Reklama

Reklama

Barry

(seriál)
  • USA Barry
Trailer 2
USA, (2018–2023), 15 h 55 min (Minutáž: 24–36 min)

Tvůrci:

Alec Berg, Bill Hader

Hudba:

David Wingo

Hrají:

Bill Hader, Stephen Root, Henry Winkler, Anthony Carrigan, Glenn Fleshler, Rightor Doyle, Paula Newsome, John Pirruccello, Alejandro Furth, Sarah Goldberg (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Černá komedie Barry v hlavní roli s Billem Haderem pojednává o deprimovaném, podřadném nájemném zabijákovi ze Středozápadu (Hader v titulní roli), který během své vražedné mise v Los Angeles zcela propadne herectví. Fuches, který zařizuje Barryho zakázky, jej „pronajme“ velmi brutální čečenské mafii z Los Angeles, v jejímž čele stojí Goran Pazar a jeho pravá ruka NoHo Hank. Barryho “terčem” je začínající herec, který má poměr s Pazarovou manželkou. Barry sleduje svou oběť na lekci herectví, kterou vede oblíbený učitel a guru Gene Cousineau, kde je okamžitě okouzlen skupinkou herců - a především Sally. Barry chce mezi těmito nadějnými talenty začít nový život, ale jeho zločinecká minulost ho drží ve svých spárech. Dokáže najít mezi oběma světy rovnováhu? (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele makakus k tomuto seriálu (3)

Barry (2018) 

U první série jsem si ještě nebyl jistý, jestli celé to velmi parodické a komediální pojetí čečenské mafie není až příliš laciné, přehrávané a v rozporu s celkem civilním zbytkem vyprávění. Nicméně hned od téměř geniální tragikomické první scény druhé série to nabere nové grády a není už co vytknout, občas se chechtám nahlas a některé scénky si pouštím třeba třikrát po sobě. Takže 2.série zatím na 100 %. Navíc i zajímavě rozehrané vedlejší charaktery v neustálém vývoji, obzvláště herecky skvělá Sarah Goldberg, například její herecké sólo v divadle ke konci dílu 2/2 je na Emmy. Barry (Hader) už tu sošku má - po právu. ()

Série 4 (2023) (S04) 

Míchat humor, vraždy, absurditu a lidskost, s tím přišlo jako první snad Pulp Fiction. Je velmi těžké udržet dávkování jednotlivých ingrediencí v rovnováze, a tady se to vymklo kontrole. Opravdu zábavné scénky v poslední sérii bych spočítal na prstech jedné ruky. Zato přibylo nevěrohodné psychologie, především Barryho fanatické křesťanství je trapně prvoplánové, Havranův nepravděpodobný přerod měl být snad vtipný, ale je naopak rozpačitý. Vlastně celá druhá polovina řady to totálně zazdívá a konec tomu nasadí korunu.  V přímém rozporu se zamýšleným vyzněním si říkám - ty brďo, to je najednou námět na solidní drama, kdyby to natočil třeba Scorsese, aspoň by to mělo hlavu a patu :-) ()

Wow (2023) (S04E08) 

Konec špatný, všechno špatné, abych parafrázoval známou moudrost. Barry se vždy pohyboval na tenkém ledě žánru komediálního thrilleru, a tam je hodně těžké z toho ve finále nějak elegantně a s nadhledem vybruslit. Stalo se z toho rádoby emocionální psychodrama a v této rovině to fakt nefunguje. Nehledě na ty nejbanálnější řešení celkové zápletky ve stylu "ať už to hlavně máme za sebou". Útěk z původního hřiště ještě podtrhuje závěrečný wtf epilog. ()

Související novinky

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

12.07.2022

Poprvé v historii oznámila Televizní akademie letošní nominace na ceny Emmy, aniž by uvedla, která streamovací služba nebo televizní stanice má největší množství želízek v ohni. Samo o sobě to není… (více)

Reklama

Reklama