Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V piatom pokračovaní série sa musí legendárny Fin Shepard (Ian Ziering) so svojou rodinou opäť postaviť proti žraločiemu tornádu a zachrániť všetko, čo tento prírodný úkaz ešte nedokázal zničiť. Tentokrát však nie sú v ohrození len jeho blízki, ale celý svet. (Marceloo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ti, co se dívají na „Sharknado 5: Global Swarming“ se k filmu dostali nejspíš náhodou, anebo proto, že si sérii zamilovali. Moc jiných možností není, protože pokud se vám nelíbil první film, dál jste asi už nepokračovali. Já jsem si sérii zamiloval a budu nedočkavě vyčkávat šestý díl, který určitě bude taky krásně šílený a kde se snad zase vrátí všechny postavy, které jsem si oblíbil. ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

No a včil babo, raď! Jak mám napsat komentář, když už to za mě napsal KM Phoenix? Vezmu to takhle, čtyřem předchozím dílům jsem nadělil po hvězdičce, protože mě převelice bavilo, jak tvůrci evidentně věřili tomu, že točí děsně napínavé filmy a jejich totální neumětelství mě rozesmívalo až k slzám. Tentokrát zřejmě reagovali na diváckou odezvu, rozhodli se být záměrně vtipní a zákonitě selhali na celé čáře. Páté Sharknado bylo opět těžkou kravinou, ale zatímco předchozí čtyři kousky byly roztomile stupidní, z tohoto dílu se roztomilost vytratila a zůstala stupidita a přehlídka hereček, které byly opravdu nepříjemným zážitkem pro oko každého, kdo má alespoň základní cit pro estetiku. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V piatom pokračovaní série sa musí legendárny Fin Shepard (Ian Ziering) so svojou rodinou opäť postaviť proti žraločiemu tornádu a zachrániť všetko, čo tento prírodný úkaz ešte nedokázal zničiť. Tentokrát však nie sú v ohrození len jeho blízki, ale celý svet. - Piate Sharknado opäť nesklamalo a bavilo ma asi tak, ako to minuloročné. Na štýle sa nič nezmenilo, ale mal som kvôli tým „kráskam“ pocit, že sa v tomto Sharknade objavilo viac silikónu ako žralokov. Prekvapivo mi v tomto diele scény bez slabých digitálnych efektov prišli celkom schopne odohrané. Tvorcovia konečne obohatili scenár a tentokrát sa dostanú žralokom pod zuby aj viaceré dôležité postavy, takže sa konečne dá vidieť aj nejaká zmena a nie len to, že všetci okolo hlavných postáv umierajú a oni vyviaznu bez ujmy. Pridanie intro soundtracku z The Faculty ma presvedčilo o tom, že si tento horor to priemerné hodnotenie zaslúži. Parádna scéna s Dolphom Lundgrenom pekne nabudila a aj keď to pre väčšinu ludí bude znieť smiešne, ja sa na šieste Sharknado naozaj teším. + Tara Reid + Ian Ziering + herečka z Sharknado 4: The 4th Awakens + herečka z Sharknado 3: Oh Hell No! a Agoraphobia + herec z Sharknado 4: The 4th Awakens + herec z American Horror Story + herec z Ava's Possessions ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Po pravde už ma to nebavilo. Nápadov bolo menej satyra a komédia ma už nerozosmiali tak ako predošlé časti. Hoci koniec s akčnou ikonou Lundredom stál za hriech po pravde je nepravdepodobné, že sa objaví v ďalšej časti ako to nepriamo sľuboval záver... Škoda, že Haselhoff sa v tejto časti neobjavil. V minulých častiach ma bavil. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo ještě rychlejší, zběsilejší a ujetější, než třeba taková čtyřka, která už tak prezentovala samé šílené nápady. Hrozně mě překvapilo, kam všude se děj podíval - ať to byl Londýn, Tokyo, či Egypt, zkrátka procestoval půl světa. Pak tu bylo x pomrknutí na známé franšízy, jako byl třeba Indiana Jones, Godzilla, apod. Vše se střídalo v neskutečném tempu, absolutně nedávalo smysl a skoro nenavazovalo, ale zdálo se přitom nekonečné. Ano, 90 minut se zde i přes to všechno táhne a popravdě jsem po půlce měl už co dělat, abych si udržel pozornost, protože děj šel od ničeho k ničemu a byť se snažil bavit šílenostmi, dělal to hrozně neohrabaným stylem, který akorát poukazoval na to, že tvůrci získali až příliš volnosti a rozpočtu, aby jej rozházeli na všem možném. Nemluvě o cameu některých celebrit (ten Tony Hawk mě rozsekal). Je to zkrátka magořina, co nemá dobré efekty, příběh, dialogy, ani postavy a vládne mu režisérská i herecká neohrabanost, ale překypuje nápady, které tvůrci prezentují ve vším nadhledu a s takovou vášní, že si dovolím jednu hvězdu navrch přidat. Jsem dost zvědavý, s čím se vytasí poslední díl. Mohl by teoreticky aspoň částečně ukojit mou touhu po něčem alespoň maličko smysluplnějším, co může tato série ještě nabídnout. Ale nebudu si dělat velké naděje. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Na začiatku filmu zoskočí Fin (Ian Ziering) na lane do jaskyne pri Stonehenge, zastaví sa tesne nad dnom a povie: „Mission accomplished. Eat your heart out, Cruise.“ Je to narážka na Toma Cruisa, ktorý vo filme Mission: Impossible (1996) takto balansoval nad podlahou s čidlami, ktoré by ho prezradili. (ČSFD)
  • Vo filme padne zmienka o tajnom obrannom systéme Veľkej Británie proti žralokonádam (sharknado), nazývanom Skyfall. Skyfall je názov filmu o Jamesovi Bondovi, tajnom agentovi Veľkej Británie. (ČSFD)
  • Keď pricestujú hrdinovia do Ria a majú sa stretnúť s niekým menom Vega, povie April (Tara Reid): „I have a bad feeling about this.“ Táto ikonická veta bola použitá takmer v každom filme zo ságy Star Wars. (ČSFD)

Související novinky

Zemřela herečka Olivia Newton-John

Zemřela herečka Olivia Newton-John

08.08.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Ve věku 73 let zemřela australská tanečnice, zpěvačka a herečka Olivia Newton-John, kterou diváci budou pravděpodobně nejvíce znát díky její roli v legendárním… (více)

Reklama

Reklama