Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 3
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenze uživatele Nikolas__ k tomuto seriálu (14)

Stranger Things (2016) 

1 série: 95% - Téměř dokonalá sérka, která nemohla na druhou navnadit více. Nejlepší na seriálu jsou postavy, vizuál Upside down ujde, a celkové natočení série je opravdu výborné. Jednoznačně jeden nejlepších seriálů za poslední dobu, a možná i všech dob :). Finále uspokojilo, a nevadí že je příběh předvídatelný. Scénář je totálně boží, a co se týče nových mainstream horrorových serošů ST snad ani nemá konkurenci. 2 série: 96% - Vítejte v perfektní sérii. Až na slabší rozjezd mě druhá série pohltila ještě více než první. Určitě nejlepší série. Lucas je lepší, Dustin je tu více, Jonathan se výborný jako vždy, Nancy se o míle zlepšila, objevily se nové charaktery - vtipná Lucasova sestra, výborný Bob Newby, super Max a nejlepší ze všech postav - Billy Hargrove. Bohužel, nejhlavnější charaktery se trochu zhoršily - Mike je furt super, ale je tu hrozně málo a 11tka se chová ke všem tak hnusně že to není možný. Steve je tu nejlepší ze všech sérií a Will taktéž. Hopper je pořád stejně cool, a celkově je druhá série pomalejší - a to se mi líbí. Finální díl je to nejlepší co ST potkalo. A i sedmou epizodu miluju. 3 série: 65% - No, tady nastalo ticho, jelikož třetí série navnazuje na čtvrtou dobře, ale vadily mi dvě fatální věci - za prvé tempo. JASM to napsal nejlépe - "Marvelizace Stranger Thing" - ano - z napínavého hororu se stala akční dobrodružná komedie. A druhý mínus postavy. Jestli druhá série zkazila dvě postavy, třetí zkazila skoro všechny. A to že je člověk v pubertě neznamená že se z něj stane prostě svině. Billy je pořád výborný a dává to smysl, má tu mnohem větší roli, ale Steve - ze Steva se stala typická dementní postava co obstarává vtipy. Ani nové charaktery nebyly nějak výborné. Navíc z drsného Hoppera se stal Homer Simpsons, z Willa přehlížený pako. Jonathan je asi ve dvou scénách a slouží jako poskok Nancy, která zůstala naštěstí dobrá. Jediní z hlavní party co zůstaly v poho je Lucas a Dustin, který to má nudnou a nesmyslnou zápletku v obchoďáku. Bohužel zkazily další - Max která patřila k mým oblíbencům v druhé sérii, se zde chová jako největší kráva, a kvůli ní se zkazila i 11tka, která se zde chová ke všem hrozně - Max a 11tka - nejhorší ST duo ever. A Mike, se kvůli 11tce stal absolutně vypatlaným mamlasem, který se neumí chovat. Ale plusy to má - Flashbaky, příběh, vizuály, Billy, epické finále které nemohlo být lepší, zábava, občas dobrý vtipy, epika v posledních epizodách, dobrý scénář a pořád hrozně moc momentů. Fungovalo to. Ale nějak tuším, že 4tá série fungovat nebude. Zatím nevím proč, ale myslím si to. Všechny série, žebříček: Nejlepší: 02, 01, 03 :Nejhorší ()

Season 1 (2016) (S01) 

První řada - 9atřičtvrtě z 10. ()

Season 2 (2017) (S02) 

Nejkvalitnější série. Sice nejméně vizuálně působivá, ale postavy dovedeny k dokonalosti. 10/10 ()

Season 3 (2019) (S03) 

Více retro, ale nejslabší série. Zkazily pár postav a už to bylo více tlačené na tu zábavu, a komediálnost. A navíc tu máme čtyři zápletky - hlavní, ta je super, tu okolo báby a krys, ta je hrozná, ta okolo obchoďáku, ta je nudná a přehnaná, a zápletka Hoppera je prostě bolest. Cesta o finále je dost rozpačitá. Občas se objeví dobrá epizoda a samotné finále je výborné, ale prostě to nebylo ono. 6/10 ()

Kapitola druhá: Krysy z obchoďáku (2019) (S03E02) 

Tohle jsem nechtěl, musí tu být trapný humor to nejzábavnější na celé epizodě? Jediné co to zachraňuje je pasáž z Billym, ale jinak vše ostatní okolo Rusů nebo krys - jedna velká nuda. ()

Kapitola pátá: Armáda (2019) (S03E05) 

Hodně slabý díl. Nikdy bych nevěřil že bych někdy mohl nějakou epizodu Stranger Things označit vyloženě za sračku. Mimo finálních 7-10 minut je tohle naprosté dno seriálu. ()

Kapitola sedmá: Kousnutí (2019) (S03E07) 

Tohle je mírně nadprůměrný akční americký film, ne Stranger Things. Dialog Steva s Robbin je geniální ale vše ostatní je neslané. ()

Kapitola osmá: Bitva u Starcourtu (2019) (S03E08) 

Jedna z nejlepších epizod vůbec. Konečně díl kterej vás totálně odrovná. Není tak silný jako finále druhé série, ale funguje téměř dokonale. ()

Season 4 (2022) (S04) 

Rozhodně lepší než třetí série, pořád by to ale sneslo dost úprav. Mé pořadí sezón: 2, 1, 4, 3 ()

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama