Reklama

Reklama

Ghoul

  • Slovensko Ghoul
Trailer 2

Trojice filmařů se vydává na Ukrajinu s cílem natočit unikátní dokument o kanibalismu. Strašlivý hladomor v letech 1932-1933 tu dohnal spoustu lidí k děsivým činům. Nečekaně se jejich pátrání začíná propojovat s příběhem jednoho z nejzvrácenějších zločinců novodobé historie, kanibala Andreje Čikatila. Během 12 let spáchal přes padesát brutálních vražd, při nichž své oběti částečně snědl. Společně s místní tlumočnicí, průvodcem a senzibilkou se snaží odhalit tajemství domu, kde se vše odehrávalo. V opuštěném stavení uprostřed ukrajinských lesů se z filmařů i jejich doprovodu však brzy stávají nedobrovolní vězni. Stísněný pocit ve zdech domu se mění v děsivá setkání s jiným světem. Ze záměru natočit dokument se stává hrůzyplný boj o život. Nikdo netuší, kdo nebo co je TAM VENKU... (Bioscop)

(více)

Recenze (721)

lakart 

všechny recenze uživatele

Ukázka toho, že když se v české zemi chce, tak to jde. Jsem moc rád, že se po dlouhé době natočil český horor, který se nemá za co stydět. Naopak bych řekl, že může směle konkurovat takovým peckám jako Záhada Blair witch nebo Paranormal aktivity 1. Není to originální film, ale jako skvěle fungující FF počin to je opravdu povedené a místy jsem se skutečně bál. 85% ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Sláva vlasti hurá, konečně jsem se dostal k tomu filmu, který vzbudil v našich krajinách tolik kontroverce. A výsledek? Vlastně moc nevím, proč ta kontroverze vznikla. Pan Jákl vytvořil v rámci subžánru celkem fungující film bez větších chyb, nebo spíše bez větších chyb, než jaké se dopouští jeho zámořští kolegové se svýma found footage. Přesto ale v mnoha rovinách funguje lépe, než poslední díly Aktivit, nebo podobné Černobylské deníky. Atmosféra tu funguje lépe a celkově to z pana Jakla dělá lepšího rešiséra, než ti, kteří podobné snímky vytvářejí. ()

Hannibal1913 

všechny recenze uživatele

Předvídatelný jak sviňa... 2* za to, že ten film vypadá opravdu světově, nikdo by nepoznal, že to není USA. Taková další záhada blair witch. ()

Jaxx84 

všechny recenze uživatele

Vše na efekt, příběh nula. Pointa nula. Tupá vyvražďovačka. Potenciál ale obrovskej. Škoda. Atmosféra první poloviny filmu, toho lesa a námětu kanibalismus z hladu je prostě pecka. 3/10. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Mne osobne sa film páčil ako nevravím že je to najlepšie čo existuje vo Found Fotage ale je to nadpriemer. Keď vezmem do úvahy, že je to v podstate medzinárodný projekt tak je to ok. Režisér je z Česka produkcia a herci sú z Ameriky a originálna krajina kde sa to natáčalo je Ukrajina. Na Blu Ray Discu sa nachádzajú obe verzie 2D/3D. Bonusy sú vcelku zaujímavé. Za mňa najzaujímavejšie sú Alternatívne konce. Škoda že niektoré bonusy nemajú CZ tir. Celkové hodnotenie za mňa je 65%. Za film. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Zpočátku má snímek poměrně vlažný rozjezd, správná hororová atmosféra se naplno rozjede až téměř po půl hodině, musel jsem si také zvyknout na styl, jakým je snímek natočený, ale uznávám, že po určité době se to vzhledem k žánru dá snést. Herci působí obyčejně, autenticky, postavy se chovají hloupě, prostředí je maximálně odpudivé a depresivní. Děsivých scén je spousta, nejhorší je asi samotný závěr. Spojení se sériovým vrahem filmu přidává značnou dávku tajemna a nechutenství, funguje to spolu víceméně bez problémů, akorát si s tím nápadem mohli tvůrci mnohem víc vyhrát a scénář doladit, aby nepůsobil tak obyčejně a místy trochu nelogicky. V daném žánru se ale Ghoul jednoznačně řadí mezi ty lepší položky, i když nenabízí vůbec nic nového či již neviděného. 4/10. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

No takhle. Ono to má dobrý momenty, ale jako celek to je hrozná kravina a i když myšlenka dokumentárního pojetí je fajn, tak prostě mne to nepřesvědčilo. Viděl jsem to kdysi v kině, občas to bylo vtipný spíš díky reakcím lidím. Já jsem z toho odvařený nebyl a jsou daleko lepší horory, i když nejsem žádný expert na tento žánr. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Found footage a vůbec ne marně! Rozjede se celkem brzy po startu a pak už jenom graduje. Husina většinu času. Od doby první Blair Witch ušel žánr dlouhou cestu. Jákl umí! ()

Martin1979 

všechny recenze uživatele

Supr nápad s těmi neznámými herci....... představa, že by tam pobíhal Mádl, Kotek, Macháček nebo Geislerová s Vondráčkovou mě celkem děsí............. ()

chlebo 

všechny recenze uživatele

Trojica amíkov sa vybrala až hen, na koniec sveta, natočiť prevratný dokument o ukrajinských stravovacích návykoch. Pomôcť im má slizký sprievodca, vedma-pošuk a sympatická tlmočníčka. Neviem ako ostatní, ale ja som celý čas videl skupinu mladých ľudí, zmätene pobehovať v polorozpadnutej chatrči hore - dolu a dohadovať sa či ich duch odtiaľ pustí alebo nie. Beriem, atmosféra ukrajinských lesov je pomerne desivá a deprimujúca, ale práve preto tvrdím, že sa z nej dalo vyťažiť omnoho viac ako bezcieľne pobehovanie po dome a okolitom lese. Samozrejme, je tu pár funkčných lakačiek, ale ako celok je Ghoul dosť zmätočný a ukričaný, bubák vŕzga všetkými možnými konárikmi, zhasína svetlo a vyvoláva medzi hlavnými hrdinami hysterické hádky, za aké by sa nemusela hanbiť ani mexická telenovela. Neviem, čo som od tohto filmu očakával, ale nebyť solídnych zvukových efektov a osamotenej búdy v lese, asi by som sa v tom kine unudil k smrti. Čikatilo bol teda podľa môjho názoru ďaleko hrozivejší za života než po smrti a ani spojenie s ním tento film z biedy nevytrhne. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Tak ,sem zašel do kina na film Ghoul .No ,od filmu sem vůbec nic neočekával ,jako je to docela natočené ale ,pro mě asi nic moc .Začátek měl opravdu dobrý ,ale ke konci no ... .Pro českou tvorbu je snímek ,určitě skvěle natočenej. Doufám že,další díl nevznikne .Jednou mi film bohatě stačil na podívání ,víckrát už ne.60% ()

JimDeNiro 

všechny recenze uživatele

Byl jsem strašně nadšený z toho, že Petr Jákl natočil žánrově něco,co tu doposud nemáme. I když s američany na Ukrajině,ale i tak, sledovat furt Poslední výstřiky (nebo výkřiky) Bartošové nebo Čepele smrti a podobné kokotiny mě už nebaví. Jaké pak přišlo mé zklamání, když jsem odcházel z kina. Ghoul měl obrovskou kampaň a pěly se na něj velké ódy, ale tak trochu skutek utek. V kině sedělo všeho všudy asi třicet lidí kolem 30 let a dalších pět nad 70 let. Dámy si zřejmě mysleli, že jdou sledovat dokuthriller o Čikatilovi, který byl ohledně hororu hodně proklamován, jinak si totiž neumím vysvětlit, že by báby skoro před smrtí šli na duchařský horor. Ano, asi 4x jsem se fakt lekl jako prase, a to jsem zvyklý, ale holt uměl si to pan režisér načasovat (aspoň na mě teda), oceňuji, že se Jákl snažil udělat found footage, protože, co se týče režie, tak strčí do kapsy spoustu dalších hororů, dále pak neznámý casting, což dodá na autentičnosti, a že si popůjčoval něco z paranormal a něco z blairwitch, co na tom, cení se to, na náš kraj, ale dlouho otálel s filmem do distribuce. Ale bohužel se nemohu přenést přes ten děj, s temným thrillerem to nemá nic společného, je to horor jak vrata, navíc o Čikatilovi se začne mluvit až ve 3/4 filmu. Se spoustou uživatelů se naprosto shodnu, takže nestojí za to rozpatlávat už tolikrát zde napsané... Tři hvězdy, ale slabší... Jákl je ale pořád nadějný rejža a na každou jeho další tvorbu se budu těšit... 50% ()

El Patron 

všechny recenze uživatele

Ghoul, Česká režie a scénář, herci z Ameriky a z Ukrajiny, točeno na Ukrajině a v Rusku, horor a ve 3D s příběhem podle skutečných událostí? No, řekněme že se nedalo odolat. Sice jsem něco podobného viděl už stokrát ne-li vícekrát, přesto dobře vybrané prostředí a další polovina viděná přes prsty mě přesvědčily, že i v tomhle složení to jde. ()

venca206 

všechny recenze uživatele

Klasická hororová lekačka, ve které průměrný divák předvídá následující scény bez problémů. Navíc jsem zážitek obohatil formou 3D projekce, abych se opět přesvědčil, že pořád není o co stát. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem nečekal vůbec nic a šel do kina s tím, že se prostě nechám překvapit. Kupodivu mě to překvapilo příjemně. Pravda, není tu nic co by se už dříve nevidělo, ale fungovalo to. Tvůrci se drželi zuby nehty zajetých a fungujících věcí a nepouštěli se do žádnýho experimentování a motání děje. Několikrát to se mnou i celkem slušně škublo, takže horor fungoval. Nejde samozřejmě o žádný průlomový hororový skvost, ale je fajn vidět, že se i český tvůrce nebojí jít do takového žánru. Takže ode mě určitě pochvala a ty čtyři hvězdy dám, protože je to povedenej horor, kterej mě bavil. ()

Majzlík 

všechny recenze uživatele

Na naše poměry slušný horor. Pravděpodobně i jediný český opravdový horor. Trapárny stylu T.M.A. nechává daleko za sebou. Jistě - nejedná se o nic originálního, ale je tu pár slušných lekaček, po kterých spolehlivě vyhlásíte hnědý poplach. Jen se mohlo trochu ubrat astrálu a přidat na kanibalech a Ghoul by byl zas o něco uvěřitelnější a tím i děsivější. ()

TSZ 

všechny recenze uživatele

Jen sám Petr Jákl zřejmě ví, proč svůj nejnovější počin vydává za "temný thriller". Jedná se samozřejmě o klasický found footage, který opisuje od zámořských vzorů prakticky vše, co tento subžánr přináší. Řemeslně ani jinak tomu však není co vytknout a až na pár hluchých míst musím ocenit jáklův cit pro žánr, který je v našich končinách dost nevídaný. P.S.: Rozhodně nejsem rejpal, co hledá v podobných filmech logické chyby, ale vysokorychlostní internet v hloubi ukrajinského konce světa??Zbytečný fail... ()

Reklama

Reklama