s myšlenkovým přesahem o tom, jak bolestivá je možnost žit věčně jako jediná ze všech a jaké oběti je nutné dělat a jak složité a zpochybnitelné životní rozhodnutí a situace takový člověk musí podstupovat. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zase často pálím pět hvězd, jenže když já koukám na taaak dobré filmy! :) zrovna Age of Adaline je naprostý skvost a to jsem filmu zprvu vůbec nevěřil a doslechl se o něm hlavně kvůli dvojníkovi Harrisona Forda. Přitom hlavní Blake Lively je boží (díky bohu za neobsazení Heigl), skvěle podporuje kouzelný příběh a naprosto do něj sedí ať už jí vidíme v jakékoliv historické éře. A pak je tu právě legendární Ford, který po dlouhé době nepůsobí ani trochu znuděně a procítěně se ujmul zhrzené role, které dodal potřebnou hloubku a na to navazující emoce. A v neposlední řadě ten skvělý casting jeho mladšího já..ne že bych ho hned obsadil do Star Wars, ale zde svůj prostor zaujímá dokonale. Celkově velice milé překvapení a rozhodně si film za nějakou dobu pustím znovu..10/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zkusil jsem to a nic neočekával. Kolikrát je to tak nejlepší. Tohle setkání s Adaline nakonec přesně takové bylo. Knižní předloha Nicholase Sparkse na nás nevybafne, což je dobře, takže se můžeme plně soustředit na blonďatou dlouhonohou krásku Blake Lively, která dosud sbírala jen herecké drobky a nyní plně dokazuje, že jí herecký talent nechybí. A rozhodně je mnohem lepší volbou, než původně zamýšlená Katherine Heigl. Když cynikové přečkají úsměvné vysvětlení, kterak do jejího do vody se potápějícího auta uhodil blesk, nahodil její temnotě se odevzdávající srdce a zasloužil se o to, že se na její skvostné tváři už nikdy neobjeví vráska (a hnidopichové nebudou počítat, kolik chlapů se jí vlastně muselo dostat do kalhotek), čeká nás docela sympatické vyprávění. Máme třicátá léta 20. století a do současnosti je ještě daleko. Cestuje, mění si identity, hledá nová zaměstnání. A opět se zamilovává, tentokrát do mladého inteligentního pracháče, který netuší, že šedivá dáma v letech je ve skutečnosti její dcerou. Přijde i zajímavý zvrat, který se dá tak trochu očekávat, ale díky (po letech) velmi dobrému Harrisonu Fordovi je snesitelný a vcelku sympatický, Adaline není žádná nána, ale přemýšlivá a praktická kočka, která se v tomhle retru, které musí nějak divácky skončit, neomrzí. Hlavně je to řemeslně vymazlený kousek, kamera si vybírá zajímavá místa a úhly snímání, celkově má výsledek výborné tempo a moc milý feeling. Šťastnou ruku tu tvůrci prokázali také u ostatních herců, Lively nicméně vyčnívá a může nás těšit, že tuhle příležitost s poměrně neotřelým nápadem dokonale chytla za pačesy. Mladý režisér Lee Toland Krieger se jeví velmi zajímavě.. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Moderní romantická pohádka s dechberoucí Blake Lively, jednoduše srozumitelným příběhem a s velmi zajímavou a po nějakém čase také originální rolí pro Harrisona Forda (že se jeho postava jmenuje Jones a je doktor, nechme stranou). Líbil se mi také představitel Fordovy "mladší verze" - přiznejte se, paní Ingruberová, jak to tenkrát bylo? ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Kdyby Adaline sázela, tak má větší šanci být v balíku než být věčně mladá. Ale na druhou stranu, proč nepřimhouřit alespoň jedno oko. Vždyť někdy je fajn opustit své sny, ve kterých létáme, jsme neviditelní, neohrožení nebo věčně mladí jako hlavní hrdinka tady, a jen se dívat, jaké sny se zdají jiným, kteří je převádí na filmové plátno. Navíc se mi líbil Harrison Ford, kterého čas proměnil z dobrodruha Indiana Jonese do role svého prošedivělého taťky z Poslední křížové výpravy .. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná oldschool romance s tím správným nostalgickým feelingem a výborným příběhem, jemuž u mě podráží nohy jen jedna věc. A to fakt, že Blake Lively pro mě stále není moc dobrou herečkou, která by dokázala utáhnout vlastní film. Závěr byl pak na mě až moc veliký kýč, který bez dojaté holky po boku asi jen tak nepřekousnete. Stále však hodně fajn zamilovaná jednohubka. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Chvílemi jsem měl pocit, že koukám na stejný film jako šmoulinka. Hlavně ty pasáže vyprávění, ty mi zkazily celkový dojem z filmu. Myšlenka byla velice zajímavá, ale zpracování pokulhávalo. Myslím, že zdejší hodnocení je nepřiměřeně vysoké, film si červená čísla nezaslouží. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Krásná a moc pěkně zrežírovaná poctivá moderní romance. Vyznačuje se syndromem nové Popelky od Branagha, tj. slzy na krajíčku každejch deset minut. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa na to. Trailer ma upútal a dúfal som, že so sympatickou B. Lively, prejdeme pár dôležitých historických udalostí minulého storočia. Film začal podľa očakávaní, ale po pol hodine mi začínalo niečo vadiť a film akoby prešľapoval na mieste, bez nejakých emócií a o zásahu do srdca ani nehovorím. Zmena nastala až po osudovom stretnutí s postavou, ktorú hral H. Ford. Až z jeho príchodom začal film vyžarovať emócie, ale inak klasické spracovanie, bez prekvapení a zvratov v príbehu. Záver s prvým sivým vlasom, alebo prvou vráskou sa dá tiež predpovedať dávno pred skončením filmu. Celkovo pekná love story, ženské publikum sklamané nebude, ale ja mierne sklamanie musím priznať. Čakal som podobný prelet udalosťami ako vo filme Forest Gump alebo Príbeh Benjamina Buttona, ale tvorcovia to trestuhodne nevyužili. Stačilo pridať pár minút, popracovať na jej utrápenom živote v rôznych obdobiach 40, 50, 60-tych rokov a mohlo to byť super. Takto "len" slabé štyri hviezdy. 70%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Pekné to bolo. Vizuálne nádherné, veľmi dobre zrežírované ale bohužiaľ takto parádny námet si zaslúžil viac než telenovelovú kostru. Filmu síce chvíľu trvá pokiaľ sa úplne nakopne, pretože Blake Lively nedokáže svoju postavu predať na 100% ale s príchodom Harrisona Forda na scénu sa to omnoho zlepší. V drujej polovici je to už tá silná osudová romanca, ktorá dokáže dojať a potešiť aj napriek tomu, že trailery opäť raz vykecali príliš. Výborná žánrovka, ktorá síce nedosahuje peckovosti Notebooku alebo Legendy o vášni ale nejaké blbé P.S. I love you alebo Dear John strčí v pohode do vrecka. Stále však zamrzí, že takto skvelý nápad bol spracovaný ako klasická romantika s jasne danou cieľovkou a nemá vyššie ambície ( skôr než k Benjaminovi Buttonovi to má bližšie ku Time Traveller´s Wife). Veľmi silných 7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zpočátku přímo vynikající romantika. On jí nadbíhá, ona ho nechce....znáte to. Jenže potom ji sbalí a co dál? Harrison Ford svou vysokou hereckou univerzitou vytrhne trn tvůrcům na chvilku z paty, jenže ani on nedokáže film zachránit od předvidatelné druhé půlky. Škoda, režisér talent rozhodně má a Blake Lively nechala zapomenout na strašák jménem Green Lantern. 65% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Věčně mladá je snímek, který mě na začátku zaujal, ovšem poté přišla pasáž, jež otupila moji pozornost a zaujetí ze sledování mizelo, avšak po nástupu Harrisona Forda na scénu, jsem již neodtrhl zrak od obrazovky a můj dojem z filmu se rapidně zvyšoval. Místy mi Kriegerův počin připomínal kultovního Benjamina Buttona či Pozemšťana. Skrze závěrečnou půlhodinku přemýšlím i o páté hvězdičce. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velmi citlivý příběh nestárnoucí 107 leté ženy.. Pasáž s H.Fordem je asi nejintenzivnější, kdy je její tajemství odhaleno. Podařilo se, hlavně zamilovaným to prospěje.. :-) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Povedená slaďárna s trochu přepálenou stopáží a s fantasy námětem, který tomu určitě zvyšuje kredit. Alespoň u mě - když už romkom, tak netradičně. 70% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Šikovný nápad, bavilo ma to, ale zas mám na jazyku jedno ale. Ale, už je to tu, trošku mi v tom chýbali emócie, pretože pozerá sa na to fajn aj na ňu (Blake Lively), príbeh celkom baví, ale na hlavnej postave mi zas až ta nezáležalo. Buď mám citový rozsah čajovej lyžičky, alebo tam tie emócie fakt chýbali, v tomto v podstate smutnom príbehu. S prižmúrenými očami dávam o jednu navrch za Harrisona, ktorý v závere pekne zamieša kartami. 80% - 4* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Moc, moc, moc hezký film. Inteligentní rozprávka o údělu lásky a nevyhnutelnosti v lidském životě, která chytne za srdce nejen slaďoučkým příběhem s citlivě zakomponovanou sci-fi zápletkou, ale především svou magickou atmosférou osudovosti a jednoduchým, leč působivým a autorsky silným vypravěčstvím. Ve výsledku nepřeslazené, vkusné a moc, moc, moc dojemné. Plus nádherná Blake Lively a věčný sympaťák Ford... 85% ()

Související novinky

Hledá se mladý Han Solo

Hledá se mladý Han Solo

04.12.2015

V květnu 2018 jde do kin sólový film Hana Sola, který budou režírovat Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street). V Hollywoodu byste teď našli jen málo rolí, z nichž jsou mladí herci tak na větvi, je… (více)

Reklama

Reklama