Reklama

Reklama

Ledová archa

(seriál)
  • USA Snowpiercer
Trailer 1
USA, (2020–2025), 30 h 58 min (Minutáž: 43–53 min)

Předloha:

Jacques Lob (kniha), Benjamin Legrand (kniha) (více)

Hrají:

Jennifer Connelly, Daveed Diggs, Mickey Sumner, Sheila Vand, Alison Wright, Iddo Goldberg, Lena Hall, Aaron Glenane, Mike O'Malley, Karin Konoval (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Planeta zamrzla a v obřím vlaku, který krouží po zeměkouli, se poslední lidé snaží bok po boku přežít v křehké rovnováze. (Netflix)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (55)

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Čistý bílý jsou ti zlí a špinavý hnědý ti dobráci – to je dojem z valný části první série. Dost odpornej dojem, tak moc poplatnej době. A to začali točit před vším tím BLM humbukem roku 2020. Naštěstí se na konci ukáže, že ten hodnej černej to nemá tak úplně promyšlený, i když má cool dredy, a zlí bílí mu musej poradit – a celej ten zmrzlej svět je zase v pořádku. ()

Toka 

všechny recenze uživatele

Hele... Nebudeme si nic nalhávat, Snowpiercer je cheesy béčkový drama jako poleno. Ale ať se propadnu, jestli to není jedno z nejlepších. Možná to je má slabost pro dystopický postapo, možná je to kvůli tématické podobnosti s Frostpunkem. Možná je to kvůli určité podobnosti se zrušeným Stargate Universe, což jsem stále po deseti letech nepřenesl přes srdce. Ale abych vnesl i nějakou snahu o objektivní hodnocení, tak musím vyzdvihnout hudbu. Vibe jako ze Stranger Things dodává skvělou dramatickou atmosféru. Interiéry jednotlivých vagónů a kostýmy taky na jedničku. Kdo ale drží celý seriál na nohách, je Jennifer Connelly. Její výrazné obočí a grimasy se do její role hodí perfektně. Když už jsme u těch herců, ještě jsem byl příjemně překvapen Mickey Summer a samožřejmě Stevenem Oggem. Ten už chudák asi nikdy nemůže hrát normálního klaďase.. Kdo mi ale nesedí, jako většině, je Daveed Diggs. Jeho herecký výkon opravdu bída a ještě ke všemu mi k jeho obličeji a postavě strašně nesedí hlas. Buď jak buď, plné hodnocení je pravděpodobně trochu přestřelené, ale mě prostě celkově vzato Snowpiercer šíleně baví. ()

Reklama

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Pánové tvůrci vzali zajímavý sci-fi nápad, ten použili jako základ pro sociologické třídní drama a nápad zůstal jen základem, dál už se to neřeší a řeší se jen povětšinou nudné blbiny. Tím to, dle mého názoru, uvrhli do šedého průměru. Druhá část, která seriál zabíjí, jsou technické a fyzikální nedomyšlenosti, které dokáží zabít jakékoliv sci-fi. Podobně jako zpřítomnělí, kde udělají nářezový pilot, ale onen základ se dál vůbec neřeší a zase se řeší jen zmíněné blbiny. Škoda. Chápu, že není populární analyzovat techniku ve filmech/seriálech, ale nedá mi to, všude jsou dveře na čip, každý (kromě lidí z tailu) má svůj nastřelený čip, ale je problem v takto v náznacích moderním vlaku sledovat pohyb lidí? Pak, žádné kamery na chodbách, jen jedna před lokomotivou. Teď k chování lidí, to je velmi nelogické, i ve stresu, tím spíš, že například Melanie čistě a hladce řídí vlak 6 let a pak najednou udělá řadu nesmyslných bot? Přinejmenším divné. A věc poslední, když vlezete do vlaku bez jízdenky, vyhodí vás, tihle jedou načerno a chtějí dělat revoluci, protože se (ti s jízdenkou) v první třídě mají líp? To rozhodně stojí za rozbor na přednášce etiky. ()

LND 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Představa, že by se celý svět musel smrsknout na jediný vlak, je sama o sobě celkem drsná. Přesto se v první sérii jedná o generický netflixovský blender, jehož děj je roztříštěný na několik linek a ani jedna není příliš zajímavá. To se ovšem změní s druhou sérií a příchodem společného nepřítele. Sean Bean je ve své roli perfektní a celkově se jeho postava dost povedla. Spád, jaký to dostane v druhé polovině, je vynikající. V době, kdy moc nových věcí nevychází, jsem moc rád, že tady máme seriál, jako je Snowpiercer, 1034 cars long. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

filmového Snowpiercera sem viděl několikrát a dost se mi líbil.Seriálová verze se sice docela snaží si z filmu dost vzít,ale daří se jí to se střídavou úspěšnosti.Dokáže nabídnout slušné momenty s tou správnou atmosférou,ale taky dokáže nudit ve chvílích,kdy se začne babrat ve vztazích a zbytečných řečech.Seriály mají tu výhodu,že mají mnohem větší možnost práce s postavami,ale ani to tady úplně nefunguje a nějakou větší hloubku sem nezaznamenal.Ani Jennifer Connelly to nezachrání.Na druhou řadu se každopádně po povedeném posledním díle podívám.I kdyby jen z čiré zvědavosti...60% ()

Galerie (1 061)

Zajímavosti (18)

  • V epizodě zazní několik písní, které nazpívala Lena Hall (Audrey). (Duoscop)
  • Cestující LJ Folger (Annalise Basso) hraje na konzoli Nintendo Switch. To ale není možné, protože i když se děj odehrává v roce 2021, je to již 7 let, co jsou cestující ve vlaku, tzn. od roku 2013. Nintendo Switch vzniklo až v roce 2017. (Habansz)

Reklama

Reklama