Reklama

Reklama

Karppi

(seriál)
Trailer
Finsko, (2018–2021), 21 h 2 min (Minutáž: 42–49 min)

Režie:

Rike Jokela

Hudba:

Juri Seppä

Hrají:

Pihla Viitala, Lauri Tilkanen, Jani Volanen, Tommi Korpela, Pirjo Lonka, Riku Nieminen, Raimo Grönberg, Jonna Järnefelt, Pamela Tola, Mikko Nousiainen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Obsahy(1)

Pouze pár měsíců po tragické události vyšetřuje detektivka Sofia Karppi vraždu, která souvisí s helsinskou stavební firmou. (Netflix)

Recenze uživatele chrispe k tomuto seriálu (25)

Karppi (2018) 

Zejména druhá řada Karppi mě přesvědčila, že je to super. Určité věci v jejím závěru byly teda spíš jako z americkýho béčka, ale i tak to na mě fungovalo a já se hodně těším na další řadu (pokud nějaká bude). S hlavníma postava jsem celou první řadu dost bojovala, protože Sofia mi přišla jako osina v zadku, fakt nesympatická a Sakari byl divnej. Ale v druhé řadě už mi to ani nepřišlo (hlavně Sofia už neměla tolik prostoru na svoje výlevy). Sem tam jsem se pozastavila nad určitými věcmi ve vyšetřování, ale co já vím, jak taková policejní práce fakt funguje a na co jsou zdroje. Taky jsem měla problém i s intrem, který bych čekala spíš v turecké kriminálce, než v severské, ale to je už jen moje hnidopišský rýpnutí. Jsem ráda, že jsem tomu dala šanci. Most to sice není (já vím, nemůžeme s tím přece všechno srovnávat, ale nemůžu si to odpustit), ale fakt se mi to líbilo. Komplet jsem to sjela za pár dní. ()

Season 1 (2018) (S01) 

První série Karppi byla fajn. I když samotná Karppi mi lezla většinu času krkem a rozhodně mi nebyla sympatická. Samozřejmě jsme se hned na začátku (i postupně během) dozvěděli, že toho na bedrech nese zatraceně moc, ale i tak jsem si k ní jen horko těžko hledala cestu. O Nurmim taky nemůžu říct, že by mi nějak zvlášť sednul. Přesto se na druhou sérii podívám, protože se na to dívalo dobře a zajímá mě, jaký bude další případ. Co se týče tohoto případu, tak byl pěkně zamotaný a potěšilo mě, že můj typ od boku - jakože tenhle blbě čumí, to je vrah - mi vyšel. :D Občas jsem se pozastavila nad některými věcmi při vyšetřování, nebo i tím, že (dle slov doktorů i vyšetřovatelů) stoprocentně spolehlivý stroj selže a nikoho nenapadne zkoumat proč, natož se podívat na kamery, jestli to někdo prostě nevypnul, nebo situace, kdy víte, že se vám někdo vloupal do bytu a pak tam s klidem necháte své děti samotné. Ale to jsou jen takový malý rýpance v opravdu obstojné krimi. ()

Vdova (2018) (S01E01) 

První díl mě zaujal, jsem zvědavá, co bude dál. Ale mám pocit, že je to v něčem divný, akorát to neumím pojmenovat. Atmosféra tam je (i když kolísavá), hlavní dvojka detektivů mi není sympatická (a to že jsou oba jak modelové z časopisu mi taky nesedí). Tak uvidíme, co bude dál. Btw: Ti dva bílí primerosové, co vykopávali mrtvolu, měli jaký význam, když tam mezi ně pak vlítla Sofia s rozevlátým hárem? 3,5* ()

Večírek (2018) (S01E02) 

To takhle hodlají končit každý díl? Pořád trvám na tom, že tomu něco chybí. Druhému dílu ještě víc než prvnímu. ()

Dobré úmysly (2018) (S01E03) 

SPOILER!! To ho obviní na základě pár fotek a brýlí v koupelně? Jakože cože? ()

Únos (2018) (S01E04) 

Ze Sofie dostanu brzo osypky. ()

Bratr (2018) (S01E05) 

Vypadá to, že Sofia si prostě pachatele našla a tečka. Basta fidly! Taky to vypadá, že rodina je pro ni pojem neznámý, teda aspoň ta vlastní. A Sakari? Že by si jeho zase našla stalkerka? ()

Růstové bolesti (2018) (S01E06) 

Sofia se tváří jako bohyně pomsty a asi nikdo se nemůže divit, že s ní pak nikdo nechce mluvit, ať už jsou jeho zájmy jakékoliv. Sakariho poučování o dětech a dospělích mi v tomto případě přišlo mimo mísu a na závěr se tvůrci snaží pro Sofii nahnat plusové body. ()

Kořeny (2018) (S01E07) 

Zajímavý zvrat. Něco nám tu smrdí. ()

Terapie (2018) (S01E08) 

SPOILER!! Ten bizár jsem jim sežrala i s navijákem. ()

Dobří samaritáni (2018) (S01E09) 

Tvl... děti jsou děti, že? Obě na hubičku. ()

Na vlastní pěst (2018) (S01E10) 

Já tomu vývoji, hlavně situaci se Sofií a jejímu samovyšetřování, moc nevěřím. ()

Modřiny (2018) (S01E11) 

Dobře gradující cesta do finále. I když nad určitými věcmi se člověk pozastaví. Jsem opravdu zvědavá na poslední díl. ()

Začátek (2018) (S01E12) 

JÁ TO VĚDĚLA! :D ()

Season 2 (2020) (S02) 

Druhá série se mi líbila víc jak první. Mělo to spád, zvlášť první čtyři epizody vážně nenudily. Ke konci to sice mělo pár větších WTF momentů, ale nad tím přivírám oči a fakt se těším na další řadu. Doufám, že bude. 4,5* ()

Šepot hvězd (2020) (S02E01) 

Tentokrát to bude - zdá se - osobní. No to už se Sofií nepujde vydržet vubec. ()

Meelika (2020) (S02E02) 

Ta ženská nemá pud sebezáchovy. Jsem zvědavá, o čem nám oběti mlčeli. ()

Paní Spravedlnost (2020) (S02E03) 

O druhé řadě rozhodně nikdo nemůže říct, že by byla nudná. Teda aspoň zatím. Pěkně to odsýpá, je to napínavý. Akorát nechápu, kde se tam zase vzala Henna, když měla studovat v Hamburku, respektive co se stalo a taky to, SPOILER!! źe další oběť po tom, co ji honí vrah, klidně pošlou domů samotnou (když jim utekl a může být bůh ví kde) a že nezabezpečili hned i rodinu, bylo celkem nasnadě, že půjde po dceři. To se říká plán B. ()

Výměna (2020) (S02E04) 

Pokračujeme v krasojízdě, akce střídá akci a Henna je tak blbá, až to práská dveřma. ()

Paldiski (2020) (S02E05) 

Už míň akční díl. A kdyby blbost mohla nadnášet, Henna by lítala v oblacích. 3,5* ()

Reklama

Reklama