Reklama

Reklama

Manhattan

(seriál)
  • USA Manhattan
Trailer 2
USA, (2014–2015), 18 h 40 min (Minutáž: 42–56 min)

Tvůrci:

Sam Shaw

Hrají:

Rachel Brosnahan, Michael Chernus, Christopher Denham, John Benjamin Hickey, Ashley Zukerman, Katja Herbers, Travis Hammer, Alexia Fast, Mark Moses (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(23)

Dobové psychologické drama se odehrává v Los Alamos v Novém Mexiku na pozadí tajného úkolu vyrobit první atomovou bombu na světě. Budeme sledovat brilantní, ale chybující vědce a jejich rodiny, kteří se pokoušejí navzájem sžít ve světě, kde tajemství a lži pronikají do všech aspektů jejich životů. Charlie Isaacs a jeho rodina přijíždějí do Los Alamos a objevují tajemství a podmínky života, jež se vyžadují od těch, kteří pracují na nejutajovanějším světovém projektu atomové bomby. Na něm pracují dva soupeřící týmy vědců, jeden pod vedením Reeda Akleyho – tým Hubeňour –, druhý v čele s Frankem Winterem (tým Imploze). Poté začne mít Frankova manželka Liza, botanička, podezření, když si začne všímat změn v místní flóře... (Viasat)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (47)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Série prošpikovaná špiónstvím na pozadí událostí, které změnily svět v podobě atomové bomby. Vsadím se, že mnoho diváků může tento projekt brát ne jako historický příběh vyvíjení ničivé zbraně, ale jako hon kočky a myši v pouštní vesničce. A to může u někoho degradovat smysl celého seriálu. Mě osobně se ale pojetí příběhu líbilo, i když rozjezd byl trochu pomalejší. Postupem se ale dral stále více pod kůži a krásně gradoval. Pravda, za těch 13 dílů se toho moc nestalo co se týče známých faktů, ale do další série tam potenciál rozhodně je. Navíc dalším obrovským plusem je celková dobová atmosféra. Nic tak krásného a harmonického jsem dlouho neviděl. Přesto si v hodnocení prozatím ponechám rezervu a zatím dám * * * * ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Hovadina. Zajímavé téma, položené na historii vzniku Manhattan projektu a honbou za první "atomovkou", zneuctěné typicky seriálovými výcucy z prstu, smyšlenými kecy a zvraty a doslova dementním jednáním a chováním postav a jejich irelevantních soukromých dramat. To zajímavé by se z dosavadních 13 dílů celé 1. série dalo vměstnat tak do... 4 až 5, zbytek zahodit a tyhle hovadiny nacpat do nějakého "Tak jde čas" odděleného seriálu. Nečekal jsem hraný historický dokument, to ani omylem (ačkoliv ten by pro tohle téma byl asi tak 100% lepší volbou), ale takovouhle hovadinu také ne. Všechna ta zmíněná a známá jména pokaždé, když se na tohle někdo dívá, se ve svých hrobech obrací v pečlivě a mnohokráte propočítaných rotacích. (Prostě se jen vzala jména, místa a základní známá fakta a postavila se na tom klasická televizní seriálová limonáda.) ~ Zajímavé komentáře: DavidS., sunfreedom ()

Reklama

Stíba 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že můžeme být buď milováni nebo mít mír. Musíme být zrůdami dnes, abychom zastavili zrůdy zítřka. Celý monolog Charlie Isaacse v předposledním díle skvěle ukazuje, čím je pro svět atomová bomba. Seriál samotný je ale více o různých intrikách, soupeření jak mezi zeměmi tak skupinami připravujícími bombu, špionážních praktikách či běžných vztahových problémech, než o konstrukci bomby samotné. Jako pohled do zákulisí tohoto megaprojektu 2SV jehož výsledek na vždy ovlivnil pohled na válku jako takovou velmi dobré ale k plnému hodnocení bych přece jenom potřeboval trochu víc. Škoda, že díky nízké sledovanosti byl seriál utnut po druhé sezoně, protože pokračování by si určitě zasloužil, a to už jen kvůli historické fázi ve které k utnutí došlo (druhá série končí přesně ve chvíli prvního jaderného testu). Další období s přesahem za svržení bomb na Hirošimu a Nagasaki by skýtalo spoustu zajímavých momentů. ()

Vessper 

všechny recenze uživatele

Prvních několik dílů je naprosto párádních, bohužel zhruba v polovině (1.serie) ztrácí seriál tempo. Méně se řeší stavba a návrh bomby a více vztahy. Což by nutně nemuselo být na škodu, kdyby se to více povedlo. Lesbický vztah hlavní protagonistky je podle mě naprosto zbytečný a hlavně nemístný. Stejně tak jako vznik dalších několika milostných trojúhelníků. Naštěstí závěrečné díly jsou opět kvalitní a příběh začne znovu pěkně eskalovat. Konec je naprosto skvělý, a tak celkový dojem z Manhattanu je velice dobrý. Lepší 4* ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Vyprava pekna, atmosfera pusobiva, clovek by si nejradsi nalil whiskey taky. Serial ma misty velmi rychle az bych rekl hekticke tempo, ktere se vsak v prubehu serie nastetsi zklidnuje. To pak prospiva i vice i mene mrazive atmosfery. K postavam si tak nejak stale nemohu uplne najit cestu, ikdyz se to s kazdym dilem lepsi. Skoda, ze zde neni vice realnych postav na ukor fikce. I pres vsechny mozne vyhrady se vsak jedna o velmi solidni televizni zabavu. S kazdym dilem prijemnejsi... ()

Galerie (560)

Reklama

Reklama