Reklama

Reklama

Westworld - Labyrint

(série)
  • USA The Maze
Trailer 5
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, 2016, 9 h 53 min (Minutáž: 54–86 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Jeffrey Wright, Tessa Thompson, Jimmi Simpson, Rodrigo Santoro (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítejte ve světě, kde si můžete splnit všechny své touhy – jakékoliv touhy.  Svět Westworld se odehrává v době Divokého západu ve Spojených státech. Vy jako člověk si ve Westworldu můžete splnit své touhy – projíždět se na širých pláních USA, přestřelky, zabíjení, sexuální touhy a nebo jen přihlížet. Jako člověk ve Westworldu máte výhodu – jakýkoli zásah od stroje s vámi nic neudělá – jste nesmrtelní. Bohužel roboti jsou po posledních updatech divocí a vymykají se kontrolám. Správci robotů se s tím snaží něco dělat. Zároveň sledujeme příběh cizince, který ve Westworldu rozehrál svojí zvrácenou hru plnou krve a násilí. (Varan)

(více)

Videa (15)

Trailer 5

Recenze (116)

Ravi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brilantně napsaný a dějově hutný, neodhadnutelným vývojem překvapující děj vyplněný skvělými charaktery, které se svým vývojem přelívají jako písek v přesýpacích hodinách. Na této sérii musím obdivovat skvělé načasování každé epizody a jejich rozměr. Všechno přesně zapadá a přesně hraje do not divákovi. Byl bych moc rád, kdyby to první sérií skončilo, protože se bojím, aby bylo pořádně rozmyšleno, co s tím dál... Zákulisní souboj Arnold vs Ford celou dobu překvapuje svou komplexností a promyšleností. Seriál Vás vtáhne a nepustí od první epizody do poslední. Pokud máte rádi fiktivní světy, roboty a úvahy nad bytím a nebytím, pak je tento seriál právě pro Vás. Vytrhne Vás z reality a omlátí Vám ji o hlavu dřív, než se stihnete vzpamatovat. Perfektrní 100% = 5/5 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále zůstávám na vážkách, jestli se Westworld více blížil komplexnímu, do detailu promyšlenému milníku s jako až filosofickým přesahem, nebo bezradnému sci-fi béčku, opírajícímu se o nalomené scénáristické berle (nepochopitelné konání těch dvou nekňubů, techniků Maeve; naprosto nedostatečné bezpečnostní - kamerové pokrytí; nijak nepovšimnuté, jaksi přehlédnuté vraždy - zmizení důležitých pracovníků) a metafyzičnem maskujícímu obsahovou rozklíženost a táhlé (pre)produkční potíže. Asi na každém šprochu pravdy trochu. Nicméně mne svou mysteriózní náturou (kladoucí nové a nové otázky - záhady, zároveň ovšem i poskytující odpovědi → nejspíš nejnadějnější nástupce Lostu) hodně bavil, že jsem mu kromě výše zmíněných nelogičností odpustil i samotnou vachrlatou premisu fungování celého zábavního parku (vždyť kolik by to všechno muselo stát, když se výtvory v rámci autentičnosti dějových linek likvidují ve velkém samy mezi sebou i bez zapojení hostů?), nad níž jsem rozjímal v nezáživnějších chvilkách. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obrovská, promyšlená metafora na život, který dnes žijeme. Narativní linky psané velkými korporacemi, loutky žijící ve smyčce pracovního nasazení a probuzení, kteří zkouší uniknout ze spárů manipulací. Nolan s manželkou oživili sci-fi klasiku z roku 1973 s takovým citem, že působí svěže a zároveň tradičně. Probuzení umělé inteligence je klasické téma, ale zasazení do rituálu běžných životů, smyček dělá z androidů spíše lidské bytosti. Matrix naruby, kdy stroje trpí pod nadvládou lidí. Abramsův dohled pomáhá mysteriózní atmosféře i obrovskému měřítku, protože Westworld přes všechny dechberoucí akční scény a opulentní výjevy zůstává především přemýšlivým konverzačním dramatem, chytře si hrající s percepcí času. Herecké obsazení není jen lákavou vábničkou. Ed Harris je ďábelský, Evan Rachel Wood je krásná jako panenka. Scény obsahující Anthonyho Hopkinse špendlí divákům oči k obrazovce. Chytré dialogy, rozhovory s pointou a příběh o důležitosti příběhu a jeho pravdě skryté uvnitř. Dávkování informací, načasování a finální navnazení na případné pokračování je provedeno s tou nejlepší péčí. Chvílemi to tak nevypadalo, ale Westworld je událostí roku, kterou budete chtít vidět znovu. ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bylo krásné a zároveň brutální to sledovat. Když se zamyslím nad tím, že bych chtěl koupit Masturbátor 3 tisíce ale jeho umělá inteligence by mohla utrpět značnou újmu, začínám se bát, co by se mnou ve finále provedl jakmile by procitl.. K hodnocení. Není co obkecávat, úžasný příběh a ještě víc fascinující je sledovat všechny dějové linky napříč časem. Finále bylo hodně otevřené, tak uvidíme co druhá série. ()

Gulde 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál má hloubku. Možná si hraje na to, že větší, než mu přísluší, ale i tak je to zajímavej náhled na takový morální dilemma. A pravdou je, že jestli Hra o Trůny člověka víceméně stále překvapuje, tenhle seriál dokáže slušně člověku zamotat hlavu. Ale i tady pozor - jedna věc je si moudře a pružně hrát s realitou, a druhá pak vytvořit chaos a zmatek. A místy mám pocit, že tenhle seriál balancuje dost na hraně. Věřím ale tomu, že druhá série ukáže, jestli se z Westworldu stane fenomén, nebo jen další seriál, který se zahubil vlastní ambiciózností. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (29)

  • V úvodní epizodě se dozvíme, že původní robotické hostitele dokázalo prozradit jednoduché potřesení rukou. Jedná se o odkaz na film Westworld (1973), který posloužil jako inspirace pro vznik seriálu. (HellFire)
  • Melodie, kterou lze slyšet v pozadí scény v nevěstinci, je skladba „Something I Can Never Have (Still)“ od zpěváka Trenta Reznora. (Epistemolog)
  • První série měla v průměru 11,7 milionů diváků na epizodu, což je podle údajů HBO dosud nejlepší výsledek pro nový seriál. (Petr.Kocfeld)

Reklama

Reklama