Reklama

Reklama

Westworld - Labyrint

(série)
  • USA The Maze
Trailer 4
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, 2016, 9 h 53 min (Minutáž: 54–86 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Jeffrey Wright, Tessa Thompson, Jimmi Simpson, Rodrigo Santoro (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítejte ve světě, kde si můžete splnit všechny své touhy – jakékoliv touhy.  Svět Westworld se odehrává v době Divokého západu ve Spojených státech. Vy jako člověk si ve Westworldu můžete splnit své touhy – projíždět se na širých pláních USA, přestřelky, zabíjení, sexuální touhy a nebo jen přihlížet. Jako člověk ve Westworldu máte výhodu – jakýkoli zásah od stroje s vámi nic neudělá – jste nesmrtelní. Bohužel roboti jsou po posledních updatech divocí a vymykají se kontrolám. Správci robotů se s tím snaží něco dělat. Zároveň sledujeme příběh cizince, který ve Westworldu rozehrál svojí zvrácenou hru plnou krve a násilí. (Varan)

(více)

Videa (15)

Trailer 4

Recenze (116)

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Westworld je po GoT druhá vlajková loď HBO na seriálovém poli, která momentálně vychází a jelikož vím, kolik je HBO schopna do svých trháků vrazit, tak jsem do parku Westworld šel s vysokým očekáváním. A moje očekávání byla naplněna. Nejedná se totiž o western s prvky sci-fi, ale právě naopak. Jedná se o sci-fi, které se krásně doplňuje s westernem a všechno toto je okořeněno filozofickými otázkami jako z Blade Runnera. Příběh nás dostává do parku Westworld, což je park, kam si jedou nechutní pracháči odpočinout od všedního života a užít si to, co si ve všedním životě jen tak dovolit nemohou a to všechno v romantizované stylizaci divokého západu. V parku je mnoho možností jak se vydovádět, návštěvníci mohou buď souložit a zabíjet jak se jim zachce a nebo se mohou chytit jedné z mnoha příběhových linií a vydat se po ní. Přičemž park není pustý, obývají ho roboti, kteří ale o své mechanické struktuře či existenci vnějšího reálného světa nic neví a žijí zde vlastním životem, který ale má přesnou strukturu a linii, vytvořenou správci parku a když robot zemře, tak se linie resetuje a jede se bez obtíží dál. Takhle to funguje desítky let až do chvíle, kdy si pár robotů začne pomocí malých náznaků uvědomovat realitu a tím příběh začíná. Tato série se dá skvěle přirovnat k seriálem mnohokrát zmíněnému labyrintu. Každá epizoda představuje jeden stupeň labyrintu. Takže na začátku je divák zmaten, hledá správnou cestu pochopení tohoto světa a jak svět funguje a to samozřejmě jde těžkopádně a pomalu. Ale jakmile postupuje stupni a dostává se více a více do středu, tím více se vyzná, postup je rychlejší a mnoho věcí začíná dávat smysl až divák dojde do středu labyrintu, kde dojde k dokonalému rozuzlení a vysvětlení všeho, co dříve bylo tak těžko pochopitelné. Průvodci tímto labyrintem jsou skvělé postavy, kde herecky vládne legendární Anthony Hopkins a Ed Harris, jejichž postavy jsou taky moje nejoblíbenější. Cesta labyrintem je také lemovaná nádhernými scenériemi divokého západu pořízené velice dobře vedenou kamerou a do toho všeho hraje naprosto skvělá hudba, kterou složil Ramin Djawadi, kde si pro každou epizodu vybral jeden nebo dva známé songy a přetvořil je do své podoby, takže do jeho celkového díla skvěle zapadají. Závěrem mohu říct jen to, že se to nebude líbit každému, tenhle seriál je aspoň zpočátku hodně pomalý, hodně na přemýšlení a obsahující pro někoho až moc filozofující myšlenky, takže ti, co pouze hledají zábavu na večer radím, od tohoto ruce pryč. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada seriálu mě fakt dostala,každá postava si žije a umírá ve své dějové linii,pak najednou zjistím,že žije a umírá v několika dějových liniích v rámci parku a ještě dostává možnost zažít totéž v reálu v laboratořích společnosti.Pro umělou inteligenci,která si začíná uvědomovat sama sebe,je to pěkně depresivní zážitek.Celá první série byla docela zvláštní,chvíli to byla nenáročná zábava,chvíli drama s netušenou hloubkou,ale až na pár slabších momentů to byla parádní podívaná a ten závěr... ()

Reklama

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velkokapacitní seriál, který není jen obyčejnou show. Na diváka jsou poměrně kladeny vysoké nároky. Temný filozofický opus, v němž dobro a zlo v lidském druhu sublimuje do jiné (vyšší entity) účtuje s agresivními opicemi (námi). Začátek byl volnější, avšak ke konci dostal divák fest naloženo. Matematicky vyšel průměr po 10. dílech na 80%. 5% navíc dávám za celkový dojem. 1. série = 85%. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mno. Game of Thrones se nám pomalu blíží ke konci a HBO potřebuje další velký trhák, kterým si upevní svou pozici na trhu. Tím má být právě Westworld. Ač z uplně jiného prostředí, seriál v podstatě sází na stejné karty jako GOT. Jedná se o kvalitní konverzačku plnou zvratů doprovázenou násilím a nahotou. Zvratů tu je opravdu fůra. Jestli jste byli zvyklí na zvraty v GOT na konci každé serie, zde se jich dočkáte v podstatě v každém dílu. Tematika k tomu přímo vybízí. V prostředí plném "robotů" s dokonalou AI, kteří jsou z masa a kostí a tím pádem nerozeznatelní od obyčejných lidí se může stát v podstatě cokoliv. Největší výhoda je ale zároveň největší nevýhodou. Nikdy totiž nevíte jaký další člověk je v podstatě robotem, jen je naprogramován. aby o tom nevěděl, kdo umřel nebo neumřel ( protože mohl mít dvojníka robota ) a kdo umřel fyzicky, ale nechal si mysl nahrát do jiné postavy. V první serii je těchto zvratů spousta a trochu se obávám budoucí recyklace spíš než přínosu nových nápadů a zvratů. Seriálu po první serii rozhodně tleskám, ale mám trochu obavy, kam se bude jeho budoucnost kvalitativně v příštích seriích ubírat. Hrozí totiž, že se z toho vyklube nastavovaná fraška, případně další průser v podobě seriálu Lost, který nadnesl spoustu otázek, které v budoucnu nedávaly smysl nebo na ně nebyl schopný odpovědět. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi zajímavý, ale na zpracování velmi náročný námět, což je na první sérii znát. Prakticky do poloviny děj nikam nespěchá, svým způsobem se toho příliš neděje, i když, ono zdání někdy klame a tady jsem měl později právě tento pocit. Tvůrci si v prvních pěti epizodách připravovali půdu na "akčnější" druhou část, ale o té později. Ona hned úvodní epizoda je díky četnosti postav, komplikovanosti světa a časovým rovinám tak složitá, že ji ta následující vlastně pouze dovysvětluje, děj nikam neposouvá. Ve druhé polovině, kdy už divák světu rozumí (alespoň má ten pocit) se děj více věnuje hlavním postavám a snad i dává větší smysl. Tady mě krom linie Muže v černém velmi bavila i Maeve, i když, zase je třeba vrátit se na začátek (jako ve Westworldu), "na zpracování velmi náročný námět" - opravdu by se všichni dopustili tolika chyb? A podobných ne-smyslů je tu více, ale co už. Mezi další silné scény patří pomalu vše s duem Harris/Hopkins, ostatně jak jinak. Ale zdaleka nejen to, je tu i velmi zajímavá banditka Armistice a její parťák Hector, oba jsou ozdobou silné finální scény. A co teprve Bernard a jeho osud... snad lepší, než ten Fordův. Na závěr ještě jedna výtka, snad z pochopitelných důvodů bych do role Williama volil jiného herce, protože "to" bylo jistě dobré, jenže "to" tam prostě není. Asi tak, hlavně počkat na potitulkovou scénu finální epizody, Armistice! 75% ()

Galerie (128)

Zajímavosti (29)

  • První série byla natáčena převážně ve státě Utah, v místech jako je Castle Valley, Dead Horse Point, národní park Canyonlands, město Moab, Fisher Valley nebo State Route 128. Filmový štáb využil k natáčení měst různých rančů, například městečko Sweetwater bylo točeno na Melody Ranch, kostel v Escalante na Paramount Ranch (oba ve státě Kalifornie). (factoryBrick)
  • Na jednom plakátu s hledanými zločinci ve městě Sweetwater můžete spatřit jméno Larry Clause. Larry Guy Clause je členem štábu, konkrétně oddělení zvláštních efektů. (HellFire)
  • Když se na začátku William (Jimmi Simpson) obléká do kovbojského, dostane na výběr mezi bílým a černým kloboukem. Jedná se o odkaz na klasické téma dobro vs. zlo. (HellFire)

Reklama

Reklama