Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben-Hur je epický příběh Ben-Hura (Jack Huston), potomka významného knížecího rodu z Jeruzaléma, jehož adoptivní bratr Messala, vysoce postavený příslušník římské armády, ho křivě obviní ze zrady. Jeho rodina včetně milované manželky skončí ve vězení a on sám je zbaven majetku a odsouzen k doživotním galejím. Po třech letech strávených na moři se Ben-Hur vrací do vlasti s jedinou myšlenkou - pomstít se Messalovi za všechna příkoří, které mu způsobil. Vyzve jej proto na souboj v závodech čtyřspřežím, aby dokázal, že pravda a vítězství stojí na jeho straně. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (234)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Sadli si bossovia štúdia Paramount, spolu z režisérom a scenáristami a povedali si na jednom z vychytralích mítingov, že epický román Lew Wallaceho treba predstaviť dnešnej zdegenerovanej generácii divákov? Pretože takto zjednodušiť a zľahčiť majstrovské dielo svetovej literatúry, je doslova hriech kresťanských rozmerov. Mysleli pri tom na skupinu inteligentných ľudí, ktorých takéto zhanobenie viac ako uráža? Mysleli si, že všetci navštevovatelia kín sú naozaj tak dementní, že potrebujú tak infantilne previesť jeden z najslávnejších príbehov na celuloid? Očakávali, že hlavnou skupinou sediacou v sále budú decká urobené cez fejsbúk, permanentne klikajúci po mobiloch, tabletoch a iných, zdravému mozgu škodiacich prístrojov? Omyl, omyl, omyl! Ani ,,majstrovský,, závod štvorzáprahov nenasvedčuje, že ide o kvalitný film. A pri tom Timur je dobrý akčný režisér. Zrovnať túto sekvenciu s verziami B.C. 1925 - 1959, vychádza táto polodigitálna rúbanica s hanbou a so sklopenými ušami. A to sme v 21. storočí, v období nekonečných trikových možností. Radšej obnovenú premiéru tých dvoch starších pánov, ako tohto nového ( bezvládneho ) steroidového mladíka. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

I když stopáž filmu je docela dlouhá, vyprávění je zkratkovité. Hup – (téměř) bratr odchází, hup – jsem na galejích, hup – je ze mě závodník, hup – (to už bych spoilerovala). K žádné postav si není možné vytvořit sebemenší vazbu, nevyvolávají jedinou sympatii. Počítačové efekty přímo křičí umělostí a vozatajský závod, který má být vrcholem filmu, byl tak nerealistický, že jsem se jím prosmála. Koně, vozy i vozkové porušovali veškeré fyzikální závody. Vše bylo v takovém trysku, že by se motala hlava i závodníkovi F1, prostě naspeedovaní koně. Navíc, podle výsledků závodů to vypadá, že po každé takové jízdě museli majitelé jednotlivých stájí vždy znovu a od začátku shánět nové koně, nové závodníky a nejspíš i novou zdravotní službu na stadionu. ___ Závěrečný hrdinův přerod byl opět maximální zkratka. Pár letmých setkání s Ježíšem neodůvodnilo takovou změnu. Zvlášť, když to vždy vypadalo, že si hrdina Ježíše ani nevšiml. Takže opět: scény, které měly působit dojímavě a hluboce, byly jen mechanickou přehlídkou s citovým zásahem na bodu mrazu. SHRNUTÍ: Smích na vozatajských závodech nejspíš není ta reakce, kterou by si autoři přáli. Jenže neudělali nic proto, aby vyvolali cokoliv jiného. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tyhle remaky by se neměly dělat. Většinou to končí špatně, jako v tomto případě. Je to vážně zbytečné, podobně jak u Sedmi statečných. Originál jsem bohužel neviděl, takže to nemohu porovnat. Tento příběh mě skutečně moc nezaujal. Místy je to až nudné a ta trocha akce a efektů to nezachrání. Ani herci to moc nevytrhli. Oba hlavní představitelé nejsou příliš známí a Morgan Freeman tu má spíš vedlejší roli. Samotná Ježíšova linka mi přišla taky dost zbytečná. A drobná role příjemné Nazanin Boniadi už to taky nezachránila. Takže tudy prostě cesta nevede. "První v cíli znamená poslední v hrobě." ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Umučení Krista a Gladiátor v jednom? Tak to teda těžko realizovat. Pan režisér se taky nedokázal rozhodnout zda akci či evangelium a tak radši zůstal bezradný. Výsledkem je kostýmní lobotomie s dějem telenovely. Naprostá katastrofa. Tvůrcům se nepovedlo natočit slušně ani ten závod v cirku, takže jedinou sekvencí, která mne zaujala, byla námořní bitva v délce deset minut. A za ni dávám 20%. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, že to nemá na klasické megaepické spracovanie s Hestonom. Napriek tomu je toto prevedenie slušne obsadené, technicky prepracované a s premakanými efektami. Škoda, že epický príbeh je skresaný, tvorcovia z pôvodneho námetu nielen viaceré veci vyňali, ale niektoré aj upravili. V každom zo štyroch prevedení, ktoré som mal možnosť vidieť, sa veľký dôraz kládol práve na akčný a vypumpovaný záver, tu to nie je výnimka. Priam by som poznamenal, že tvorcovia sa sústredili hlavne na onen záver. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (12)

  • Film mal mať oficiálne premiéru 26. februára 2016, avšak v októbri 2015 posunulo štúdio dátum premiéry na 12. augusta 2016. (beso74)
  • Gal Gadot bola pôvodne obsadená do roly Esther, avšak pre pracovné vyťaženie musela film opustiť. (figliar)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Cinecittà – návrat ke slávě?

Cinecittà – návrat ke slávě?

30.11.2014

O italském filmovém studiu (čti „činečita") sídlícím v Římě jsme se tu už zmínili před několika měsíci v souvislosti s několika připravovanými nákladnými televizními sériemi (jedna z nich v režii… (více)

Reklama

Reklama