Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 1
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenze uživatele Lenka.Vilka k tomuto seriálu (35)

Stranger Things (2016) 

První série 100%, druhá série 99%, keci kolem u konkrétních dílů. ()

Kapitola první: Zmizení Willa Byerse (2016) (S01E01) 

První díl, jak má být. Samé otázky, žádné odpovědi. Zajímavě nahozeno a čekám dobrou jízdu. Navíc, ost i score s módním trendu. Takže super, že mi to nevadí, jinak by asi aj aj. ()

Kapitola druhá: Pošuk na Maple Street (2016) (S01E02) 

Dobře, dobře, dobré. Místy mi bylo těžko. A jedenáctka? Tenhle seroš mě bude bavit ;) postřehy z dílu? Když se chováte jako kazišuk, neskončíte dobře. Na konci jsem se fakt lekla. To bude mít každý díl za úkol úctu jinému milníku historie filmu? Nebo náhoda? Nebo inspirace? Nebo vykrádání? Uvidíme s dalším dílem. Zatím jsem spokojená. ()

Kapitola čtvrtá: Tělo (2016) (S01E04) 

Tohle byla dobrá epizoda. Mámě hezky hrabe, ale už by bylo fajn dostat víc informací, protože se toho nechci přejist. Kluci jsou stále fajn a jedenáctka je jednoduše epic. Chci vědět víc. Už mi konečně řekněte, co se děje v té laborce, nebo mi houkne (nebo "houkne"?) jako Willovo mámě! Je Barb tam kde Will? Nebo jsou vážně mrtví? Psycho, paranoia, trocha té konspirace. Zatím to splňuje všechny podmínky, proč by se mi mělo líbit. Konec žrádlo. ()

Kapitola pátá: Blecha a akrobat (2016) (S01E05) 

Strašně moc informací. Možná víc než za předchozí díly dohromady. Jim je prostě bourák. A Eleven je v tom svém trápení neskutečná. A konečně nám scénář nahodí, že není největší zlo. Už toho měla dost. Konečně mě začala bavit Nancy. Všechno z lesa bylo super. Protože co tam našla... ()

Kapitola sedmá: Vana (2016) (S01E07) 

Ok, ok, to bylo drsné. Takové shledání všech linek všech aktérů, které beru jako takové menší předfinále. A nádrž mi dala zabrat víc, než než jsem čekala. Naprosto chápu potřebu sepsání samostatného příběhu Willa. ()

Kapitola osmá: Vzhůru nohama (2016) (S01E08) 

Tohle bylo tak dobrý!!! Bála jsem se, emoce mi skákaly tam a zpátky. Prostě šílený. A konec v koupelně? Asi to bude ještě hodně napínavé. První série má za mě 100%. ()

Kapitola první: Šílená Max (2017) (S02E01) 

Hmm, tohle tempo by mě bavilo. Teď už si to tvůrci dovolit můžou. Takže...pár nových postav, jeden milý návrat (těm dvěma to spolu slušelo, jako u skutečné rodinné večeře), trocha naznačenì do série, ale ne moc. Vážně mě to příjemně připravilo na další díly :) ()

Kapitola druhá: Koledu, ty exote (2017) (S02E02) 

Děsivá kombinace. Vtipná část, Halloween, Eleven, Will. Dostalo mě to. A konec? On se někdo hned nepodívá na další díl?! ()

Kapitola třetí: Pulec (2017) (S02E03) 

Díky za ten taneček, protože potom to byl horor jako kráva! ()

Kapitola čtvrtá: Mudrc Will (2017) (S02E04) 

Děsivej a drsnej díl, kde se dozvíme nejenom to, že mít doma pubertáka je peklo, natož když je trochu jinej. A konec? Dejte mi další díl! ()

Kapitola pátá: Dig Dug (2017) (S02E05) 

Drsnej a krutej díl ohledně minulosti Eleven a přítomnosti Jima a spojením konce dílu s Willem. Přechod do hororu je dobrý a moc seriálu sluší. ()

Kapitola šestá: Špeh (2017) (S02E06) 

Psycho masakr správně naředěný trochou romantiky (jako kdyby to divák nechtěl už konečně vidět!!!), který vám způsobí mrazení. ()

Kapitola sedmá: Ztracená sestra (2017) (S02E07) 

Takovej přemosťovák a dobře napsaná vata hlavnímu příběhu, který nám odpoví na minulost Eleven. Ale i tak, hlavní příběh je hlavní příběh. A jdeme do závěru! ()

Kapitola osmá: Ovladač mysli (2017) (S02E08) 

Naprosto dokonalé. A je jedno, že o osudu Boba si věci domyslíte hned, že byl součástka na správném místě... ostatní masakr a na konci jsem se málem zbláznila. Ale jak to řekl i Árný: "Já se vrátím." Wau! ()

Kapitola devátá: Brána (2017) (S02E09) 

VELKÝ, VELKÝ SPOILERY, AŤ SI MŮŽU PSÁT CO CHCI...V tomhle díle bylo všechno. Začne to nájezdem na devadesátkové porno. Smála jsem se totiž úplně stejně. Nancy má sestru? Což pokračuje vážně pěkným rozhovorem dvou kohoutů a následným bojem. Škoda, že jsem nezjistila, co má divnej brácha za problém. Taky je tady romantika. Když se málem Mick a Eleven začnou oblizovat, doufala jsem, že jim do toho někdo skočí. Ať mohou později a epičtěji. Jim v autě byl dokonalej. Bolestně upřímnej a k sežrání. Steve, když se probere po nakládačce v autě? Vtipný jako prase. Skoro jako ředitel :D ale postupně jsem začala mít Steva ráda. A tenhle díl byl poslední příjemná kapka. Horor hako kráva, ale všechno dopadne dobře. A závěrečná tancovačka? Milý :) ale sakra, tam dole se něco asi chystá... ()

Kapitola první: Suzie, slyšíš mě? (2019) (S03E01) 

Pomalý rozjezd mě bavil. Jako aby si všichni mysleli, že teď je všechno ok, ale brzy se ukázalo, že teda fakt není. Závěrečná tahačka do chřtánu smrti jako z klasického hororu. Až vám budou stát chlupy na krku stejně jako Willovi! ()

Kapitola druhá: Krysy z obchoďáku (2019) (S03E02) 

Deskovky vystřídaly vztahovky. Jak pubertální, tak šerifovské, ale i tak se bavím. Dobře mixnuté s děsivou částí. Vážně mě baví Billyho sestřihy před/po, pokaždé jsem nadskočila. Jenom škoda, že s jeho postavou nemohu víc soucítit. Vždycky je lepší, když se něco podobného stane někomu, kdo je s vámi už nějak psychicky spojený scénářem. Tak jsem zvědavá, co bude dál. Palec micle21. Snad to tak bráchové neměli jako skrytý význam. Hudba opět luxusní. My Sharona zrovna ve scéně s Joyce pobavila. Cold as ice je moje oblíbená. Takže...ok :) ()

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama