Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 1

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (684)

choze 

všechny recenze uživatele

Collet-Serra jako by točil ty svoje thrillery přímo pro mě. Ať už jde o ouchylný dětský ORPHAN, do letadla uzavřený, paranoidní NON-STOP (nejlepší letecký thriller vůbec), úprk nočním městem RUN ALL NIGHT nebo tenhle minimalistický survival pro jednu surfařku, jednu skálu a jednoho žraloka, všechno jsou to látky, které mě velmi baví sledovat i psát. MĚLČINY jsou pohodový letní nervák a solidní příspěvek žraločímu subžánru - nenáročný, ale většinu času napínající a se sexy kamerou i představitelkou titulní role. Jen to finále je fest přitažené za vlasy. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Veril som tomu, že mi to sadne, a sadlo. Mínusom boli pre mňa len pasáže, v ktorej sa hlavná hrdinka dosť vykecávala, ale v konečnom dôsledku ma ten film dokázal pohltiť až natoľko, že som držal palce aj niekomu takému ako bola tá úbohá čajka s vykĺbeným krídlom. Žralok vydarený, chválim aj scény s medúzami. Dokonca ma raz myklo. A samozrejme pekná blondínečka mala moje sympatie od samého začiatku. "The Reef" u mňa síce neprekonaný a asi ani tak skoro nebude, no napriek tomu jeden z tohtoročných topov. Za kameru 100%. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

"Každému sa nedá pomôcť." Megapecka. S Čeľusťami môj najobľúbenejší žraločí film. Blake Lively si to tu dáva ako najväčší božan pod slnkom a to bez toho, aby bola arogantná. Naopak, je sympatická, pokojná, pokorná, azda až utiahnutá. Napriek tomu je hlavnou hviezdou tohto hitu bez debaty ona - a nie obrovský žralok, ani výprava a to napriek tomu, že výprava je fakt prekrásna a žralok budí hrôzu a rešpekt. Je to napínavé, je to sexy a je to krvavé, hoci nie príliš, ale dosť na to, aby to slabšími povahami jemne zatriaslo. Finále je síce do značnej miery WTF a "prehnané", ale zasa musím uznať, že ak by bolo realistickejšie a teda "skromnejšie", asi by ma nebavilo až tak, ako toto. Pre film bola kľúčová ústredná hrdinka. Strávime s ňou 99% filmového času (ak nie sto) a ak by bola horšie napísaná a slabšie herecky obsadená, bolo by to peklo. Lenže Blake Lively po Navždy mladej dokazuje, že na to má a v titulnej úlohe je skvelá. Hlavne ale mala šťastie na fantasticky, komplexne napísanú rolu. Je to odvážna a statočná mladá žena s traumou, ktorá sa musí vyrovnať so smutnou minulosťou a opäť nájsť zmysel života (paradoxne jej v tom pomôže čajka). Chce prežiť za každú cenu, nevzdáva sa. Kurník, takéto kvalitné postavy nehrá De Niro už posledných 10 - 15 rokov! Ľutujem, že mi táto bomba ušla (uplávala) v kine. Sú tam veci, ktoré mi nie úplne sadli (fakt nevideli veľrybu? Veď z panoramatických záberov z druhej polovice je vidno, že sa nachádzala blízko pláže). ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tím, že za kočkou jako Blake je potřeba jít si tvrdě a třeba i přes mrtvoly, ale podle mě to ten žralok přece jen trochu přehnal. Nicméně jako rivala v námluvách by mě hravě strčil do kapsy, protože plovoucí majáky já kvůli holkám fakt nežeru. Zrovna nedávno jsem přemejšlel, proč mám vlastně madam Temperamentní v oblíbenejch a ono je to asi takhle: ach, můj Bože! Poprvý v životě jsem chtěl bejt surfovací prkno. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Když obyčejný smrtelník narazí při surfování na očividně nas*aného a značně narostlého bílého žraloka s plnou zubní výbavou, má to okamžitě spočítané. Když ale takový žralok narazí na Američanku Blake Lively, která si umí mistrně zašít tržnou ránu vlastním náramkem a je bojovnice po zesnulé mamince, máme tady náhle zcela otevřenou a poměrně dynamickou bitvu o přežití. Ale jak mě zpočátku ten dosti filmový příběh bavil a Serra mě opakovaně uspokojoval rychlým, ale přehledným střihem, solidním tempem a hodně ikonickými záběry na polonahé tělo krásné Blake, postupně se ta vyčerpaná námětová studánka začala negativně projevovat a vše dospělo do pravda strhujícího, avšak silně přemrštěného finále, které tomu v Čelistech nesahá ani po konec zadní ploutve. Doma u televize velká pohodička i díky Beltramiho nenápadnému (a v závěru skvěle gradovanému) soundtracku, do kina bych ale něco místy tak okatě digitálního radši nepouštěl... ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • Filmový štáb musel každé ráno na miesto natáčania do bicyklovať. Producent Matti Leshem dodal: "Nebolo nám dovolené mať príliš veľa vozidiel na ostrove, takže v podstate každý musel každé ráno bicyklovať na miesto. Ale pretože sme potrebovali všetko denné svetlo na natáčanie, bicyklovali sme ešte za tmy A aby sme sa dostali blízko k miestu natáčania, museli sme z bicyklov zísť a prejsť na pláž, pretože tam je populácia morských vtákov a je to ohrozený druh a presne v čase, keď sme natáčali film, tam hniezdilo 20 000 z nich. Sú neuveriteľne rýchle vo vetre, ale keď sú na zemi, sú ako opité kačičky, takže ak bicyklujete, mohli by ste ich ľahko zraziť. Boli sme varovaní, že za žiadnych okolností im nesmieme ublížiť jedinému morskému vtákovi, a my sme im neublížili." (Arsenal83)
  • Nancy (Blake Lively) dá rackovi (v angličtině "seagull"), který jí velkou část filmu dělá společnost, přezdívku Steven Seagull, což je očividná narážka na herce Stevena Seagala. S nápadem pojmenovat racka Štěpán (Steven) přišla sama Blake Lively. (Stanislaus)

Reklama

Reklama