Reklama

Reklama

Ledová archa

(seriál)
  • USA Snowpiercer
Trailer 2
USA, (2020–2025), 30 h 58 min (Minutáž: 43–53 min)

Předloha:

Jacques Lob (kniha), Benjamin Legrand (kniha) (více)

Hrají:

Jennifer Connelly, Daveed Diggs, Mickey Sumner, Sheila Vand, Alison Wright, Iddo Goldberg, Lena Hall, Aaron Glenane, Mike O'Malley, Karin Konoval (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Planeta zamrzla a v obřím vlaku, který krouží po zeměkouli, se poslední lidé snaží bok po boku přežít v křehké rovnováze. (Netflix)

Recenze uživatele Pajky3 k tomuto seriálu (1)

Ledová archa (2020) 

1. série Předlohu ani původní film neznám, ale nápad na příběh Ledové archy mě zaujal a obsazení Jennifer Connelly také nebylo na škodu. U sci-fi je někdy bohužel nutné naučit se odpouštět fyzikální nesmysly a Snowpiercer na tom není jinak. Jak asi cestuje vlak mezi kontinenty? A co šířka vagónů? A jak je možné se dostat z jedné strany na druhou během chvíle? To jen pár otázek, které musí každého napadnout, ale žádné odpověď na ně není uspokojivá. Líbí se mi, když je hlavní postava vykreslena trochu negativně, ale na rozdíl od ostatních se vlastně chová docela logicky. A přesně tak to je u Melanie. Problém je, že kromě ní jsou postavy dost nezajímavé a to včetně Laytona, který je dost otravný a nejde mu fandit. Závěrečný twist určitě navnadil na další sledování, takže jsem zvědav, s čím se Snowpiercer vytasí ve druhé řadě. Třeba konečně přinese nějaké postavy, které tomu dodají šťávu. Zatím 70 % 2. série Druhá řada začala zajímavě, přesně tak, jak závěr předchozí řady sliboval. K obsazení se připojil Sean Bean, který zaujal pozici hlavní postavy. I díky tomu musela hodně do pozadí ustoupit Jennifer Connelly, což mě osobně mrzelo. Čekal jsem kam dál se to vyvine, ale celá série byla víceméně pouze přetahovanou o moc mezi Snowpiercerem a Big Alice. Trochu se bojím, že další série bude znovu to samé a tak si nejsem úplně jistej, jestli ji budu chtít sledovat. 3. série Nakonec jsem se na třetí řadu přeci jen podíval, ale moje obavy se naplnily. I když ne úplně. Ano, bylo to v podstatě to samé, jen to bylo ještě o poznání slabší než předtím. Příběh se ředí, opakuje a natahuje a to dokonce i tak, že máme v desetidílné sérii epizodu, která je celá složená z halucinací. V závěru možná pomohl návrat Melanie, ale koncem téhle série bych klidně ukončit i celý seriál. Přijde však ještě čtvrtá řáda. ()

Reklama

Reklama