Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Recenze (1 078)

Darth Revan 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý sci-fi thriller, kterému místo lidských herců jasně dominuje krásný mimozemšťan, který je podle všeho příbuzný s Lovecraftovou stvůrou Cthulhu. Film plyne rychle a i když se nad některými situacemi musí zdravě myslící člověk pozastavit, díky samotnému emzákovi a bílému "motherfuckerovi" Reynoldsovi dávám 4*. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Mix Vetřelce a Gravitace? Neřekl bych, že je to úplně pravda. Vesmír a vesmíry jsou teď v kurzu, takže si Espinosa vzal inspiraci u Cuaróna, přimíchal k tomu fajn potvůrku a béčková vyvražďovačka s áčkovými kořeny mohla začít. Life se bere vážně, nicméně na to je tam pár logických kiksů. Přesto je po celou délku stopáže (umírněných 100 minut) napínavý a nabídne takový konec, jaký si přejete. Čili úkol je splněn. Párkrát se zafilozofuje, ale to není primárním účelem filmu a těmto úvahám ani není dáván moc velký význam. Takže chutná jednohubka, na kterou se člověk může podívat i víckrát. Gyllenhaal s Reynoldsem nevyužiti. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Z Espinosy se pomalu stává můj oblíbenec, jeden film,a budu ho nucenej dát do topky.Jinak podobnej druh filmů(scifi,vesmírná loď,rostoucí parazit)mě hrozně baví,takže zklamání u mě nehrozilo.Likvidace byly slušný,filmek vodsejpal ,navíc střídmá stopáž,a vlastně i hudební podkres byl super.Líbilo,a hodně.80%. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Ze začátku, který okouzloval kamerou a vesmírem samotným, jsem byl nadšený. Neměl jsem problém filmu uvěřit, že se tvářil vážně a vědecky. Ani nevím, kdy přesně začal první dojem vyprchávat a přesedlání na vraždění mě už tolik neoslovilo. Na chování postav si ale nemůžu stěžovat, mimozemšťan nebyl výtvarně k zahození a nechtěl bych se s ním setkat. A konec je mimo jiné odvážný. ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Kdyby měl Calvin podobu ptapkopyska šlo by o uvěřitelnější a mnohem děsivější formu mimozemského života. Sledovat souboj mezi Japoncem a hlavonožcem sice je zábava ale taky strašné klišé. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Co se z té malé formy života vyvine za velkou zrůdičku by čekal asi málokdo, že? Tak tomu by věřil jen blb. Už od samého začátku je jasné, kam bude film směřovat! Ale i tak jsem se slušně bavil a ten konec byl senzační i když průhlednej jako ten emzák :-D 75% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se, ale nelíbilo se mi to. Úvodní scéna se sice snaží být epická, ale absolutně se jí to nedaří. Následně mě to začalo strašně nudit, postavy mě taky nijak neoslovily, takže jsem ani neměl komu fandit a je to i celé strašně předvídatelné, včetně konce. A už vůbec to nepřináší nic nového do tohohle určitého žánru. A když mě to nemělo moc čím zaujmout, tak jak jinak mám ten film hodnotit? Vizuálně to je pěkné, líbil se mi i vzhled toho mimozemšťana, ale jinak to do sebe fakt moc nemá. V rámci tohohle žánru to je jenom sestavené z těch nejklasičtějších klišé a samo to nemá nic originálního. 2* ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Říkejte si co chcete, Life, ač se možná inspiroval a čerpal z již dávno viděných obdobných sci-fi snímků z vesmíru, mě bavil jako už dlouho žádný ne. Na začátku sice chvíli trvá, než se přejde k pořádné akci, ale pak už vás to opravdu rychle připoutá k židli a nenechá vás vydechnout. Monstrum, které tam dělá neplechu způsobuje doslova hororový nádech a díky jeho příomnosti jste spolehlivě napnutí. Herecká úroveň je samozřejmě k očekávání na vysoké úrovni. Postavy jsou sympatické, jednají logicky a statečně, cítíte z nich všech takovou tu lidskost, že si nepřejete jejich smrt. Navíc pořadí mrtvých je poněkud překvapivé. Skoro k dokonalosti pak přispěl i kulervoucí závěr, ze kterého se vám udělá asi dost šoufl. ()

Stallone 

všechny recenze uživatele

Jako místní génius přes filmový žánr horor ohodnotím i tento snímek. Život je vhodným filmem na nedělení podvečer. Z gastronomického hlediska ideální jednohubka, respektive předkrm před pořádným hororem. Sportovec by řekl strečink před hlavním závodem a člověk provozující s*x to nazve předehrou před hlavním číslem. I takové horory jsou potřeba! Zastávají na trhu černou práci a pomáhají držet žánrovou laťku nahoře. Herci v naprostém v pořádku. Sympaťáci, kterým držíme palce. Hlavní padouch zajímavý. Filmu by prospělo kvalitnější budování atmosféry a strachu z neznáma. Určitě snímek doporučuji a hodnotím mezi 3 - 4*(asi stárnu a cvaknu tam horší 4*). ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Konec se nedal nečekat, ale celkově to je slušná vesmírná naháněčka s jedním zvířátkem, pár nelogičnostmi, slušnou atmosférou a skvělými herci. Sice je to parafráze na deset jiných filmů, ale co, nenudil jsem se, místy jsem se trošku bál a hrdinům fandil, takže v podstatě spokojenost. 70% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Vcelku netradičně začnu tím, co je špatně. V první řadě je to snaha tvůrců udělat tzv. hard sci-fi. Tzn. až na nějaké KDYBY má vše vypadat autenticky, tak jak by se to pravděpodobně stát mohlo. To je ovšem velmi sebevědomá ambice. Resp. herci i technické zázemí by bylo, Život vypadá velmi pěkně, herci jsou vcelku v pohodě...jenže scénář nepočítá s tím, že se nějaký ten záchvěv inteligence objeví i u diváků. Takže když vidíte, jak se z trochy smetí stane bez jakékoliv možnosti se adaptovat na prostředí, velmi fikaná potvora, není jednoduché tomu uvěřit. A pokud vidíte chlapíka, který se chová jako hysterické pako...napadne vás otázka, jestlipak do kosmu pouští každého kdo má řidičák, nebo co je vlastně myšleno tím dlouholetým výcvikem kosmonautů? Podobných pofidérních úkazů je v Životě víc. A je to škoda, protože s výjímkou Vetřelce a Věci, se opravdu děsivých potvor z vesmíru, na filmových plátnech moc nevidí. Tím se elegantně dostanu k tomu, co je podle mého názoru dobře. V první řadě je to snaha nějaký takový film udělat a zručnost, s jakou se to po technické stránce podařilo. Srovnání s Gravitací je ale úsměvné. No...obojí se odehrává v kosmickém prostoru a je tam jedna ženská. Jenže po technické stránce je Gravitace o level výš. Pravda... příběh je zhruba stejně pitomý, ale kdoví, jak by to bylo s kvalitou příběhu, kdyby byl tam nahoře místo George naštvanej ufoun. Zkouším najít, co ještě bych vyhrabal pozitivního. Potvora vypadala vcelku dobře, dlouho to netrvalo a konec nebyl bůhvíjak originální, ale aspoň nebyl fádní. I když za mě...ani v tom konci by jste moc logiky nenašli. Na kino to není, doma to neurazí. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Velmi mile prekvapeni od filmu, od ktereho jsem nic necekal. Od zacatku do konce se je na co divat, zadne zbytecne sceny. Scenar mozna neni originalni, ale je zajimavy a nenudi ani ty, kteri se pro sci-fi zanr nenarodili. Slusne herecke obsazeni, i kdyz samotne herectvi ve skafandru a prilbe tolik nevynikne. Ja v Zivotu Vetrelce ani Gravtaci nehledal a jsem spokojeny a zaroven moc nechapu tak nizke hodnoceni. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak za mě spokojenost, žádný filosofický kydy, žádný co by kdyby, ale hned od začátku našlapaná akce. Nemáte šanci se nudit. Víc psát nebudu, nechci něco prozradit, ale aby jste si to užily, jako já. Kdo do komentáře napíše předvídatelný závěr, tak je lhář-lhářka, protože....to je nabíledni. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Najvacsie negativum filmu vidim v tom, ze Espinosa nevie, ci chce divakovi prezentovat seriozne sci-fi alebo beckovu oddychovku. Momenty pseodofilizofickych zivotnych mudrosti narazaju na totalne vyplatlane chovanie pritomnych vedcov a popritom sa nam tam kruti slizak Calvin. Obsadene je to fajn, herci hraju, co potrebuju, remeselne je to tiez v pohode. Film bezproblemov vdaka rozumnej stopazi bavi, no okrem jednorazoveho pobavenia neponuka dovod, preco sa k nemu vratit. 3,5/5* ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

To byla slušná zábava se skvělým obsazením. Nechápu ty nenávistné komentáře, opravdu někdo čekal od boje s mimozemšťanem něco převratného? Od prvního traileru se nabízelo srovnání s Vetřelcem a myslím, že je více než přesné. Mě to například bavilo mnohem víc než Prometheus. Závěr mě potěšil... ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama