Reklama

Reklama

Neviditelní

(seriál)
  • Slovensko Neviditeľní
Trailer 1
Česko, 2014, 12 h 6 min (Minutáž: 51–60 min)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – gen, který jim umožňuje dýchat vodu. Aniž to tušíme, žijí mezi námi. Vodní lidé. Není to pohádka – je to realita a čistá pravda. Neviditelní je název třináctidílného komediálního seriálu o menšině, žijící v utajení mezi námi. O vodních lidech. Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – akvagen, který jim umožňuje dýchat vodu. V poslední době jich ubývá. Páření se „suchými" totiž snižuje kvalitu jedinečného genu a vodníci postupně přicházejí o svou zázračnou schopnost. Někdy se mezi nimi objeví tzv. „vlk", tedy vodník, který o sobě nevěděl, že je vodník. A když se vodnickým vlkem stane známý pražský lobbista Laušman a navíc před objektivy televizních kamer, nastává problém. A hned dvojitý – suchý notorický podvodník Laušman má v patách policii a nově objevený vodník Laušman vodní lidi, kteří se bojí prozrazení. Díky váhavosti a neschopnosti obou skupin Laušmanových nepřátel získá lobbista spojence, který mu zachrání život. A netuší, co všechno jeho záchranou rozpoutá... (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (232)

kocik1 

všechny recenze uživatele

Konečně jednou nápad v českých luzích a hájích. Absurdní humor a recese, jakoby tenhle seriál předurčovaly k nezapomenutelným zážitkům. Jenže je to bohužel celé zpracované poněkud nešikovně, až těžkotonážně, místy se člověk královsky baví a místy zklamaně mhouří oči nad nedotaženým vtipem. Nápad je opravdu dobrý, líbí se mi (záměrně) absurdní zvraty v ději, bohužel je však pravdou, že seriál byl šitý horkou jehlou a to, co mu nejvíc chybí, je řemeslo. Chtělo by to vypilovat vtipy, pointy a mohl to být (k dnešnímu dni 5/10/14) kultovní, dokonalý seriál. Opravdu mě to mrzí, protože potenciál tu je. Popravdě řečeno je to od dob Arabely po dlouhé době český seriál, na jehož pokračování se zatím i přes všechny mouchy těším:-)). ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Po slibném začátku se seriál po pár dílech neuvěřitelně rozplizne v nedějovost a vztahovost telenovely, aby ke konci opět nabral dech k velkolepému finále. Navzdory svému názvu obsahuje jen pár postav, u kterých by člověk neviditelnost a neslyšitelnost ocenil, třeba takoví Bartoška a Hádek ve svých rolích nijak zvlášť nezaujali. Naopak jsem poprvé slyšel Sobotův civilní hlas, a nikdy bych neřekl, že může existovat byť jen desetiminutové dílo, ve kterém se tenhle herec nezasměje. Tady vydržel absolutně vážný až do smrti. Nejúchvatnější výkon předvedla Barbora Poláková, jedině díky ní se dala přežít i ta nudná střední část seriálu. Co se týče dějové stránky, pravda, bylo zde pár věcí z morálního hlediska né zrovna nejčistší. Za á, adorace tunelářů. Vůbec bych se nedivil, kdyby jedním ze sponzorů díla byl Janoušek, Langmajer ho svým vzhledem celkem připomínal. Naopak bych vyloučil jako sponzora Rittiga, to by pak totiž musel hrát hlavní roli typově jinej herec, třeba Jandák. A za bé, tvůrci, herci, koneckonců i diváci mají velké štěstí, že seriál evidentně neviděl kardinál Duka. Když mu tolik vadilo jisté divadelní představení, nedokážu si představit, jak musel řádit při tomhle. ()

Reklama

togaf 

všechny recenze uživatele

První půlkou seriálu jsem byla nadšená. Hravé odkrývání vodnického světa mě bavilo, bavila mě tupá pipina Báry Polákové, krásná vodnice Kristýna Boková-Lišková, jeziny a Jiří Langmajer. Pak odešla Johana, odhalilo se, kdo je Krysa a celé to začalo směřovat...kam vlastně? K politické satiře? A co ten neuzavřený konec?! Očekávaly se snad další série? I kdyby ano, stejně to bylo nekonzistentní. Škoda. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Dojmy z úvodní epizody: Přesycenost postavami a snad až příliš mnoho děje se snažili tvůrci vtěsnat do úvodního dílu. Dobré herecké obsazení, ale vadily mi ty mediální celebrity mezi vodnickou radou, jejichž přítomnost mi přišla jen prvoplánovaná a nikterak vtipná i vzhledem k tomu, že to jsou neherci. Humorné scénky, či spíše 'vodnické' vtípky se tu nalézt dají, jen jich na komedii je poskrovnu a nemají moc velkou razanci. Taková směsice se sociálním dramatem a satirou. A styl pseudodokumentaristického vyprávění mi též nepřipadal zrovna štastný. Určitě se však podívám na další díly. Alespoň tu na plnou hubu vysvětlili, kdo že je ten lobista... :) edit: Druhý díl byl o poznání lepší a další díly už také ujdou. edit: Od poloviny seriálu to tak nějak přestává být poutavé a děj je čím dál méně zajímavý... (komplet 13 dílůl) Tři hvězdy s odřenýma ušima. ()

Matty

všechny recenze uživatele

Chápu, že se tvůrci snažili v první epizodě představit co nejvíc taháků seriálů, ale mohli tak učinit uvážlivěji. Nesnažit se naráz vysvětlit zákonitosti komplexního fikčního subsvěta, započít a rozvést asi tři motivicky hutné dějové linie (snaha zachovat čistotu rodu, spor o způsob vedení komunity, Laušman), poukázat rádoby-satirickou formou na vazby mezi světem vodníků a světem obyčejných lidí a navrch to celé naprosto zbytečně zarámovat jako dokumentární rekonstrukci s mluvícími hlavami a využitím pseudo-zpravodajských záběrů (baví mne myšlenka, že inspirací pro tento typ převyprávění nebyla obliba dokudramat, ale Temný případ). Výsledek je jednoduše přeplácaný. Nejen motivy a postavami, ale i žánry, neboť se neustále přechází mezi vztahovou telenovelou s prvky sociálního dramatu (snaha Johanny proniknou do světa vodnické šlechty), groteskou (nezapomenutelný závod s hovnocucem) a zmíněnou satirou, která ale není důsledná (natož vtipná) a působí z celého seriálu nejnuceněji (Babiš na zdi), jako snaha jít s dobou, což ovšem moc nejde dohromady s fantastickým, od reality odtrženým jádrem vyprávění. Přestože nejsem velkým obdivovatelem vodních bytostí, českým vodníkům bych přál konzistentnější seriálový svět, do něhož se nebudou diváci vracet jenom kvůli známým hercům (z nichž nejméně přehrává Sobota, což po Okresním přeboru ani není tak překvapující) a naději, že sem tam narazí na vtípek hodný uchechtnutí. ()

Galerie (354)

Zajímavosti (17)

  • Najhoršie vraj bolo nakrúcanie v starej čističke odpadových vôd v pražskej Bubenči, filmovací deň trval 14 hodín a voda tam strašne zapáchala. Herci aj členovia štábu sa zabávali na predstave, ako zlatý slávik sedí štrnásť hodín v smradľavej vode, keďže šéfa vodníkov mal pôvodne hrať Karel Gott, ale na poslednú chvíľu odmietol kvôli pracovným povinnostiam. (krasomama)
  • Dům, kde bydlí Jeziny (Jana Plodková, Sandra Nováková, Iva Pazderková), je na adrese U Železné lávky 554/2 v Praze na Malé Straně. Mýtní domek byl postaven jako sídlo výběrčího mýta současně s Rudolfovou lávkou, která spojovala Klárov na Malé Straně se Starým Městem v místech na Rejdišti. Lávku roku 1914 nahradil Mánesův most a hrázděný domek sloužil jako klubovna sdružení Gemini. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno