Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 3
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenze uživatele Wiikii k tomuto seriálu (26)

Kapitola první: Zmizení Willa Byerse (2016) (S01E01) 

Mám rád tyhle mysteriózní příběhy kde není jenom samá akce, ale má své napjetí a kvalitu hereckých výkonů, kde se příběh postupně graduje a kde můžete cítit to co jste mohli cítit v jiných mysteriózních snímcích minulých dob... ()

Kapitola druhá: Pošuk na Maple Street (2016) (S01E02) 

Už první díl byl mysteriózní s mnohými otázkami, ale minimem odpovědí a druhý díl je úplně stejný. Když už si říkáte, že konečně příjde nějaká odpověď na nejdůležitější otázky z prvního dílu, tak seriál Vám maximálně tak řekne "Je to komplikovanější" a vy dostanete jen pár kapek do kbelíku s nápisem "Hlavní zápletka" .... ()

Kapitola třetí: Šťastné a veselé (2016) (S01E03) 

Ve třetím díle se dlouho nic nedělo, ale nakonec se stalo něco co snad nikdo nečekal, jenže to co se stalo otevřelo ještě více otázek o dalším dění ve Stranger Things a na mě osobně to zapůsobilo jako dokonalý "bait" pro zhlédnutí dalšího dílu... ()

Kapitola čtvrtá: Tělo (2016) (S01E04) 

Jak nádherně se propojilo několik příběhů postav je až uchvacující, opravdu každých 50 minut je pro mě lahodným zákuskem ... ()

Kapitola pátá: Blecha a akrobat (2016) (S01E05) 

Závěrečné scény už nemůžu brát v potaz při hodnocení dílů, protože je to skvělé lákadlo na další díl... Ale jinak pátá část je trochu klidnější, leč opět se vše více propojuje v příbězích všech postav jako Jonathan a Nancy či Jim Hopper a Joyce nebo Luke, Mike, Dustin a 11tka. Někdo může sice pohrdat tím, že časově je většina dílu neakčí, ale kdo by to byl řekl, když Stranger Things je mysteriózní detektivka s hororovými prvky... + Moc hezké vysvětlení jak je to s těmi dimenzemi a vo co vlastně go... ()

Kapitola šestá: Příšera (2016) (S01E06) 

Jak napsal uživatel topi : "Díl hlavně o kamarádství" .. I když jsme se dozvěděli i něco nového, což jsme už tak nějak tušili, jako že 11tka je ta ztracená dívka a Brenners není její pravý otec + jmenuje se Jane ... ()

Kapitola sedmá: Vana (2016) (S01E07) 

Wow, tohle byla opravdu povedená epizoda, která rozvíjela pouze hlavní děj... A musím opět pochválit tu tvorbu co připomíná filmy jako E.T. - Mimozemšťan, Vetřelec, Noční můra v Elm Street, a další kinematografické legendy... ()

Kapitola osmá: Vzhůru nohama (2016) (S01E08) 

Mám rád napětí, gradaci, spojování vodítek a příběhů do sebe, parádní hudbu jako doprovod, hororové jumpscary, atd... Tohle vše a ještě více Stranger Things v první sérii nabízí, ale poslední díl byl o mnohé z tohoto ochuzen naúkor akce, která samozřejmě musí jít ruku v ruce se závěrem prvního roku tohoto seriálu. Mně sice tento ActionEnd tak WOW nepřišel, jako většině diváků, mně se více zamlovaly předešlé díly, leč těším se na další rok a nejspíš na něj hnedka skočím :)... ()

Kapitola první: Šílená Max (2017) (S02E01) 

Nevadí mi táhlé díly když mají nějaký příběhový posun, alespoň nějaký. Ale zde nebylo téměř nic, až na Willa, který i po roce má určité propojení s "The Upside down", pak nová postava MadMax a nakonec to nejzajímavější bylo na konec, leč i přesto je to velmi málo.. No uvidíme dále ... ()

Kapitola druhá: Koledu, ty exote (2017) (S02E02) 

Moc hezké propojení GhostBusters se Stranger Thinks, ale bylo tam nějak moc vtipu oproti normálu, pomale to připomínalo čarodějnický díl ze Simpsonů. .. + Nic nám to neřeklo, až na to, že Maxin brácha je pošuk a Dunken má před domem něco v popelnici, ale kočka to není ... ()

Kapitola třetí: Pulec (2017) (S02E03) 

Ještě se to stále rozjíždí, ale jak nám D´artaňan roste a "noční můra" se stává více a více zkutečnou, tak se vše začíná zase posouvat do těch Strangerovský mezí jak je známe z první série. + Nancy chce říct pravdu mámě Barb a El utekla ze svého domova... ()

Kapitola čtvrtá: Mudrc Will (2017) (S02E04) 

Už je to tady, rozjezd trval tři díly, ale teď už jsme na dálnici ve vysoké rychlosti, už zbývá jen nějaký střet a Stranger things bude v plné ráži. Jen mě irituje to, že kluci byli v první sérce velmi chytří, chápavý a drželi po spolu, ale teď jako by šla někdy logika stranou jako když Dunken si nedokáže dát 1 a 1 dohromady ohledně Darta ... Ale jinak už se těším, když hlavní náplň epizody bude spojená s The Upside Down... + Dodatek: Pořád nevím, kdo jsou to ti dva "sourozenci", sice mám pár teorií, ale zajímalo by mě jak je to doopravdy. ()

Kapitola pátá: Dig Dug (2017) (S02E05) 

Rychle shrnutí/ spoilery tohoto dílu: Má to rádo zimu, nesnáší oheň, je to propojené s Willem a jako žíly to roste pod městem Hawkins. Jim Hopper vlezl do jedné z těchto žil kde uvízl a aby mu mohla Joyce pomoct, požádala o pomoc svého přítele "hlavičku" Boba. Ten rozluštil nakreslenou mapu od Willa a šli na záchranou výpravu. Nakonec Jima zachránily, v tu chvíly přijeli i lidé z Hawkins Labs a začaly shadow monster pálit, to způsobilo záchvat Willovi. + Nancy a Jonathan chtějí rozkrýt pravdu o Hawkins Labs kvůli Barbs, tak natočí skrytou nahrávku co by je mohla usvědčit a dají jí Murraymu(místní ufo nadšenec). + Lucas řekne všechno tajné Max, která tomu min, zatím moc nevěří. + El se setká se svou matkou Terry. Také uvidí její část života a tím si i zodpoví, co se stalo, jak jí odejmuli od matky, či proč Terry opakuje slova (Duha, slunečnice, tři doleva - čtyři do prava,...) ... Opravdu, v této epizodě se stalo mnohé ... ()

Kapitola šestá: Špeh (2017) (S02E06) 

Romantika v domě jednoho bláznivého konspirátora co by mohl dělat v manželské poradně a poté napínavé rozkrývání věcí okolo shadow monster, které je sice předvýdatelné, leč zajímavé, jenom škoda, že druhá série už není tak tajemná jako ta první, už se tak nějak ví o co jde a co očekávat, ale pořád autoři Dufferovi zvládají upoutat diváka na padesát minut k obrazovce... ()

Kapitola sedmá: Ztracená sestra (2017) (S02E07) 

Tak takhle nějak si představuji nový CyperPunk 2077, špinavé velkoměsto, šílené účesy, barevné světýlka. Ano, sedmá epizoda byla jen ve znamení Jane/ El a její "sestry" Kali, která hledá ty co jí připravili o vše. .. Jestli tvůrci naznačili tímto dílem, kam chtějí poté směřovat, tak se trochu obávám, že Strange Thinks brzy ztratí své kouzlo. Leč naštěstí se zatím Jane vrací ke svým přátelům do Hawkins. ... ()

Kapitola osmá: Ovladač mysli (2017) (S02E08) 

Finále je už cítit v celé epizodě, proto tam bylo (bohužel) až moc akce místo napětí, ale hold závěr série je hold závěr série. Jinak superhero Bob zemřel opravdu hodně trapnou smrtí, proboha, když ti "Demodogs" uměli rozrazit i ocelové dveře a teď by je měli zastavit dřevěné dvěře? Což poukazuji na tu scénu, jak se na sebe v nejnevhodnější chvíli dívá Bob a Joyce. .. ()

Kapitola devátá: Brána (2017) (S02E09) 

Ano, poslední díl byl "Bitchin". Vše do sebe krásmě zapadalo, mělo drive, mělo logiku, jen to zavření brány do "The Upside down" bylo moc rychle, leč vše co tomu předcházelo bylo dokonalé. A díky nevyřešenému nepříteli se otevírá možná zápletka pro třetí sérii v podobě The Mind Flayera... + Dufferové by si možná mohli přividělat i novým High school musical, závěr epizody nebyl špatný :) ... ()

Season 3 (2019) (S03) 

Třetí série už nebyla tak vážná, tak neotřelá, tak svá jako v první sérii. Hodně toho bylo podle filmových šablon, pokusů o přirovnání ke známým klasikám, které se více jak z poloviny nepodařily, také se vše linkovalo podle Marvelovských hodnot o vtipnosti s vážností. A ani poslední 2-3 díly nemohou zachránit celou třetí řadu. Což nechci říct, že by byly úžasné, jen byly lepší než zbytek dílů... ()

Kapitola první: Suzie, slyšíš mě? (2019) (S03E01) 

První minuty v Rusku, byly podobné jako první minuty v Chicago ve druhé sérii, ale problémem bylo, že Rusové se staly průměrným vyobrazením nepřítelské strany, kde nějaký Voloďa zabije hlavního vědce, téměř jen tak a to nepočítám tu musculidní parodii u bazénu, je tohle komedie, nebo mysteriózní fantasy s prvky hororu? ... První díl mě velmi zklamal... ()

Kapitola druhá: Krysy z obchoďáku (2019) (S03E02) 

Takže Rusové dělají nějakou špionůž či nekalost, dokonce už máme i tým co to vyšetřuje (Dustin, Steve, Robin), dokonce se nám už vytvořila temně temná postava z Billyho(bratr Max), ale pořád tyto důležité linky mají jen okrajové časy na obrazovce a všechno je vyplněné trochu otravnou vatou, kterou bych snesl v prvním díle této série... ()

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama